İroni

Ender Nail
2010
Koridor Yayıncılık

2021 27. kitabı
Kapitalizm'i güncel dünya ile anlatan nadir eserlerden biridir. Uluslararası firmaların nasıl bir sistem içine girebilme ihtimallerinin olduğunu güzel bir kurgu ile yansıtıyor.
Fantastik Bilim Kurgu
Kapitalizmi Anlatan Güzel Bir Eser
2025 65. kitabı
Okunma: 23 Eylül 2025 06:59
Max Barry'nin İroni isimli romanı kapitalizmin işlendiği güzel bir eser olmuş. Kitabın başında gerçek kurum ve kişilerle ilgisi yoktur denilse de günümüzde rekabet içerisinde olan firmalara atıfta bulunulmuş. Kitapta soy isim yok. Devlette çalışıyorsanız soyadınız devlet, şirket sahibi iseniz soyadınız şirket ismi. Baş karakterimiz Jennifer Devlet ürünlerini satabilmek için her türlü illegal yollara baş vuran şirket istirakçileri ile mücadele ediyor. Kısa kısa bölümlerden oluşması okumayı kolaylaştırıyor. 415 sayfadan oluşuyor. Zaman zaman bazı kopukluklar olsa da okumaya değer bir eser olmuş. Okumak isteyenlere tavsiye ederim.
2017 55. kitabı
Kesinlikle zaman kaybıydı. Yazarın '' güzel bir konu buldum, haydi şimdi onu karmaşık ve saçma bir hale getirip bir kitap yazayım '' dediğini düşünüyorum. bitirmek için kendimi zorladım , sonunu beğenmedim, kitap vasatın altındaydı.
2020 9. kitabı
Okunma: 02 Şubat 2020 13:51
Uc günde bitti,kurgu olaraktan güzel, felsefî açıdan da güzel,zaten çeviren çevirmenimizin çevirdiği hiç bir kitap kötü değil,bu Kıtap bizlere edebiyat açısından da reklam ve pr açısının ne kadar önemli olduğunu gösteriyor çünkü kitap Olasılıksız'dan çok çok daha iyi ama etki altında kalıp ilisiliksiz cik iyi lan diyen arkadaşlar bu kitabı kaçıracaklardir....
Hack Nike
2021 17. kitabı
Devlet özelleştirilmiş, vergi yok, çalıştığınız şirketin adı soyadınız. Platinium kredi kartınız yoksa işiniz gerçekten çok zor. 2500 dolarlık spor ayakkabı için mağaza önünde sıraya girer miydiniz ? İhtiyacınız kadarıyla yetinmek mi ihtiyacınızdan fazlasına sahip olmak mı ? Tamahkar mısınız yoksa açgözlü mü ?
İnsan ve Toplum
2017 21. kitabı
Klasik amerikan aksiyon filmlerinin senaryosunu filmi çekecek para yok diye kitap olarak basmışlar gibi ama yine de çok bir şey beklemezseniz okurken zevk alırsınız.
2018 1. kitabı
Okunma: 22 Ocak 2018 00:00
Güzel bir konu ve akıcı bir dil. Kitabı okurken kendimi kitabın içinde hissettim. Aksiyon doluydu. Fakat edebi açıdan değil de konu ve konuyu işleyişi açısından başarılıydı.
2019 8. kitabı
Kapitalist sistemde her şirketin hatta devletin bile özelleştiği, çalışanların şirketlerinin soyadlarını aldığı günümüze çok uzak olmayan eleştirisel bir konu içermekte. Kitap daha akıcı olabilirdi.
2016 11. kitabı
Okunma: 27 Temmuz 2016 15:12
Kitabın anlatımı çok akışkan bi anda kendinizi olayın içinde buluyorsunuz. Zaten hemen anlaşılacağı üzere kitap emperyaliz görüşü ile alakalı tavsiye ederim bir okumada bitecek bir kitap

Max BarryYazar · 3 kitap
Max Barry, 1973 yılında Avustralya’da doğdu. Yazar olmadan önce pazarlamacı olarak çalışan Barry, daha sonra sinema filmine de uyarladığı ilk romanı Syrup’ı 1999 yılında yazdı. Yazarın diğer kitapları arasında Jennifer Government, Company ve Machine Man bulunuyor.