İslam ve Antropoloji

Akbar Ahmed

 İslam ve Antropoloji Hakkında

 İslam ve Antropoloji konusu, istatistikler, fiyatları ve daha fazlası burada.
9/10
3 Kişi
5
Okunma
4
Beğeni
825
Görüntülenme

Hakkında

Islah edilmiş bir antropolojinin yöneltilebileceği olumlu istikametin İslam'ın görüşünden çıkarılması gerektiğini belirten Ekber S. Ahmed, bu görüşün, Allah'ın birliği ve aşkınlığı, akıl, hayatı ve dünyayı onaylama, evrenselcilik, ümmetçilik ve insanlığın esaslı bir ilkesi olarak ahlaki hizmet tarafından belirlendiğini söylüyor. Ona göre, bugün antropoloji için en güç şey, İslami evrenselcilik ilkesine uymak. Çünkü, Batılı antropoloji uzun zamandır, gerçekliği ırk merkezli bir açıdan görme müptelası olmuş ve insanı etnik karakteristikler dışında kolay kolay tanımlayamaz hale gelmiştir. İslam ve Antropoloji, Batılı antropolojiyi İslami bir bakış açısıyla değerlendirmek için yapılmış ilk sistematik girişimdir.
Çevirmen:
Bedri Gencer
Bedri Gencer
Tahmini Okuma Süresi: 4 sa. 5 dk.Sayfa Sayısı: 144Basım Tarihi: 1 Şubat 1995Yayınevi: İnsan YayınlarıOrijinal Adı: Toward islâmic anthropology
ISBN: 9789755740485Ülke: TürkiyeDil: TürkçeFormat: Karton kapak
Reklam

Kitap İstatistikleri

Kitabın okur profili

Kadın% 45.5
Erkek% 54.5
0-12 Yaş
13-17 Yaş
18-24 Yaş
25-34 Yaş
35-44 Yaş
45-54 Yaş
55-64 Yaş
65+ Yaş

Yazar Hakkında

Akbar Ahmed
Akbar AhmedYazar · 4 kitap
Bilim adamlığı en başta gelmek üzere, idareci, akademisyen, basın adamı, bir zaman için siyasetçi ve hattâ şair olarak çok yönlü niteliklere sahip bulunan Ahmed, halen Cambridge'de fiilen akademisyenliğini Selwyn Koleji kadrosunda sürdürmekte olan Pakistanlı bir aydındır. Bu niteliklerini daha açık hale getirmek gerekirse; bir kere siyaset adamı olarak, Pakistan'da Belucistan eyaletinin Sibi bölgesinde bir ara önemli bir hükümet vekilliği yapması başta gelmek üzere, zaman zaman çeşitli siyasi ve idari görevlerde bulunmuştur. Bununla beraber, onun en önemli yönü, şüphesiz bilim adamlığıdır. Bugün, İslam ülkelerinde geliştirilmeleri sürdürülen çeşitli bilim dalları arasında nispeten daha geride kalan, ?insanbilim? alanında ülkesinin dışına taşmış bir ün sahibi bulunan yazar, eğitimini önce Pencab, daha sonra Birmingham, Cambridge ve Londra üniversitelerinde tamamlamış; dünyanın önemli eğitim merkezlerinde (Princeton ve Harvard) çalışmalarda bulunduğu gibi, diğer birçoklarında da (ABD'de İleri Araştırmalar İslam Enstitüsü, Cambridge'de İslam Akademisi, gene ABD'de Washington Üniversitesi, İslamabad'da Qaid-i Azam Üniversitesi) akademik kadroları içinde yer almıştır. Türkiye de dahil olmak üzere dünyanın pek çok ülkesine (ABD ve İngiltere dışında Sovyetler Birliği, Suudi Arabistan, Mısır, Hindistan, Fransa, Japonya...) ziyaretlerde bulunarak, çeşitli konferans ve seminerlere katılmış olan Ahmed, bu seyahatleriyle de daha bir zenginleştirdiği akademik birikimini, bir çırpıda sayılamayacak miktardaki kısa yazı ve makaleleri dışında, hiç de az olmayan kitapları ile okur-yazarların dünyasına sunmuştur. Yazar, Postmodernism and Islam başlıklı eserinde, üzerinde zihin yorduğu ?kitle iletişimi? alanında da rahatlıkla uluslararası denebilecek bir yere sahiptir. Bu bağlamda, halen, akademisyenlik hayatını sürdürdüğü İngiltere'de radyo ve televizyonlarda müslümanlık ve İslam dünyasını ilgilendiren çeşitli konular üzerine hazırlanan programlara yorumcu olarak davet edilmektedir.