İşgalci

Mayıs 2014
Kent Kitap

2021 46. kitabı
Okunma: 13 Mayıs 2021 08:08
Eskilerin pek meşhur tartışması olan “Gezen mi yoksa okuyan mı bilir?” sorusunu “Gezerken okuyan bilir” diye cevaplıyor yazar. Şu kitabında ise bu cümlesini ete kemiğe bürüyor. Pekala burada okumaktan kastetilen yalnız kağıtlardan müteşekkil kitaplar da değil, bizatihi insanlardan müteşekkil hayatın kendisi. ... Özgün dünya görüşü ancak milatlar (devrimler) üzerine oluşabilir. Tek milat ise yalnız peygamberlere özgüdür ve onlar için kafidir. Nihayetinde onlar bizatihi zirveyi tecrübe ederler. Bu da “Adam olana bir söz (ayet-ol) yeter” sözünün hakikati olsa gerektir. Bizim gibi acizler ise birden çok milada muhtaçtır. Bu milatları bizim hayatımızda hep seyahat kitaplarını oluşturmuştur. Lakin işin trajikomik tarafı ise bizim okumaktan en çok nefret ettiğimiz türlerin de bunlar olmasıdır. Sanırım bu gerçek bu türde okuduğumuz kitaplarda ne kadar seçici davrandığımızı da ortaya koyacaktır. ... Biz, dünyayı her dolaşanın dünyayı okumaya, dolayısıyla anlatmaya ehliyeti bulunduğunu düşünmüyoruz. Anlatmak, önce anlamayı gerektirir. Okutmak, önce okumayı gerektirir. Gördürmek görmeyi, idrak ettirmek idrak etmeyi, geliştirmek gelişmiş olmayı, bilinçlendirmek bilinç olmayı hatta sevdirmek sevmeyi gerektirir. Dolayısıyla dünyayı okutmak da okumayı gerektiriyor. Bu haseple bu türün kitaplarında yegane kıstasımız her zaman müellifin kendisi olmuştur. ... Bu eserin müellifi olan Seyyah Harun Çelik, hayatı okuyabilen bir isim. Gezerken okumak, her gezdiği yerde okutmak, her gönülde yer edinmek, her canlıya mukaddes olarak seyretmek ona okumaların en yücesini bahşetmiş. Dolayısıyla Harun Çelik, kelimenin tam anlamıyla bir seyyahtır ve seyahat kitapları okumaya değerdir. ... Bu eserde Filistin’in İşgali, filistinlinin insan oluşu üzerine bina edilerek tetkik ediliyor. Ve
İşgalciHarun Çelik · Kent Kitap · 201434 okunma
ZULMÜN SONSUZA DEK HÜKÜM SÜRDÜĞÜ HİÇBİR ZAMAN GÖRÜLMEMİŞTİR!
2020 13. kitabı
Bu kitabı bana (kitabın da bizzat yazarı olan) çok sevdiğim ağabeyim Harun Çelik lutfedip gönderdiğinde, kendisini eleştirip, içerik hakkında bazı konulara dikkatimi çekmişti.. İtiraf etmem gerekirse o eleştirilerden sonra biraz da olsa önyargılı bir şekilde başlamıştım okumaya.. Ama daha ilk sayfalarda önyargılarım beni yavaş yavaş terk etmeye başladı. Mesela bu kıymetli satırlardan oluşan eserin, Rachel Corrie gibi bedenini zalimin zulmüne siper eden, ne dini ne de millî bir yakınlığı olmamasına rağmen, mazlumun yanında saf tutup işgalcinin tank paletleri altında can veren bir güzel insana ithaf edilmiş olmasının beni nasıl duygulandırdığını tarif edemem. Sanırım bundan on ila, on beş yıl önce Filistin, Kudüs ve tabiki Mescid-i Aksa konusunda Harun Ağabeyimle aşağı yukarı aynı hassasiyete sahiptim diyebilirim. Zaman içinde, Filistinli bazı örgütlerin terör örgütü pkk ve siyasi uzantısına yakınlıklarını gördükçe, bendeki hassasiyet yerini ister istemez mesafeli olmaya bıraktı. Ama tabi bu demek değil ki, Filistin halkının topraklarını işgal eden zalimlerin zulmünü alkışlarım.. Tarihi, dini, ve coğrafi yakınlıklarımız bir yana, İstiklâl şâirimizin dediği gibi, kim olursa olsun: ‘’Zalimin hasmıyım amma severim mazlumu..’’ Çünkü Türk’üm ya, aksi olamaz ki.. Yüzyıl önce vatan topraklarında işgalin en acımasızını, en vahşi ve en kanlısını yaşamış bir milletin evlatları olarak, bizler için kendilerini feda eden Gazi Mustafa Kemal Atatürk, silah arkadaşları ve asil Türk milleti sayesinde bizzat yaşamamış olsak da genetik kodlarımız işgalin ne demek olduğunu hissedebiliyor. Bu nedenledir ki uçaktaki tişört eylemi de işgalin ve zulmün en katmerlisine maruz kalmış bir halkın acısını derinden hisseden bir yüreğin, tıpkı Hz.İbrahim’in ateşine su taşıyan karınca misali,
Ah Kudüs!
2023 39. kitabı
Okunma: 17 Ağustos 2023 00:16
Filistin meselesine ilk elden tanıklık etmek isteyenler için sarih ve akıcı bir kaynak. Günümüz dünyasından tarihe adım adım yürümek, geçmişi ve günümüzü aynı anda yaşamak hissi uyandıran eser, okuyucuya geniş bir bakış açısı sunuyor. Yazarın şahit olduklarına şahidiz!
2024 44. kitabı
Gazze’de terör devleti İsrail tarafından yapılan soykırım insanlık tarihine kara bir leke olarak geçmekte, bütün dünya bu soykırıma şahit olmakta ve malesef seyirci kalmaktadır. Bugüne kadar, İsrail tarafından 40 bin masum insan katledilmiştir. 15 bini çocuk, 10 bini kadın olmak üzere binlerce masum, ibadethanelerin, okulların, hastanelerin bombalanması sonucu acımasızca öldürülmüştür. Terörist İsrail ve onu fütursuzca destekleyen ABD, dünyanın gözü önünde katliamlarına devam etmekte ve korkunç savaş suçlarına bir yenisini daha eklemektedir. İsrail savaş uçakları, Refahta yerinden edilen masum Filistinlilerin yaşadıkları çadırları kasıtlı olarak bombalamış ve onlarca Müslüman yanarak şehit olmuştur. İsrail, Gazzeli Müslümanları kadın-çocuk demeden diri diri ateşe vermiştir. Yapılan bu hain saldırılar İsrail’in devlet değil, terör örgütü olduğunun bir göstergesidir.
İşgalciHarun Çelik · Gufo Yayınları · 202434 okunma

Harun ÇelikYazar · 10 kitap
Trabzonlu bir anne ve babanın oğlu olan Çelik 1972 yılında Samsun'da doğdu. Ankara Üniversitesi İletişim Fakültesi'ni bitirdi. Gazetecilik yaşamını çeşitli gazete, dergi, televizyon ve ajanslarda başbakanlık muhabiri, editör, program yapımcısı ve sunucusu olarak sürdüren Çelik, Sağlık Bakanlığı Basın Müşavirliği görevinin ardından Anadolu Ajansı Samsun Bölge Müdürü oldu. Pakistan, Afganistan, İran ve Hindistan'da gazeteci olarak uzun yıllar yaşayan Çelik daha önce "Uzaktaki Yakın Ülke Pakistan" "İşgalci" "Bize her yer Trabzon" ve "Kuzeyli Yazılar" kitaplarına imza attı. Dünya coğrafyasının büyük bir kısmını gezen Çelik'in gezi yazıları birçok dergi ve gazetede yayınlandı. Çelik evli ve üç çocuk babasıdır.