İstiklalin Bedeli

9786054200252
Sıralamalar

2022 27. kitabı
Okunma: 28 Temmuz 2022 21:11
"Vatanım ruy-i zemin, milletim nev'i beşer" diyenler, liberaller, işkembesinden gayrısını düşünmeyenler, milliyetçiliği ayaklar altına alanlar zahmet edip bu belgesel romanı okuyacak olursalar hayal dünyalarından ayrılıp Türklüğün gerçek manada giydiği ateşten gömleği görebilecektir.
Tarih
2025 39. kitabı
Bu ülkenin; toprağına dokunmuş, havasını solumuş, suyunu içmiş, sevmiş, sevilmiş, ağlamış, gülmüş, geleceğe dair kaygı, korku, umut, gurur, hasret duymuş her bireyinin okuması gereken tarihi bir roman. Gâh Antep'in o büyülü ve tarihî Bey mahallesinde dolaşıyorsunuz gâh gizli bir harekâta gözcülük ediyorsunuz. Daha neler neler... Yaşanan her şey gözler önünde... Adrenalinin, heyecan ve kaygının doruklarda yaşatıldığı, uzun olmasına rağmen okuması kolay, akıcı ve sürükleyici bir roman. Yani kitabın kalınlığı sizi korkutmasın. Sonuna kadar önerdiğim ve önereceğim koca tarihi, sayfalarında, tüm canlılığıyla yaşatan bir roman.
2022 3. kitabı
Okunma: 23 Ocak 2022 18:18
Ahhh Şahin, Ahh Kiracata, Ahh Sütçü İmam... Daha ne güzel insanlar... O kadar severek okudum ki, her bir satırında inanç, azim ve heves. O yokluk zamanlarında Kuvayı Milliyeye destek olmak için ellerinden gelenin fazlasını yapıp canım Antep'i, Urfa'yı, Maraş'ı ne güzel savundunuz. Bu kitabın esaretinden uzun süre çıkamam sanırım.
2017 2. kitabı
Okunma: 15 Ocak 2017 12:42
Yazar; Antep müdafaasının cevval kahramanlarından Kıraçata adında bir karakter yaratmış kitabın ana karakteri KIRAÇATA'dır. Yazar kitabı yazarken dönemin zor koşullarını anlatan kitaplardan, belgelerden çokça yararlanmıştır. Bana göre kitabın tek eksikliği dilinin ve anlatımın o döneme uygun anlatılmamış olmasıdır. Ama yinede okumaya değer bir kitaptır. Birçok zulme maruz kalan Antep halkı canlarını dişlerine takıp, namus, şeref ve onur gibi yüce değerlerin çiğnenmemesi için serdengeçtiler gibi ölüme meydan okumuşlar. Dönemin yaşam koşulları çok iyi tahlil edilmiş onun içindir ki kitabı okuma süresince şu düşüncede idim. " Düşmanla savaşmak açlıkla savaşmaktan daha kolay." Beni bu düşünceye sevk eden, insanların açlıktan ot , saman yemesi aç çocukların feryadını dindirmek adına anaların evlatlarına kedi dahi yedirmiş olmasıdır. Düşmana teslim olmayan Antep, açlığa yenik düştüğü için teslim olmuştur. İstiklalin Bedeli çok ağır olmuştur Antep için. 25 Aralık 1921 de Antep düşman işgalinden kurtulmuştur.
Tarih
İstiklalin Bedeli
2024 100. kitabı
Okunma: 15 Ekim 2024 17:32
Halep'te bulunan İngilizler, Mondros Mütarekesinin 7. maddesine dayanarak 15 Ocak 1919'da bir süvari livası (tugayı) ve beraberindeki kuvvetle Antep'i işgal ettiler. Amerikan Kolejini ve çevresindeki Ermeni evlerini kışla ve karargâh edindiler. Antep'liler bu işgali, mütareke hükümlerine uyulmadığı gerekçesiyle protesto ettiler. Sözde İngilizler kışı geçirmek ve hayvanlara yem temin etmek amacıyla Antep' i işgal ettiklerini açıkladılarsa da, bir ay sonra Maraş ve Urfa’yı da işgal etmekle bu iddialarını fiilen yalanladılar. Bu yalanlara inanmayan Türk milleti,Maraşta, Urfa’da ve Antep’te ayağa kalktı... Topraklarını, namuslarını,korumak, Bayrağı indirmek isteyenlere karşı canla başla mücadele ettiler. Sonunda vatan toprağı düşmandan temizlendi.Zafer sonunda ; Maraş, Kahramanmaraş- Urfa, Şanlı Urfa-Antep, Gaziantep adını aldı. Bu kahraman Türk milletinin Antep savunmasını Necdet SEVİNÇ”İSTİKLÂL İN BEDELİ” belgesel romanında romankahramanı hayali Kahraman Kıraçata merkezinde yapılan mücadeleyi akıcı bir dille anlatmış... “Türk Vatanı'na, Türk Devleti'ne, Türk'e ve Türklüğe yapılan hakaret ve tecavüzlere misli ile mukabele etmezseniz, size kendi vatanınızda bile yaşama hakkı verilmeyecektir!” Vurun Antep’liler namus günüdür Vurun Türk uşağı namus günüdür... Bu vatanın bir karışı korumak için hayatlarını feda eden şehitlerimize rahmetler olsun. Türk Milleti Varolsun... Türkiye Cumhuriyeti Sonsuza kadar varolsun...

Necdet SevinçYazar · 19 kitap
1944 yılında Gaziantep'te doğdu. Gaziantep Lisesi son sınıf öğrencisiyken okul dergisine “Allah'ın olmadığını” yazan felsefe öğretmenine bir gazetede verdiği cevap sebebiyle okuldan uzaklaştırıldı. Bu olaydan sonra, Gaziantep'te başladığı gazetecilik mesleğini devam ettirmek için İstanbul’a gitti. Haber ve Durum gazetelerinde çalıştı. 1969'tan itibaren Bizim Anadolu, Hergün, Ortadoğu, Günaydın Kurultay ve Yeniçağ gazetelerinde genel yayın müdürü ve köşe yazarı olarak görev yaptı. Yazılarından dolayı birkaç kez kurşunlandı. Hakkında en çok dava açılan ve yüzlerce yıl mahkûmiyeti istenen yazarlarımızdan oldu. Asliye Ceza, Ağır Ceza, Devlet Güvenlik ve Sıkıyönetim Mahkemelerinde yargılandı. 1974 affıyla Bayrampaşa Cezaevi’nden çıktı. 12 Eylül 1980 müdahalesinde tekrar tutuklandı. 1987 yılı sonuna kadar iki kez Bayrampaşa Cezaevi’nde, iki kez Paşakapısı Cezaevi’nde olmak üzere; Silivri, Kastamonu/Daday, Erzincan/Tercan cezaevlerinde yaklaşık 5 yıl yattı. Binlerce köşe yazısı yazdı.