Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol
Gönderi Oluştur

İlim Kapısı

İmam Gazali

İlim Kapısı Sözleri ve Alıntıları

İlim Kapısı sözleri ve alıntılarını, İlim Kapısı kitap alıntılarını, İlim Kapısı en etkileyici cümleleri ve paragragları 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
"Hz. Süleyman'a ilim, mal ve saltanat arasında istediğini seçme hakkı verildiğinde, o bu üç nimet arasından ilmi seçti. Onun için Allah Teâlâ kendisine malı da, saltanatı da verdi." [ İbn Abbas (r.a.) ]
Allah'u Teâlâ'nın huzuruna ancak ilim ile gidilir.
Reklam
'Ona, "Kitabını oku! Bugün sana hesap sorucu olarak nefsin yeter" (İsra 17/14
"İlim öğrenmek her Müslüman'a farzdır." [ Hazret-i Muhammed (s.a.v.) ]
İnsana cahillik olarak ne olduğunu bilmemek kafidir.
Ee Ama Herkes Her Şeyi Biliyor(!)
Yine denilmiştir ki: İlmi, bilmeyenlere öğret, cahili olduğun şeyleri bilenlerden öğren. Böyle yaparsan, bilmediklerini öğrenmiş, bildiklerini muhafaza etmiş olursun.
Reklam
"Ahiret yurduna gelince, gerçek hayat odur. Keşke bilselerdi!" (Ankebut 29/64)
"Ahiret yurduna gelince, gerçek hayat odur. Keşke bilselerdi!" (Ankebut 29/64)
'Ona, "Kitabını oku! Bugün sana hesap sorucu olarak nefsin yeter" (İsra 17/14
"Ey Âdemoğulları! Sizler için avret yerlerinizi örtecek elbise ve ziynet eşyası varettik. Ancak takvâ elbisesi daha hayırlıdır." [ A'raf Süresi, Âyet 27 ]
Reklam
DÜNYA VE YOLCULUK!
İnsanların bütün maksadı din ve dünyada toplanır. Dinin nizamı ancak dünyanın nizamı ile sağlanır. Çünkü dünya ahiretin tarlasıdır. O, dünyayı bir yer ve vatan edinen kimse için değil, bir alet ve konaklama yeri olarak olarak kabul eden kimse için yüce Allah'a ulaştırıcı bir vasıtadır. Dünya işi de ancak insanların çalışmalarına bağlıdır.
Resûlullah (ﷺ) "ALLAH'ın rahmeti halifelerimin üzerine olsun!" diye dua buyurdu. Ashap, Halifeleriniz kimlerdir? diye sorunca. Resûlullah (ﷺ) şöyle buyurdu: "Onlar sünnetimi ihya eden ve onu ALLAH'ın kullarına öğretenlerdir."
İbn-i Asakir, Târîḫu medîneti Dımaş
İşini hakkıyla yapan öğretmenler kurtuldu:)
İbn Abbas (radiyallahu anh) demiştir ki: "İnsanlara hayırlı işler öğreten kimse için, denizdeki balığa varana kadar her şey Allah'tan mağfiret diler."
Her şeyin kıymeti neticesi ve meyvesiyle bilinir. İlmin neticesi, alemlerin Rabb'ine yakınlaşmak, meleklerin arasına katılmak ve mele-i a'lâ ile (yüce melekler topluluğu) birlikte bulunmaktır. Bu ilmin ahirette gerçekleşecek neticesidir.
Hasan-ı Basrî [rahmetullahi aleyh] demiştir ki: "Âlimler olmasaydı, insanlar hayvanlar gibi olurlardı." Yani âlimler insanlara ilim öğreterek onları hayvanlıktan insanlık derecesine çıkarırlar.
Sayfa 63 - Semerkand Yayınları
1.254 öğeden 1 ile 15 arasındakiler gösteriliyor.