İpek Sokağı

Ocak 2019
Meriç Yayınları

İPEK SOKAĞI /ASALET SALGINOĞLU
2020 76. kitabı
İpek Sokağı Asalet Salgınoğlu Kitap sayısı: 192 Sokağın başına doğru yürüyorum, beyaz bir araba yavaşladı yanımda. -Pardon hanımefendi, günaydın diye seslendi. Eğildim baktım arabanın içine. Tanımıyorum. Zaten kimi tanıyorum ki buralarda? - Günaydın der gibi yaptım. Başımı salladım. -İpek Sokak’ı arıyorum! Dedi. -Üzgünüm beyefendi. Bu mahallede yeniyim. İnanın hiçbir fikrim yok. Ama az ilerde bir taksi durağı var bence oraya bir sorun dedim. Teşekkür etti. İlerledi ama benim gösterdiğim yöne değil. ‘Aman bana ne’ dedim; ben de devam ettim. Adresini arayan gönüller… Birbirlerinden güç alan, paylaşılan hayatlar… “İPEK SOKAĞI” romanı, unutulan aile sıcaklığını, uzaklaşılan duyguları, Güzel insanlar’ı hatırlatacak bir roman… KİTAP YORUMUM: Aylin ailesinden başka şehirde tek başına yaşayan ve çalışan genç bir bayandır. Komşuları ile de özellikle Dilek ile çok iyi anlaşıyorlardır. Dilek ilk apartmana geldiğinde ona yardımcı olan komşusu olduğu için hayatında güzel bir yer bırakmıştır. Dilek ve minik kızı Dilara eşinden dayak yiyen sözlü şiddete maruz kalan alkolik bir eşin zulümlerine katlanmak zorunda kalan bir kadındır. Aylin sesleri duyar lakin hiç bir şey yapamaz çok üzülmesine rağmen. Bir gün kapısına polisler gelir ve Acı gerçeği o zaman öğrenir. Aylin komşusu Dileğin öldürüldüğünü düşünür iken aslında öldürülen kişinin minik kız Dilara olduğunu öğrenir ve şoka girer. Polis memurları bile onu teskin edemez. O günden sonra Aylin'i bir daha göremez. Aslında ikisinin de yüreği birlikte atmaktadır. Evini bile değiştirecek kadar Aylin bu olaydan çok etkilenmiştir. o geceyi hiç hatırlamak istemez lakin ona o geceyi hatırlatacak birisi karşısına çıkacaktır. Ozan hayatının aşkı ile sonları ne olacaktır? Dilek ile yolları bir daha
2020 24. kitabı
Okunma: 24 Mart 2020 00:20
#İPEKSOKAĞI Aylin işi, sebebiyle Eskişehir de yalnız yaşamaktadır. İşten eve geldiğinde televizyon seyrederek, kitap okuyarak vakit geçirmektedir. Ama onu üzen bir şey vardır, yandaki komşusunun kocasının alkol sorunu yüzünden ailesine yaşattıkları ve onun bir şey yapamamasıdır. Bir gece zil çalar Aylin kapıyı açtığında karşısında polisleri görünce şok olur ve olayı öğrenince çok üzülür komşusunun kocası kızını öldürmüş ve intihar etmiştir ama eşi Dilek ortada yoktur. Aylin işten eve geldiği bir gün komşusunun evi boşaltıp gittiğini duyarbr çok üzülür ve yaşadığı olay onu çok etkiler oda başka bir semte taşınır. Taşındığı semti sevmiştir, burası daha sakin bir yerdir. Bir gün işe giderken Aylin'e birisi İpek sokağını sorar oda bilmediğini söyler, Aylin'i hayatı bundan sonra değişmeye başlar. Acaba Dilek nereye gitti? Kızının öldürüldüğünü sonradan mı öğrendi? Aylin'e adres soran, kişi, kim? Bu ve dahası, bu harika kitapta.
Puan vermedi··
Bu sabah ben de uzun bir aradan sonra Darıca sahilde sabah yürüyüşü yaptım. Yeni kitabımın fotoğraflarını çektim. Romanimiz onbeş bölüm 192 sayfa sürüyor. Kitabımız o kadar akıcı ki başladın mı bir çırpıda bitiriyorsunuz. . Aylin Ankara'dan yeni evine taşınmışlardır. Bir gün hediye bir çiçek gelir. Ve hikayemiz böylece başlar. . İpek Sokağı, unutulan aile sıcaklığını, uzaklaşılan duyguları, Güzel İnsanları hatırlatacak bir roman... Asalet Salgınoğlu
İlişkiler
2021 25. kitabı
Okunma: 24 Mayıs 2021 18:51
İPEK SOKAĞI “Çok yakın ilişkiler kurmadan da yakın hissedebilirsiniz bazen. Tanımadan da sevebilirsiniz.” “Gurbette kardeşim dediğiniz hiç kimse ile kan bağınız olması gerekmiyor. Can bağı daha kuvvetli ve daha hakiki.” “Evlilik kimsenin yaşamsal ödevi olmamalı. Hatır için yapılacak bir şeymiş gibi dikte edilmemeli.” “Keşke bir kazak gibi, bir şapka gibi olsa acılar, çıkarsak atsak bir köşeye ve unutsak, hatırlamasak bir daha. Kaybettiğimiz bir anahtar gibi olsa ve asla koyduğumuz yeri hatırlamasak. Keşke, keşke, keşke…” ✏ Aylin, Dilek, Dilara, Azize teyze, Kazım amca (Gönül gözlü), Zerrin, Ozan, Fatma, Nesrin hanım, Len kız, Ömer, Arzu hanım, Metin abi ve diğer karakterler ile bu güzel, hatta muhteşem eserin içerisinde yer aldım. Okuma sürecinde öylesine kaptırdım ki kendimi sosyal medyaya bile girmedim. Dünya ile bağlantımı koparıp kitaba odaklandım. Eserde yaşanan her duyguyu iliklerime kadar hissettim. Yazarımız, eserde karakterlerin yaşadığı duyguları öylesine güzel ifade etmiş ki, satırlara ilmek ilmek işlemiş adeta. Okuyucunun da yaşananlardan etkilenmemesi imkânsız diyorum. Her an karakterler ile iç içe, yan yanaydım. Üzüntüsünde, sevincinde, yaşadıkları her duyguda yanlarında idim. İlk eser olmasına rağmen okuyucuyu üfffpp diye içine çekiyor resmen. ✏ Yazarımız eserinde aile değerlerini, anneyi, babayı öylesine güzel kelimeler ile anlatmış ki büyülenmemek imkânsız. Öylesine hassas duygular eklemiş ki, okurken gözlerim dolu dolu oldu, boğazım düğümlendi. Sıcacık ve fazlasıyla samimi satırlar içerisinde kayboldum. Ayrıca, eskiden olan babaların sevgisini de çok güzel ifade etmiş. Çocuklarına sevgilerini gösteremeyişleri, büyüklere karşı ayıp düşüncesi, çocuklar şımarmasın diye içlerinden sevmeleri… ✏ Aylin kendi halinde rutin hayatını yaşarken
2026 10. kitabı
Okunma: 27 Mart 2026 12:23
Bazen çok felsefi, çok edebi kitaplar okuruz ama bazen de çok basit dilde yazılan ve gerçekten çok şey anlatan kitaplara da ihtiyaç duyarız ya bu kitap tam da bu şekilde yazılmış. Çok akıcı bir solukta okunacak kadar. Tek başına yaşayan Aylin oturduğu binada meydana gelen korkunç bir hadiseden sonra ev değiştirmeye karar verir ve ev ile birlikte hayatında da değişiklikler olacaktır. Bana hikayenin bu akış kısmından ziyade Tonton hanımın güçlü maneviyatı çok güzel geldi. Güzel insanlarla beraber hayatın güzelleştiğini görmek hayatımıza namazı, duayı bilinçli bir şekilde almak gerçekten çok kıymetli. Namazımız ve dualarımız eksik olmasın hep artsın. Keyifli okumalar.
Ipek Sokağı
Puan vermedi
Sokağın başına doğru yürüyorum, beyaz bir araba yavaşladı yanımda. -Pardon hanımefendi, günaydın diye seslendi. Eğildim baktım arabanın içine. Tanımıyorum. Zaten kimi tanıyorum ki buralarda? - Günaydın der gibi yaptım. Başımı salladım. -İpek Sokak’ı arıyorum! Dedi. -Üzgünüm beyefendi. Bu mahallede yeniyim. İnanın hiçbir fikrim yok. Ama az ilerde bir taksi durağı var bence oraya bir sorun dedim. Teşekkür etti. İlerledi ama benim gösterdiğim yöne değil. ‘Aman bana ne’ dedim; ben de devam ettim. . . Adresini arayan gönüller… Birbirlerinden güç alan, paylaşılan hayatlar… “İPEK SOKAĞI” romanı, unutulan aile sıcaklığını, uzaklaşılan duyguları, Güzel insanlar’ı hatırlatacak bir roman…
2020 27. kitabı
Okunma: 17 Mart 2020 22:14
Aylin ailesinden uzakta işi gereği Eskişehir'de yaşamaktadır. Günleri işten eve evden işe gidip gelmeyle geçmekte evde olduğu zamanlardaysa ya TV seyretmekte yada kitap okumayla vakit geçirmektedir. Bazı geceler yan komşusunun alkolik kocasıyla olan kavgaları yüzünden uykusuz kalmakta ve komşusuna için için üzülmektedir. Yine bir gece uykusundan uyanıp balkondan dışarıyı seyrederken kapı çalınır yüreği ağzında kapıyı açar ve karşısında polisleri görür polisler yan komşusuyla ilgili sorular sorarlar onlara bir yandan cevap verirken diğer yandan gördüğü manzarayla şok geçirir Komşunun alkolik kocası kızını öldürüp intihar etmiştir fakat komşusu Dilek ortada yoktur Aradan bir kaç gün geçtiğinde işten eve geldiğinde Dileğin evinin boşaltıldığını öğrenir ama komşusunu göremez. Aylin bu olaydan sonra o evde yaşayamayacağını anlar ve ordan taşınır. Yeni evini bahçeli havadar ferah bir mahallede tutmuştur üstelik orda eski apartmanında olan bed sarı ışıklarda yoktur Nedense Aylin o sarı ışıkları sevmiyordur sarı onda negatif duyguları çağrışım yapmaktadır. Evine taşındıktan kısa sürede o mahalleye alışmış yeni evini çok sevmiştir Bir sabah işe giderken bir araba önünde durup İpek sokağını sorar Aylin bilmediğini söyler ve yoluna devam eder ertesi gün sabah yine aynı araba yine aynı soruyu sorunca Aylin yine bilmediğini söyler ama kızgınlıkla işe gittiğinde masasında bir çiçek görür ve notu okuduğunda çok şaşırır çünkü notta ipek sokağını bilip bilmediği sorulmaktadır. Acaba bu kişi Aylin'den ne istiyor Israrla sokağın ismini neden soruyor ve Aylini neler beklediğini bilmek istiyorsanız mutlaka bu kitabı alıp okumalısınız Tek kelimeyle severek okudum ve keşke bitmeseydi dediğim ender kitaplardan biriydi
2025 34. kitabı
Ozan ve Aylin'i çok sevdim. İlk defa yazım dili ve konusu bakımdan bu kadar güzel bir kitap okumamıştım. Ne Wattpad saçmalıklarından ne klasiklerin yoruculuğundan. 3 saat gibi bir zaman diliminde akıp gitti. Herkese tavsiye ediyorum okuyun
2020 23. kitabı
Heyt millet ben geldim Ay öyle akıcı bir kitap okudum ki anlatamam.Akşam elime almama rağmen bir solukta bitti valla.Bırakamadım elimden.Eee buraya kadar anlamışsınızdır tavsiye edeceğimi değil mi ? Çok güzel bir kitap.İçerisinde birçok mesajda var.Özellikle de kötü bir olay yaşadıktan sonra onu bir obje ya da nasil desem bir sembol ile bağdaştırıp,o bağdaştırdığınız şey ne ise ondan nefret edip,uzak durmaya çalışmamız ve onun güzelliklerini göremememiz ile alakalı mesajlar.Ve bu mesajları da harika bir romana çevirip sunmuş yazarımız.Bu yüzden de Asalet Salginoğlu 'na çok teşekkür ederim Emeğinize,yüreğinize sağlık hocam Eveeet gelelim özetimize : Aylin sarı renkten nefret eder.Ona göre de sarı acının rengidir.Bir apartmanda herkesten uzak yaşar.Babasını 13 yaşında kaybetmiştir ve bir annesi ve ablası vardır.Apartmanda Dilek adında bir arkadaşı vardır ama kocası alkolik olduğu için gelip gitmeleri yoktur.Karşılaştıkça görüşürler ayak üstü.Bu adam sürekli içer ve eşine, küçük kızına eziyet eder.Sürekli hır gür vardır evde.Aylin de müdahale edemez.Yine böyle bir gün geçerken Aylin bir anda kapı ziline uyanır gece.Kapıya gelen polistir.Sorguya çeker ama Aylin ne olduğunu anlamaz.Sonrasında ise dünyası başına yıkılır.Çünkü arkadaşı Dilek'in evinde katliam yaşanmıştır.Dilek'in kocası cinnet geçirmiş, kızını banyoda yıkama bahanesiyle hem kızını hem de kendini öldürmüştür.Dilek'i şüpheli olarak almışlardır ama gerçek ortaya çıkmıştır.Dilek'i de hiç göremez Aylin.Bu olaydan sonra apartmanın sarı ışıklarını da bu acı gün ile bağdaştırıp hep nefret etmiştir sarı renkten Aylin.Bu apartmanda daha fazla kalamaz ve başka bir eve taşınır.Bahçeli,tek katlı ev.Anne ve ablasının yardımıyla biran önce yerleşir.Bu eve yerleştikten biraz sonra işe giderken bir araba İpek sokağın