Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

İslam Öncesi Arap Mitolojisi

İbrahim Usta

İslam Öncesi Arap Mitolojisi Gönderileri

İslam Öncesi Arap Mitolojisi kitaplarını, İslam Öncesi Arap Mitolojisi sözleri ve alıntılarını, İslam Öncesi Arap Mitolojisi yazarlarını, İslam Öncesi Arap Mitolojisi yorumları ve incelemelerini 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
Kâbe'nin etrafinda 360 tane put dikilmiş. Arap kabileleri Mekke'ye geldikleri zaman bu putları ziyaret ve takdis etmişlerdir. Cahiliye dönemi Arabi evinde bulundurduğu taş, ağaç ve diğer malzemelerden yapılmış bir puta, yolculuğa çıkacağı zaman ve yolculuktan döndükten sonra dokunmak suretiyle ondan yardım diler ve bu şekilde ona şükrünü eda ederdi. Geçici bir süre için bile olsa Mekke'den ayrılmak isteyen bir kimse, yanına Mekke'den bir taş almaksızın oradan uzaklaşmazdı. Mekke dışına yolculuğa çıkan kimse, hem Mekke'ye ve Kâbe'ye olan saygısını ve derin bağlılığını göstermek hem de bu bölgeye olan özlemini gidermek için, yanında oraya ait bir taş götürürdü. Konakladıkları her yerde, o taşı çıkarıp yere koyarlar ve aynı Kâbe'yi tavaf ettikleri gibi onun etrafında dönüp tavaf ederlerdi. Böylece hem Kâbe'ye ve Mekke'ye olan özlemlerini gideriyorlar hem de bunun kendilerine uğur getireceğini umuyorlardı.
Sayfa 132 - Ankara OkuluKitabı okudu
Hem tarihi hemde mitolojik bir şahsiyet olan Dahhák, Fars literatüründe ve folklorunda Arap Kralı, İran folklorunda ise büyük bir hayvan, yılan, bazen da aslan olarak tasvir edilmiştir. Firdevsi'nin meşhur folklorik eseri Şahname'de Dahhak için: halk arasında on kötülüğü, kötü gelenek ve afeti ilk olarak gerçekleştirip, insanlar arasında yaydığı için "deh ák" veya "deh-ayb" olarak da anılmaktadır.
Sayfa 77 - Ankara OkuluKitabı okudu
Reklam
Makedonya kralı Büyük İskender ve Zülkarneyn farklı kişiler olmasına rağmen bu kişiler çoğu zaman birbirine karıştırılmış ve tek şahıs olarak düşünülmüştür.
Sayfa 71 - Ankara OkuluKitabı okudu
Zülkarneyn kelimesi bir lakap ifadesi olarak Kur'ân-ı Kerim'de kullanılmıştır. "Zu" kelimesi; malik, sahip anlamında kullanılmaktadır. "Karn" kelimesine boynuz, çağ, devir, asır, ne sil ve kuşak gibi anlamlar verilmektedir. İki boynuz sahibi tabiri, doğu ve batının hâkimi olarak yorumlanırken, kafasının iki tarafında boynuzu andıran bir tür şişkinlik sebebiyle kendisine bu lakabın verilmiş olması da muhtemel olduğunu ifade etmiştir.
Sayfa 70 - Ankara OkuluKitabı okudu
Yunan mitolojisinde geçen Prometeus'un oğlu Deukalion, aslında kutsal kitaplarda anlatılan Nuh Pey gamber ve tufan olayının tahrife uğrayarak ulusal kahramanlara atfedilmiş kıssasıdır. Aynı şekilde Yunan mitolojisindeki Herkül, İsrail oğullarını yabancı ulus esaretinden kurtarmaya çalışan Kral Samson'la özdeşleşirken, Arion ise mitolojide Yunus Peygamber'e karşılık gelmektedir. Ancak bu olaylar zaman içerisinde gerçek mecrasından çıkmış; olaylarda yer alan gerçek kişiler ulusal kahramanlara dönüşmüştür.
Sayfa 23 - Ankara OkuluKitabı okudu
Reklam
Bugün zenginlik günüdür, yarın Yok olmak günüdür.
191 öğeden 11 ile 20 arasındakiler gösteriliyor.