Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Şamua, İki Renk, İthal Termo Deri Cilt Büyük Boy

İlk Dönem Eserleri

Bediüzzaman Said Nursî

İlk Dönem Eserleri Sözleri ve Alıntıları

İlk Dönem Eserleri sözleri ve alıntılarını, İlk Dönem Eserleri kitap alıntılarını, İlk Dönem Eserleri en etkileyici cümleleri ve paragragları 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
Dalalet fırkalarının çıkış sebebi. Müthiş bir teşhis !
Taklidin temelini atıp, ihtilâfâtı çıkarmakla, Mûtezile, Cebriye, Mürcie, Mücessime gibi dalâlet fırkalarını İslâmiyetten intâc eden mesâil-i diniyedeki istibdad-ı ilmîdir ve nefsü'l-emirde mukayyed olan şeyde ıtlaktır. Meşrutiyet-i ilmiye hakkıyla teessüs etse, meyl-i taharri-i hakikatin imdâdıyla, fünun-u sâdıkanın muâvenetiyle, insafın yardımıyla şu fırak-ı dâlle Ehl-i Sünnet ve Cemaate dahil olacakları kaviyyen me'mûldür. Şu fırkalar, eğer, çendan bir hizip olarak görünmüyor, fakat efkârda tahallül ederek münteşiredir. Herkesin dimâğında onların meylettiği mesleğe meyelân bulunabilir. Hatta, eğer bir dimağ büyütülse, maânî tecsim edilir ise, şu fırak sinematografvârî o dimağda temessül ettiği görülecektir. Şu kıssa, uzundur, makamı değil; siz suallerinizi ediniz.
İman, kalbde, kafada daimî bir mânevî yasakçı bıraktığından, fena meyelânlar histen, nefisten çıktıkça 'yasaktır' der, tard eder, kaçırır.
Meyelân: Eğilim, meyletme/Tard etmek: Kovma, uzaklaştırma
Reklam
Başkasının kusuru insanın kusuruna senet ve özür olamaz.
Sayfa 416Kitabı okudu
Herşeyi maddede arayanların akılları gözlerindedir. Göz ise mâneviyatta kördür.
Sayfa 590Kitabı okudu
Allah'a giden yollar, mahlukâtın nefesleri sayısıncadır.
Sayfa 175Kitabı okudu
Reklam
Neden direk cennete gitmedik ve hakikati hilkati alemin hikmeti.Muazzam bir izah..
Hakîm-i Ezelî, inayet ve hikmet-i ezeliyesinin iktizâsıyla şu dünyayı tecrübe ve imtihana meydan olmak için yarattı. Tecrübe ve imtihan neşvünemâya sebeptir. O neşvünemâ, istidâdâtın inkişafına sebeptir. O inkişâf, kabiliyatın tezahürüne sebepdir. O tezahür, hakâik-i nisbiyenin zuhuruna sebeptir. O hakâik-i nisbiye, ahirette hakâik-i hakikiyeye
Kur'ân'ın edebiyle edeplenmeyen, zamanın sillesiyle tedip olunacağı muhakaktır.
RNK-İlk Dönem Eserleri/48
"Acaba beni tecrübe edip ve kendini bana tanıttırmak isteyen ve bu acip yol ile böyle acip bir maksada beni sevkeden kimdir?"
Vicdanın ziyası, ulûm-u diniyedir. Aklın nuru, fünun-u medeniyedir. İkisinin imtizacıyla hakikat tecellî eder. O iki cenah ile talebenin himmeti pervaz eder. İftirak ettikleri vakit, birincisinde taassup, ikincisinde hile, şüphe tevellüd eder.
Reklam
Dedi: "Heyhat! Şaşarım senin ümidine." Dedim: "Ben de şaşarım senin aklına. Bu kışın devamına ihtimal verebilir misin? Her kışın bir baharı, her gecenin bir neharı vardır."
Sayfa 347Kitabı okudu
Hâlbuki o insan, sû-i mizacından, o cihazatı ve o programları bazı mevadd-ı muzırra-i vâhiyenin celbine sarf edip, o dar yerde, cüz'î bir telezzüz içinde, kısa bir zamanda faydasız tefessüh ettirir. Mes'uliyet-i mâneviyeyi yüklenip gider. Fakat insan, hayat-ı mâneviye-i ubudiyet cihetinde âmâlinin dalları ebede uzanmış bir şecere-i bâkiyenin makinesi ve şu şecere-i kâinatın bir münevver meyvesidir.
İfrat gibi tefrit de muzırdır, belki daha ziyade. Fakat ifrat, tefrite sebeb olduğundan daha kabahatlidir.
463 öğeden 1 ile 15 arasındakiler gösteriliyor.