Mobbing

İşyerinde Psikolojik Taciz

Pınar Tınaz

İşyerinde Psikolojik Taciz Gönderileri

İşyerinde Psikolojik Taciz kitaplarını, İşyerinde Psikolojik Taciz sözleri ve alıntılarını, İşyerinde Psikolojik Taciz yazarlarını, İşyerinde Psikolojik Taciz yorumları ve incelemelerini 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
Şiddet davranışının sonuçlan, bireyin, a)bir şiddet tehdidi veya hareketine maruz kalması durumunda doğrudan doğruya; b)sevdiği ya da tanıdığı birinin doğrudan doğruya şiddete kurban düşmesine tanık olması halinde dolaylı olarak; c) tehdit veya şiddet hareketine maruz kalabileceğini fark etmesi ve bundan ötürü endişe duyması halinde ise dolaylı olarak, zihinsel ve fi­ziksel sağlık üzerinde hissedilir.
aslında mobbing hayatın her alanındadır
Zira mobbing olgusunun birinci değişmez özelliği, işyerinde gerçekleşmesidir.
Reklam
baskı uyguladığınız ortamda herkes olumsuz etkilenir
Örgüt içinde performansı hızla düşen birey, psikolojik ve sosyal açıdan büyük bir çöküş yaşamaktadır. İş ortamında hissettiği baskıyı dengeleme yoluna yönelen birey, işe geç gelmeye başlar, hastalık izinleri kullanır. İş kazaları ve meslek hastalıklarının sayısında artış kaydedilir. Mobbing olgusu, bireye olduğu kadar örgüte de zarar getirir. M obbing’e maruz kalan bireyin çalıştığı bö- lümün genel performansında da önemli bir düşüş gözlenir
bu belirtileri yaşayan hayatinda mobbing e ugruyordur
M obbing olgusundan zarar gören kişilerde; uykusuzluk, iştahsızlık, depresyon, sıkıntı, endişe, hareketsizlik, ağlama krizleri, unutkanlık, alınganlık, ani öfkelenme, suskunluk, yaşama arzusunun kaybı, daha önceleri sevdiği şeylerden doyum almama gibi bir takım davranış ve düşünce değişiklikleri gözlenebilir. Hatta şiddet ve tacizin çok yoğun yaşandığı durumlarda mobbing mağdurunda intihar düşünceleri dahi ortaya çıkabilir.
mobbing eylemlerimiz
M obbing, kişinin saygısız ve zararlı bir davranışın hedefi olmasıyla başlayan bir süreçtir. Önceleri bir kişinin veya bazı kişi- lerin, bir kişiye veya birkaç kişiye düşmanlığı biçiminde gelişen örgütsel psikolojik şiddet sonucunda mağdur, önce kendisine ve daha sonra çevresine karşı yabancılaşmaya başlar. Süreç, işe karşı kayıtsızlık, bıkkınlık, yılgınlık, performans düşüklüğü ile baş- lar ve istifayla sonuçlanır20. Örgüt içinde iş doyumu ve örgüte bağlılıkta azalma yaşanırken, işgücü devir oranında gözle görülür artış yaşanır.
güç eşitliği olmayan her ilişkimizde mobbing yaparız
M obbing, işyerinde diğer çalışanlar veya işveren tarafından tekrarlanan saldırılar şeklinde uygulanan bir çeşit psikolojik terördür. Kavram, çalışanlara üstleri, astlan veya eşit düzeydeki çalışanlar tarafından sistematik biçimde uygulanan her tür kötü muamele, tehdit, şiddet, aşağılama gibi davram şlan ifade eden anlam lar içermektedir.
Reklam
mobbing işyerinde değil evde sokakta her yerde vardır
Mobbing, işyerinde diğer çalışanlar veya işveren tarafından tekrarlanan saldırılar şeklinde uygulanan bir çeşit psikolojik terördür. Kavram, çalışanlara üstleri, astlan veya eşit düzeydeki çalışanlar tarafından sistematik biçimde uygulanan her tür kötü muamele, tehdit, şiddet, aşağılama gibi davranislari ifade eden anlam lar içermektedir.
gündelik hayatımızın faşizmi: mobbing
Latince “kararsız kalabalık” anlamına gelen “mobile vulgus” sözcüklerinden türeyen “m ob” sözcüğü, İngilizce kanun dışı şiddet uygulayan düzensiz kalabalık veya “çete” anlamına gelmektedir. “Mob” kökünün İngilizce eylem biçimi olan “mobbing” ise; psikolojik şiddet, kuşatma, taciz, rahatsız etme veya sıkıntı verme anlamına gelmektedir
kurumsal her ortamda iliskiler sinsi ve gizlidir
Ancak, insanın insana verdiği ıstırap, insan doğasına, dini ve toplumsal değerlere aykırılığı nedeniyle, çoğu zaman gizlenir ve gizlendiği yerde, sinsi bir örtünün altında, o birey için sürekli bir yaşam dramına dönüşür. İşte, Doç. Dr. Pınar Tınaz’m elinizdeki bu eseri, bu sinsi örtünün çeşitli ve karmaşık renklerini gün ışığına çıkarmaktadır.
Geri13
39 öğeden 31 ile 39 arasındakiler gösteriliyor.