Dünya Tarihçesi 9. Kitap

İlahi Karşılaşmalar (Melekler Vizyonlar ve Elçiler)

Zecharia Sitchin

İlahi Karşılaşmalar (Melekler Vizyonlar ve Elçiler) Sözleri ve Alıntıları

İlahi Karşılaşmalar (Melekler Vizyonlar ve Elçiler) sözleri ve alıntılarını, İlahi Karşılaşmalar (Melekler Vizyonlar ve Elçiler) kitap alıntılarını, İlahi Karşılaşmalar (Melekler Vizyonlar ve Elçiler) en etkileyici cümleleri ve paragragları 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
İlk Karşılaşmalar
Bir diyalog (daha doğrusu triyalog) gelişir. Bu hikaye çok önemli pek çok mesele doğurmakta. Adem'in daha en başından konuşabildiğini düşündürmekte;Tanrı ile insanoğlunun nasıl -hangi dilde- sohbet edebildiği sorusunu sordurmakta. Şimdilik kutsal kitaptaki hikayeye devam edelim: Adem'in, Tanrı'nın sesini duyunca "çünkü çıplaktım" diyerek saklandığı şeklindeki açıklaması insan çiftin ilah tarafından sorgulanmasına yol açar. Konuşmanın sonunda gerçek ortaya çıkar ve yasak meyvenin yenilmiş olması günahı itiraf edilir (gerçi Adem ve Havva bu eylemden dolayı Yılan'ı suçlarlar). Sonra Rab Tanrı cezayı açıklar: Kadın acı içinde çocuk doğuracak ve adam toprağı işleyip ekmeğini kazanmak için alın teri dökecektir.
Sayfa 16 - Ruh ve Madde YayınlarıKitabı okudu
İlk Karşılaşmalar
Tanrı fiziken Aden Bahçesindedir ve onun bahçede gezinmesinin sesi insanlar tarafından duyulabilmektedir. Peki ilahı görebiliyorlar mı? Kutsal kitaptaki anlatı bu konuda sessiz kalır, oysa Tanrı'nın onları görebildiği konusunu netleştirir; veya, bu örnekte, onları görmeyi beklemektedir ama onlar saklandıkları için göremez. Dolayısıyla Tanrı onlara ulaşmak için sesini kullanır: "Rab Tanrı, Adem'e 'Neredesiniz?' diye seslendi."
Sayfa 16 - Ruh ve Madde YayınlarıKitabı okudu
Reklam
İlk Karşılaşmalar
İbran İncili'nin (Eski Ahit) -onun Yaratılış, Tufan ve Nuh'un Gemisi, Atalar ve Mısır'dan Çıkış ile ilgili hikayelerinin- gerçeğe sadıklığı konusu on dokuzuncu yüzyılda şüpheci eleştiriye maruz kalmıştır. Bu şüpheciliğin ve inanmazlığın büyük kısmı, kutsal kitaptaki kayıt ve verileri eskiye doğru -yakın geçmişten başlayıp daha eski zamanlara
Sayfa 18 - Ruh ve Madde YayınlarıKitabı okudu
İlk Karşılaşmalar
1902'de yine British Museum'dan olan L.W. King, The Seven Tablets ofCre.ation (Yedi Yaratılış Tableti) adlı kitabında Eski Babil dilinde, çok ayrıntılı ve uzun olduğu için yedi kil tablet gerektiren daha tamamlanmış bir metin yayımladı. Yaratılış Destanı veya açılış dizesi ile Enuma eliş olarak bilinen bu metnin altı tableti göklerin ve Dünya'nın, Dünya üstünde insanoğlu dahil her şeyin yaratılışı tarif etmekteydi ve bu, Kitabı Mukaddes'teki yaratılışın altı "gün"üne koşuttu. Yedinci tablet ise en üstün Babil ilahı Marduk'u (kutsal kitaptaki yedinci "gün"de "yaptığı, yarattığı bütün işi bitirip dinlendi" denilen Tanrı'yı andırır bir şekilde) muhteşem eserini gözden geçirirken yüceltmeye adanmıştır. Bilginler artık Asur ve Babil versiyonlarıyla bu ve diğer "mitler"in daha eski tarihli Sümer metinlerinin (Asur veya Babil'in en büyük tanrılarını övme amacıyla değiştirilmiş) çevirileri olduğunu biliyorlar. Tarih, büyük bilgin Samuel N. Kramer'in 1959 tarihli eserine başlık olarak seçtiği gibi, Sümer'de Başlar.
Sayfa 21 - Ruh ve Madde YayınlarıKitabı okudu
İlk Karşılaşmalar
Mezopotamya'da, (Fırat ve Dicle arasında kalan) "Nehirler Arasındaki Topraklar"da yaklaşık 150 yıl önce maksatlı arkeolojik kazılar başlayana dek Asur ve Babil imparatorluklarına, onların büyük şehirleri ve mağrur krallarına ilişkin tek bilgi kaynağı Eski Ahit idi. Daha önceki bilginler kutsal kitapta yer alan, üç bin yıl öncesinde böyle imparatorlukların varlığına ilişkin verilerin gerçeğe uygunluğu üstünde düşünürlerken, kutsal kitabın Krallığın daha bile eskilerde Nimrod adlı "Yahveh'nin indinde kudretli bir avcı" ile başladığı ve çok uzak bir geçmişte "Şinar diyarında" kraliyet başkentleri (dolayısıyla ileri bir uygarlık) olduğuna ilişkin iddiaları onların inancını daha da zorlamaktaydı. Bu iddia çok daha inanılmaz olan Babil Kulesi hikayesiyle bağlantılıdır (Yaratılış, 11. bölüm), insanoğlu çamurdan tuğlalar kullanarak "göklere erişecek bir kule" yapmaya girişir. Burası, "Şinar diyarı"ndaki bir düzlüktü.
Sayfa 19 - Ruh ve Madde YayınlarıKitabı okudu
Aden kelimesinin (Asur, Ba­bil ve İbran dillerinin anası olan) Akkad dilindeki Edinnu aracı­lığıyla Sümer dilindeki E.DİN'den geldiği konusunda hiç kim­senin kuşkusu yoktur artık.
Sayfa 32 - Ruh ve Madde YayınlarıKitabı okudu
Geri116
166 öğeden 161 ile 166 arasındakiler gösteriliyor.