Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

İslam Tasavvuf Doktrinine Giriş

Titus Burckhardt

İslam Tasavvuf Doktrinine Giriş Hakkında

İslam Tasavvuf Doktrinine Giriş konusu, istatistikler, fiyatları ve daha fazlası burada.
10/10
1 Kişi
4
Okunma
1
Beğeni
418
Görüntülenme

Hakkında

Burckhardt'm elimizdeki kitabı Tasavvuf üzerine yapılmış en yetkin çalışmalardan biridir. Tasavvufun özünü ve temel dinamiklerini bu konuda gerçek bir otorite olduğunu kanıtlayacak bir vukufla sergilemekte, en ince, zor ve karmaşık konularını aydınlığa kavuşturmaktadır. Tasavvuf ancak içeriden ve doğrudan bağlantıyla kavranabilir. Tasavvuf üzerine yapılan çoğu çalışmada Tasavvufun mahiyet, amaç ve araçları bakımından zihinsel olanın çok üstünde olduğu, dolayısıyla dışarıdan ve zihinsel yaklaşımlarla kavranamayacağı gerçeği gözden kaçırılmıştır. Bu nedenle de ulaşılan sonuçlar yüzeysel göreli ve yanlış olmuştur. Kitabın önemli özelliklerinden biri de yazarın tam bir yetkinlikle, bu tür yaklaşımların sonuçlarından doğan kuşku, yakıştırma ve tartışma nedenlerini kesin biçimde bertaraf etmesidir.
Çevirmen:
Fahrettin Arslan
Fahrettin Arslan
Tahmini Okuma Süresi: 4 sa. 1 dk.Sayfa Sayısı: 142Basım Tarihi: 1995Yayınevi: Kitabevi YayınlarıOrijinal Adı: Introduction Aux Doctrines Esoteriques De L'Islam
Ülke: TürkiyeDil: TürkçeFormat: Karton kapak
Reklam

Yazar Hakkında

Titus Burckhardt
Titus BurckhardtYazar · 8 kitap
Titus Burckhardt (Sidi İbrahim - 1908-1984). Doğu ve Batı gelenekleri üzerine yazan İsviçreli yazar. Rene Guenon ve Frithjof Schuon gibi Tradisyonalist ekol içinde yer alan yazarlardan biri ve ünlü sanat tarihçisi Jacob Burckhardt'ın yeğeni ve heykeltıraş Carl Burckhardt'ın oğlu olan ve 1.Dünya Savaşı sıralarında ilk okul yıllarını Basle'de Frithjof Schuon ile birlikte geçiren Burckhardt gençken Fas'da yaşayıp geleneksel sanat, düşünce ve kültür üzerine tetkiklerde bulundu. Uzun yıllar kutsal kentlerle ilgili sanat kitapları basan bir Avrupa yayınevinin sanat müdürlüğünü yaptı. Son yıllarında antik ve tarihi Fez şehrinin restorasyon çalışmalarında danışman olarak bulundu. Burckhardt tüm zamanlar ve coğrafyalarda yer alan geleneksel toplumların kalbini teşkil eden evrensel hakikatlar, sanatlar ve bilimler ile ilgili anlayışı yeniden ihya etmek amacıyla çok geniş bir sahada kitap ve makaleler kaleme aldı. Tasavvuf, geleneksel kozmoloji, simya, Hinduizm, Budizm, Taoizm ve İslam estetiği, geleneksel kent mimarisi Burckhardt'ın kitap ve makalelerinde ele aldığı konulardan birkaçını oluşturmaktadır. Burckhardt aynı zamanda İslam düşüncesine ilişkin çok sayıda önemli eserleri Arapça'dan batı dillerine tercüme edip yorumlamıştır.