İlk Yayın Tarihi:
11 Kasım 2022
Mythos Kitap
9786258208153

2023 31. kitabı
Aslında hiç kimse korkusuz değilmiş, bazı şeyleri korkarak biz korkusuz yapıyormuşuz, hepsi buymuş. #infaz 'da bir cinayet ve onu araştırmaya başlayan jandarma giriş yapılıyor kurguya. İlk bakışta #polisiye bir kitap gibi görünse de sayfalar ilerledikçe çok daha fazlası olduğunu anladım. Birçok önemli mesaj barındıran dolu dolu bir kitaptı. Gecenin bir vakti kasabanın ortasında bir cinayet işlenir. Ortada delil yoktur ve kimin yaptığı tahmin edilemez. Jandarma kasabalıları ile görüşmeye başlar, herkesin ifadesi alınır. Kasabalarda kendi arasında konuşmaya ve olayı irdelemeye başlarlar... Soruşturma devam ederken kasabanın gazetesine mektup ile bir hikaye gelir. Kimin gönderdiği belli değildir. Biz hem kasabadakileri tanıyıp soruşturmaya dahil olurken hem de gazeteye parça parça gönderilen hikayeyi kasabalılar ile birlikte okuyoruz. Kurgu içerisinde kurgu ... en sevdiğim Gazeteye gönderilen hikayede önce yetimhanede sonra da cezaevinde bulunan birisinin yaşadıkları ve hissettikleri anlatılıyor. Yaklaşık 40 yıllık bir dönemi okurken ülkemizin durumu, siyasi olaylar, insanların olaylar ve kendisinden daha çaresiz olanlara karşı tavırlarına da tanıklık ediyoruz. Yazar sade ve gerçekçi bir dil ile aktarmış olayları kitapta. Okurken yetimhanedeki o çocuğa, çocuklara çok üzüldüm. Korunması, kucak açılması gereken çocuklara uygulanan şiddet ve buna göz yumanlar kimsesiz diye kazancından çalanlar!!! Yardım etmek yerine kullanmaya çalışanlar... Şu an etrafımızda da yok mu bu tarz insanlar Allah onları bildiği gibi yapsın... Diğer taraftan ise insanları dolandıran kandıran bir insandan gülerek bahsedenler!!! Onun yaptıklarına göz yumarak onun suçuna ortak olduklarını fark etmiyorlar mı doğru söyleyenlere de ya duymamazlıktan gelirler ya da dışlarlar. Boşuna
Puan vermedi
İnfaz, İnci Coşkun'un kaleme aldığı polisiye ve insan ilişkileri üzerine kurgulandığını düşündüğüm politik unsurlar bulunduran sürükleyici roman. Kendi halinde yaşayan insanların bulunduğu bir kasabada vahşice öldürülmüş bir erkek cesedi bulunması ile jandarma ekipleri olayı soruşturmaya devam ederken kasabada yayımlanmakta olan gazeteye, yayımlanması amacıyla belirli aralıklarla hikâye tarzında cinayeti çözümleyecek bir hayat öyküsü gönderilir. Ülkenin yaklaşık elli yıllık bir sürecini kapsayan siyasi, ekonomik ve sosyo kültürel yapısındaki değişimi ve yozlaşmanın, yetimhanede zor şartlar altında büyümek zorunda kalmış küçük bir çocuğun gözünden anlatıldığı bu hayat hikâyesi bir okuyucu olarak epey etkiledi. Uzun süre etkisinden çıkamadım. Suç ve insanı suç işlemeye iten psikolojik nedenlerin sürükleyici bir olay örgüsü ve içimizden biri gibi hissettiğim karakterler aracılığıyla okuyanı sıkmayan akıcılıktaki hayal gücüyle harmanlayan yazara teşekkürü bir borç bilirim. Son kısmı bana göre büyük bir ters köşe. Devamının olmaması da benim için ayrı üzücüydü. Bana ve bu incelemeyi okuyan kitapsever okuyuculara böyle bir deneyim yaşattığı için yazar İnci Coşkun'a çok teşekkür ederim. Kalemine sağlık. Şimdiden keyifli okumalar.
2023 5. kitabı
Okunma: 20 Mayıs 2023 13:21
Kitabı hediye ettiği için yazar İnci Cömertşkun a çok teşekkürler. Eser elime hızlı ulaştı ama ben kişisel problemler ve yoğunluk yüzünden okumakta baya geç kaldım :( Gelelim kitabın yorumuna; Polisiye ve az da olsa aksiyon içerikli kitapları seviyorsanız bu esere de bir şans verin derim. Ben okumaya başladığımda ilk sevdiğim kısmı konuya hiç uzatmadan giriş yapıyor olmasıydı. Ara sıra konu dışına çıkıyor gibi olsa da aslında tüm olaylar bağlantılı. Genel anlamda eseri beğendim yazarın eline ve yüreğine sağlık. Dediğim gibi beğenmediğim kısımlar da oldu bu konuda yalan söyleyemem, yorumum sizleri yanıltmaz umarım. Bence bir şans verin, nede olsa yerli ve genç yazarlarımız bizler için çok değerli - Kasabanın birinde aniden işlenen cinayet ve bu olayı çözmeye çalışan jandarma ekipleri tabi birde araştırmacı ve meraklı kasaba halkı işin içine girince durum ne olacak okuyup öğreneceksiniz. Yaşanan tüm bu olaylara ek olarak kasabanın çıkardığı gazeteye göndereni belli olmayan bir mektup gelir, bu mektup şu hikaye anlıtılmaktadır... Malesef hikayeyi anlatmak olmaz :) eğer devamını ve sonrasında neler olduğunu merak ediyorsanız en kısa zamanda kitabı okumanız gerekiyor. ŞİMDİDEN BOL VE KEYİFLİ OKUMALAR DİLİYORUM
2024 24. kitabı
Yazar birkaç sene önce çıkardığı kitabı duzenleyerek yeniden çıkarmış. Daha da iyi olmuş bence bu kitap. Daha sade, daha yalın olmuş. Okuması Daha kolay. Olaylar zaten genel olarak aynı. Tekrar okumama rağmen yine keyifle okudum tavsiye ederim
İnfazİnci Nida Coşkun · Cinius Yayınları · 202411 okunma

İnci Nida CoşkunYazar · 1 kitap
Eskişehir Anadolu Üniversitesi'nde Kamu Yönetimi son sınıfta öğrenim gören yazarın, 2024 yılında Döngü adlı bir romanı yayımlanmıştır.