Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

İnsanın Dört Zindanı

Ali Şeriati

İnsanın Dört Zindanı Sözleri ve Alıntıları

İnsanın Dört Zindanı sözleri ve alıntılarını, İnsanın Dört Zindanı kitap alıntılarını, İnsanın Dört Zindanı en etkileyici cümleleri ve paragragları 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
Ralph Waldo Emerson'a (1803-1882-Çev.) "Tarih nedir?" diye sorulunca: "Hangi şey tarih değildir ki? Var olan her şey, tarihin ürünüdür." diye cevap vermiştir.
Sayfa 40 - Fecr YayınlarıKitabı okudu
Reklam
"Allah'ın ahlakı ile ahlaklanınız!"
Sayfa 28 - Fecr YayınlarıKitabı okudu
...bugünün medenisi geliyor, öldürüyor ve "Ben barış yapmaya geldim." diyor.
Sayfa 19 - Fecr YayınlarıKitabı okudu
"İnsanın ne olduğunu ve ne olması gerektiğini kavramazsak, yani açık ve üzerinde ittifak edilkiş bir insan gerçeği inancına sahip olmazsak, kültürü, eğitimi, öğretimi, ahlakı ve toplumsal ilişkileri düzeltme çabalarımızın tamamı abestir, beyhudedir. Bu durumda biz, aşılama, budama ve ayıklama tekniğini, bağ bakımı ve bitkibilimini çağdaş bilmin en üst düzeyinde bilen ama diktiği ağacın türünü düşünmeyip içinde yaşadığı toplumun hangi meyveye ihtiyaç duyduğunu göz önünde bulundurmayan bir bağcıya benzeriz."
Eğer din ölümden önce bir işe yaramazsa, ölümden sonra hiçbir işe yaramayacaktır.
Reklam
Başkalarına nasihat etmek yerine onları bilgilendirin, bilgiyle donatın, onlar kendi yollarını bulacaklardır.
- " (…) Benim seçici hür irademi kendi içinde baskı altında tutan, sınırlayan ve kayıt altına alan ve benim yerime seçim yapan bu dört illet zindan, şunlardan oluşmaktadır: 1.Tabiatın belirleyiciliği, 2.Tarihin belirleyiciliği, 3.Cemiyetin belirleyiciliği, 4.Kendi belirleyiciliği..."
Sayfa 73 - Fecr YayınlarıKitabı okudu
Ahlak, bireyin bütün maddi ve gayrı maddi menfaatlerini hiç ödül beklemeksizin feda ettiği bir aşamaya erişmesinden ibarettir.
İnsan da her zamandan çok çağımızda karanlık ve güvensizlik içindedir.
Reklam
''İnsan nedir?'' sorusu da daha güncel olmakta ve git gide sorunlaşmaktadır.
Sosyal düzen
Eğer ben cömert veya gayretli ve hamaset dolu kahraman isem, feodalite düzeni içinde büyüyüp olgunlaştığım içindir. Paragöz parayı seven biri isem burjuvazi düzeni içinde yetiştiğim içindir. Ara binip pala sallayan biri isem aşiret düzeni içinde yaşadığımdan dolayıdır.
Günümüz insanı, altına boğulmuş silahlı sehzade gibidir, fakat her zamankinden daha çaresiz ve acizdir."
Descartes'ın şu cümlesi oldukça meşhurdur: "Düşünüyorum, öyleyse varım." Bu Descartes'ın şüphesidir. Descartes ilk önce herşeyden şüphe etmiş, sonra böyle demiştir. Fakat şüphe etmekte olduğum hususunda şüphe edemem. Öyleyse ben varım ki şüphe ediyorum. İkinci söz Gide'in sözüdür: "Hissediyorum, o halde varım." Üçüncü söz de Albert Camus'nun şu sözüdür, "Başkaldırıyorum, o halde varım." Bu daha doğrudur. Aslında var olmanın Bu üç ölçütünden her biri doğrudur. İnsana özgü olan en üstün var oluş, "başkaldırıyorum o halde varım"dır.
1.500 öğeden 8,4bin ile 1.500 arasındakiler gösteriliyor.