Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Kırk İki İstihbarat Örgütünün Yirmi Beş Sene Aradığı Bir Hizbullah Komutanının Sırları

İmad Muğniye

Kolektif

İmad Muğniye Sözleri ve Alıntıları

İmad Muğniye sözleri ve alıntılarını, İmad Muğniye kitap alıntılarını, İmad Muğniye en etkileyici cümleleri ve paragragları 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
Muğniye'ye suikast düzenlemek için çok uğraşmışlardı. Mossad, 1994 yılında Ahmed Hallak adlı birinin vesilesiyle İmad Muğniye'nin kardeşi Fuad'a ulaştı. Hallak, kendisini önemli bir tüccar olarak gösteriyor ve Hizbullah'a nakdi yardımda bulunmak istediğini söylüyordu. Mossad'ın amacı, Hallak ve Hacı İmad arasında görüşme yapılmasını sağlamaktı. Güney Beyrut'ta bir bölgede buluşma kararı alınmıştı. İmad Muğniye durumdan şüphelenmiş ve tam buluşma günü haber vermeden görüşmeyi iptal etmişti. Kardeşi Fuad ise bu durumdan habersiz olarak toplantıya gitti ve daha önce yerleştirilen bombanın infilak etmesi sonucunda halktan bazı kimselerle birlikte şehadet mertebesine ulaştı.
Sayfa 118 - FetaKitabı okudu
Hacı İmad'ın Hizbullah'ın askerî aygıtının başında olmasının bereketiyle 93, 96 ve 2000 yıllarında Siyonistler karşısında elde ettiği büyük başarılara imza attı. Burada örnek olarak Hacı İmad'ın 33 Gün Savaşı'ndaki önderliğine işaret ediyorum, elbette askerî konuların ayrıntılarına girmek değil amacım. Demek istediğim bu savaşın; kapsamının büyüklüğüne, Amerika'nın desteği, Arapların sükûtu ve Siyonistlerin silahlarına ve içerdeki korkuya rağmen Hacı İmad'ın zekâsı ve kudreti sayesinde düşmanın yenilgisi ile sonuçlandığı. Lübnan Müslümanlarını, Mısır ve Suriye'nin topraklarını ele geçirerek tüm bu ülkeleri ağlatan İsrailli düşmanın anası, tek bir kişinin, Hacı İmad'ın karşısında ağladı!
Sayfa 108 - FetaKitabı okudu
Reklam
İsrail'in Sina'dan geri çekilişi bile Mısır'ın askeri zaferi sonucunda değil, Camp David anlaşmasının çerçevesinde gerçekleşmişti. Üstelik bu anlaşma Mısır halkının İsrail ile olan meselesini halledebilmiş değildir. Bugün Mısır halkı "Sina Çölü'nü geri aldık ama karşılığında Mısır'ı verdik!" demektedir. Bugün Mısır'a hâkim olanlar İsraillilerdir. Demek ki Sina'yı geri alışları bile görünüştedir. Camp David anlaşmasına göre Mısır ordusunun Sina'da asker bulundurmaya hakkı yoktur, bu bölgeye sadece Mısır polisi girebilmektedir.
Sayfa 87 - FetaKitabı okudu
Emel Hareketi Şehid Muğniye'yi tatmin etmiyordu; zira bu hareketi daha çok Lübnan'ın iç ihtiyaçları ortaya çıkarmıştı. Hacı Rıdvan'ın (İmad Muğniye) temel amacı ise İsrail ile mücadele etmekti, iç savaşlarda yer almak değil. Muğniye burada Yasir Arafat ile sıkı fıkı oldu, Fetih'in üst düzey yetkililerinin korunması ile görevlendirildiği için Arafat'a en yakın olan halkaya dâhil olması tabii idi. Arafat ile aralarında sıkı dostluk Filistinli liderin ölümüne dek sürmüştür. Muğniye'nin Arafat'a bakışının biz İranlılardan farklı olduğu belki de ilk kez burada açıklanmıyor. Kendileri bizim görüşümüzü kabul etmiyor, yanlış değerlendirdiğimizi söylüyordu ve bunda da ısrarcı idi. Şehit Muğniye Arafat'a çok yakındı, ikili sürekli olarak bir araya gelir ve aralarında görüşürlerdi. Bu konu özellikle İkinci İntifada döneminde belirgindi ve bu yakın ilişkiden dolayı Hacı Rıdvan özerk yönetim birimlerine yardım da ediyordu. Oslo Anlaşması'ndan sonra Seyyid Hasan Nasrallah yaptığı bir konuşmada Arafat'ın hain olduğunu söylemiş, Arafat da Muğniye'ye gönderdiği mesajda "Başkalarının bana hain demesinden rahatsız olmuyorum, her kim olurlarsa olsunlar. Ama sizin (Hizbullah) bana bu lafı demeniz çok ağrıma gidiyor" diye şikâyetini bildirmişti.
Sayfa 77 - FetaKitabı okudu
Hacı İmad ve dostları tıpkı sıradan halk gibi idiler. Omuzlarında hiçbir askeri rütbe yoktu. Hiçbir askeri akademiden mezun olmuş da değillerdi, tıpkı Vietnamlı lider Ho Şi Mih gibi. Kendisine savaş tekniklerini nerede öğrendin diye sorduğumuzda, “Savaşı savaşarak öğrendim” cevabını veriyordu.
Hazreti Rukeyye'nin kabri ile Kefersuse bölgesi arasındaki mesafe fazla değildir. Bu gece Hacı Rıdvan'ın (İmad Muğniye) Filistinli komutanlarla önemli bir görüşmesi var. Komutanların çoğu kendilerine ev sahipliği yapan şahsiyetin İmad Muğniye olduğunu bilmiyorlar. Bu celse, İmad'ın 33 Gün Savaşı'nın ardından Filistinli ve Iraklı komutanlarla bir
Sayfa 17 - FetaKitabı okudu
Reklam
İmad Muğniye kimliğinin deşifre olmasının sadece iki yolla mümkün olacağını bilmekteydi; birincisi resminin çekilmesi, ikincisi de bireysel ilişki ağının genişlemesi ile. Bundan dolayı 25 yıl boyunca kimseye resminin çekilmesi iznini vermedi. İlişkiler alanımda ise bütün şahsi irtibatlarını örgütsel hale dönüştürmüştü. Sadece Hizbullah bünyesi ile ilişkiye geçiyordu, bunun dışında kimseyle teması yoktu. Lübnan sahnesinin casuslarla dolu olduğunun farkındaydı.
Şehid Muğniye'nin Yaser Arafat'la ilişkisi nasıldı? Arafat'la ilişkisi birinci derecedendi. Siyasi ihtilafları vardı; ama Hacı İmad, "Bu Arafat, hain değil, çok cesur biri. Ben onun için bir şeyler yapabilirim." derdi. Arafat'la ömrünün sonuna kadar gizli ve iyi ilişkiler içerisindeydi.
Sayfa 133 - FetaKitabı okudu
İmad Muğniye Filistinli ve Lübnanlı kadın ve çocukların ah ve gözyaşlarının intikamını İsrail ve Amerika'dan almaya ahdetmiş biriydi.
Sayfa 125 - FetaKitabı okudu
25 öğeden 16 ile 25 arasındakiler gösteriliyor.