Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

İstanbul'un Kuytu Köşeleri

Aydın Boysan

İstanbul'un Kuytu Köşeleri Gönderileri

İstanbul'un Kuytu Köşeleri kitaplarını, İstanbul'un Kuytu Köşeleri sözleri ve alıntılarını, İstanbul'un Kuytu Köşeleri yazarlarını, İstanbul'un Kuytu Köşeleri yorumları ve incelemelerini 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
Ülkemiz ekonomik bunalımda iken biz, tam şuurlu olan cesaretimizle, gurur duyuyoruz." Gerçekten de bu sıkıntılı ekonomik dönemde, bu hesaplı ve akıllı girişimi, bir halk deyimimiz çok güzel özetliyor: "Kıtlıkta verilen lokma unutulmaz."
Divan şiirimize göre çarşıda; can, akıl, derman, hatta adalet bile satılır.
Reklam
- Sinemaların ve tiyatroların kapanmasının nedeni de bıı nııı ? İnsanların gitmemesi mi? - Yalnız o değil, insanlar biraz tembelleşti, tiyatroya gitmeye üşenir oldular. Başka bir etken daha var, o da televizyondur. Televizyon insanları birbirinden kopardı. Artık televizyonda bir filmi seyretmek veya bir temsili seyretmek, tiyatroya gitmeye göre çok daha tembel işi oldu. İnsanlar artık toplu olarak birbirinden kopmaya girdi de, daha da kötüsü var: Televizyon, aileleri birbirinden kopardı. - Nasıl kopardı ? - Aile bireyleri, birbiriyle konuşmaz oldu şimdi ... Sohbet vardı eskiden aile içinde, şimdi aile içinde sohbet diye bir şey kalmadı. Herkes televizyon seyrediyor ... Herkes yan yana oturuyor kimse birbiriyle konuşmuyor.
Bayram etmek, bıktırıcı geçen zamana düğüm atmaktır. Bayram, hep bir bahanedir. Bayramlar, yaşamın kilometre taşlarıdır, yüreklerin temizlenme günleridir. Yüreklerin kapısı, penceresi açılır, durağanlaşmış ruh haletleri dışarı atılır, içeri temiz hava doldurulur.
Reklam
Niçin bayram yapılır ki?... Nedeni açık... Eğer zaman, düğüm atılmamış bir ip tekdüzeliği içinde akarsa, öylesine bezdirir ki, miskinlik yaratır. Öyleyse "zaman baba"ya da, arada bir düğüm atılır ki, geçmiş günler zevkle anılsın, gelecek zaman da, umut dolu olsun... Bayram etmek, bıktırıcı geçen zamana düğüm atmaktır.
Sayfa 29 - Yapı Kredi YayınlarıKitabı okudu
Tosun sordu: "Aydınlandıkça, daha büyük kötülükler, ortaya çıkmaz mı?" "Çıkar ama, bu ışık insan kafasını öylesine hızlı çalıştırır ki, o insan daha derinleri görüp, onlara da çare bulma gücünü edinir. Karamsarlığa abone olmak, aptallıktır."
Bizim dilimiz zoraki kibarları,sokak sözcüğünü küçümseme niyetiyle kullanırlar.Örneğin,sokak kedisi,sokak köpeği gibi...O zavallılar keyfinden mi sokakta yaşıyorlar?Ya sokak kızları?...Kurtarsalar ya
Eğer zaman,düğüm atılmamış bir ip tekdüzeliği içinde akarsa,öylesine bezdirir ki,miskinlik yaratır.Öyleyse"zaman baba"ya da,arada bir düğüm atılır ki,geçmiş günler zevkle anılsın,gelecek zaman da,umut dolu olsun...
Reklam
İstanbul deyince aklıma martıgelir Yarısı gümüş, yarısı köpük Yarısı balık yarısı kuş İstanbul deyince aklıma bir masal gelir Bir varmış, bir yokmuş İstanbul deyince aklıma Gülcemal gelir Anadolu'da toprak damlı bir evde Gülcemal üstüne türküler söylenir Süt akar cümle musluklarından Direklerinde güller tomurcuklanır Anadolu'da toprak damlı bir evde çocukluğum Gülcemalle gider İstanbul'a Gülcemalle gelir.
Geri110
162 öğeden 151 ile 162 arasındakiler gösteriliyor.