İslam Akaidi

İlk Yayın Tarihi:
2012
Beka Yayınları

Puan vermedi·
Yazar hakkında bir yanlışlık olmalı çünkü bu kitabı yazan Hasan Karakaya ile uygulamanın gösterdiği aynı değil. Bu kitabın gerçek yazarı 1943 yılında Erzurum'un İspir ilçesine bağlı Mezraa (Demirgöze)köyünde doğmuştur. Ezher Üniversitesi'nde ve Kahire Üniversitesi Hukuk Fakültesinde tahsil yapmıştır.Istanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesini de sonradan Türkiyeye dönerek bitirmiştir.
Din
İslam AkaidiHasan Karakaya · Beka Yayınları · 202457 okunma
2026 4. kitabı
Okunma: 15 Şubat 2026 00:24
El-useymînin akidetul-vasîtıyye kitabıda okurken beğendiğim kıymetli eserlerden biriydi. Fakat yeni başlayanlar için fazlasıyla teferruatlı bir kitap olduğunu düşünüyorum. Hasan Karakayanın bu kitabı ise konuları sade anlaşılır ve sağlam bir şekilde anlatan, okurken insanı yormayan, içeriği dolu dolu olan bir eser. Okuduklarım arasında en çok istifade ettiğim akaid kitaplarından biri oldu. Tek kelimeyle mükemmeldi diyebilirim.
İslam AkaidiHasan Karakaya · Beka Yayınları · 202457 okunma

Hasan KarakayaYazar · 8 kitap
1943 yılında Erzurum'un İspir ilçesine bağlı olan “Mezraa (Demirgöze)” köyünde doğan Karakaya, bu köyde hafızlığını tamamladı. Sonra Erzurum´a giderek orada önce Kur´an talimi sonra Arapça okumalarını devam ettirdi. Daha sonra küçük yaşlarda ilim tahsil etme amacıyla Suriye´ye, oradan Lübnan´a ve daha sonra da Mısır´a giderek el-Ezher Üniversitesine bağlı olan ilköğretim okullarında okudu. Üniversite hayatına da Mısır´da devam eden Karakaya, Ezher Üniversitesi Şeriat Fakültesi ve Kahire Üniversitesi Hukuk Fakültesini tamamladı. Daha sonra Türkiye´ye dönüp İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesini bitirdi. Özel sektörde çalışarak emekli oldu. Evli; biri kız, biri erkek olmak üzere iki çocuğu vardı. Hasan Hocaefendinin 2014 yılı sonrası sağlık sorunları arttı. Kalp yetmezliği nedenli tedavisi devam ederken dahi okumayı yazmayı ve etrafına fayda sağlamayı terk etmedi. %20 ile çalışan kalbine 2015 yılında kalp pili takıldı. Hasan Karakaya, kurucusu olduğu İmam Buhari Vakfı bünyesinde çalışmalarını yürütüyordu. 20 Mart 2018 günü vefat etti.