İyilik Timi

Timaş İlk Genç Yayınları
Türler:

iyilik, iyidir
2024 69. kitabı
İYİLİK, İYİDİR Metin Hocamın İyilik Timi kitabını büyük bir heyecanla okudum. Kitabın olay örgüsü insanı bazen meraklandırıp bazen de duygulandırıyor, bazı yerleri gözyaşı ile okudum. Kitabın içinde verilen ara mesajlara bayıldım. Mesela erken kalkmak ile ilgili, kitap okumanın yararları ile ilgili, saygı ile ilgili çokça ara mesaj gördüm. "Başkalarına ihtimam göstermek bizi gerçek manada insan kılan şeydir." der Kemal Sayar. Bu kitapta küçük yüreklerin başkalarına karşı aşırı hassasiyeti, insan olmanın, kalp taşımanın onuru anlatılıyor. İyi insanların varlığını hissetmek ve okumak bile insana umut veriyor. Kitaptaki çocukların uğraşı, gayreti hepimize örnek olacak cinsten. Böyle bir olay örgüsünü ancak hayatında iyiliğe bolca yer veren birisi yazabilirdi. Bu kitabı Metin Hocam değil de başka biri yazsa muhtemelen bu kadar etkili olmazdı. Ben bir öğretmen olarak kitap okurken yeni iyilik hayalleri kurduğumu itiraf edeyim. Bu kitabı okuyan öğrenciler iyiliğe dair bir adım atmaya çalışacaktır, bunun hayalini kuracaktır diye düşünüyorum. Ülkenin kötüye gittiğine inananlar sıralamasında ülkemiz %88 ile birinci durumda. Her şeyin kötüye gittiğini söyleyenlerin bu kitabı okuyarak gönüllerine bir pansuman yapmalarını öneriyorum. İyilik, kötülük gibi bağıra bağıra gelmiyor ama sessiz ve derinden derinden hükmünü icra ediyor. Ne mutlu iyiliği hayat düsturu yapanlara...
Puan vermedi·144 syf.·
2024 66. kitabı
Metin Özdamarlar Bir avuç çocuk yorgun hayatlarımıza umut oldu, bir avuç çocuk neden diye sormadı hep nasıl yapabiliriz dedi, bir avuç çocuk cesaretin en güzel örneğini gösterdi, bir avuç çocuk birçok şeyi ellerinde tabletle değil kalplerinde iyiliğe olan inançla başardı, bir avuç çocuk en katı kalplerin kapısını sevgi anahtarıyla açtı. Yine bizi bize bir avuç çocuk hatırlattı Gözlerim dolu dolu bir sonraki sayfada neler olacak diye okudum kitabı. Çok dersler aldım yüreğime sakladım, o dersleri aklımda tutmak ve okulundaki her bir öğrencimin okuması için seferber olmak adına kendime söz verdim. Hiç kimse tesadüfen girmez insanın hayatına. Değerli Metin Hocam da öyle. Allah razı olsun hocam sizden, emeğiniz en güzel şekilde karşılık bulsun, iyiliğe olan inancınız daim olsun. iyi ki varsınız.
2025 26. kitabı
Okunma: 30 Mayıs 2025 21:40
Metin Özdamarlar'ı öğretmen, yazar olarak tanıyoruz ama bence en çok da iyi niyet elçisi kendisi. Sırf bu güzel eseri için bile bunu söyleyebilirim. İyilik Timi, birbirinden sevimli bir arkadaş grubunun öğretmenlerinin verdiği proje sonrası oluşturdukları "İyilik Timi"nin kendilerine, çevrelerine, biz okuyuculara iyiliğin, güzelliğin hâlâ var olduğunu hatırlatan, yüzlerde tatlı bir gülümseme kalplerde iç ısıtan bir ferahlık oluşturan güzel bir kitaptı. Çocuk evleri, hayvanlar, SMA hastalığı, mahalle ruhu gibi birçok konuya, kişiye parmak basan mesajlarla dolu bu kitabı herkes okumalı. Hepimizin en çok da çocukların içinde iyilik var, dilerim herkes bir gün kendi timini kurup dünyayı güzelleştirmek için bir adım atabilir bu adım sıcak bir gülümseme bile olabilir
2025 25. kitabı
Okunma: 03 Ağustos 2025 19:13
Samimi, sıcak, hoşgörülü bir ev, okul, mahalle ortamı! Hem bu yüzyılda hem de İstanbul’da! Hayvan sevgisi, kitap okuma alışkanlığı, iyi film izleme, türkü dinleme, okuduklarına ve izlediklerine eleştirel bakış açıları getirebilme, aile içi görev ve sorumluluklar… 5 gönüllü öğrencinin kurduğu iyilik timi, sevgi evleri hakkında, sma’lı çocuklar hakkında bilgilendirici hatta maceralı bir çözüm yolu bulma… hepsi bu kitapta! Toplumu ayakta tutan bizi biz yapan değerlerimizi hatırlamamıza yardımcı olan bir hikaye. Çocuk kitabı okurken ağlamam gibi bir iddiam yok ancak kitabın son sayfalarında gözyaşlarımı çok sonra fark ettim süzülüp giderken. Belki bunun sebebi bir kurgu da olsa iyi bir şeylerin olmasıdır. Samimiyetle söylüyorum ki iyi şeylerin olmasına toplum olarak çok ama çok ihtiyacımız var! Aşırı öğretici bir dil ve idealize edilmiş karakterler, okul ve mahalle eleştirilerine de katılmakla beraber aslında tüm bunların ideal değil de olması gereken şeyler olduğunu, insan olmanın gerekliliğinin bu olduğunu, yaşadığımız bu çağda fark edemememiz normal sanırım. Bugün bize “fazla ideal” gelen bu hikaye aslında farklı şartlarda bizim hikayemiz olabildi. Velhasıl kelam sayın Metin Özdamarlar hocamın ellerinden öpüyorum saygı ve sevgilerimi sunuyorum. İyilik iyidir ve paylaştıkça çoğalır. Kaleminize sağlık öğretmenim.
2024 11. kitabı
Okunma: 12 Ekim 2024 13:54
Harika bir kitaptı. Okurken nefesimi tuttum, sanırım hiç bitmesin diye. Zaman zaman gözlerimden yaşlar süzüldü. En etkilendiğim değer “Umut” tu. Hepsi birbirinden güzel anlatılmış. Bir öğretmen olarak çocuklarıma okutacağım ilk sırayı alan eserlerden biri oldu. En kısa zamanda “İyilik Timi” ne dahil olacak nice üyelere demek istiyorum. Ve son olarak tüm öğretmenlerimiz akademik başarıyı değil “iyi insanlar” olmamızı önemserdi. Bu en önemli bakış açısı. Metin Özdamarlar İyilik Timi
2025 2. kitabı
Temel olarak çocuk kitaplarında amaç çocuğa değerleri sezdirmektir ama bu kitapta sezdirmek yerine iyilik yapmanın önemi sürekli sanki çocukların kafasına vura vura apaçık hatırlatılmış.Maalesef yazarın çocuk kitaplarındaki bu sezdirmeden pek haberi olduğunu sanmıyorum.Kitabın içeriğine gelirsek birkaç arkadaşa öğretmenlerinin verdikleri iyilik ödeviyle başlıyor hikaye,daha sonra iyilikler birbirini kovalıyor âdeta.5,6 ve 7.sınıflar için uygun.
İyilik TimiMetin Özdamarlar · Timaş İlk Genç Yayınları · 2024973 okunma
Sizi içine çekecek sıcacık bir iyilik hikâyesi
2024 73. kitabı
Koşmayı bırakıp sakince yürümeye başladım. Arkadaşlarım da beni taklit etti. O anda sanki tek bir beden olmuştuk. Nefesimizin normale dönmesini bekledik. Nefesimiz düzelmişti ama adrenalin seviyemiz sürekli yükseliyordu. İçimden sürekli "Bu ülkenin güzel çocukları için bunu yapmalıyız." diyerek kendimi motive etmeye çalışıyordum. Bununla birlikte ne tür bir risk aldığımızın da farkındaydım. Arkadaşlarıma seslendim: "Ya şimdi ya hiçbir zaman!" "İyilik bizi birleştiriyordu. İyilik bizi dönüştürüyordu. İyilik dünyayı bambaşka, yaşanabilir bir yer yapıyordu. İyilik dünyayı renklendiriyor, çiçeklendiriyordu. Bunlar ne güzel şeylerdi."
Puan vermedi
İyilik Timi Metin Özdamarlar Mahallelerinde fark yaratmak isteyen dört arkadaşın hikâyesini anlatan İyilik Timi, çocuklara yardımlaşma, dayanışma ve empati gibi değerleri eğlenceli bir macera içinde sunuyor. Can, Zeynep, Mert ve Ayşe’nin kurduğu bu özel ekip; yaşlılara yardım etmekten sokak hayvanlarını korumaya, çevre projeleri düzenlemekten okul arkadaşlarını desteklemeye kadar birçok güzel işe imza atıyor. Her bölümde hem heyecanlı bir serüven yaşanıyor hem de çocuklara değerli hayat dersleri aktarılıyor. Kitapta öne çıkan temalar: Yardımlaşma ve dostluk Çevre bilinci ve hayvan sevgisi Takım çalışması ve problem çözme Toplumsal duyarlılık Benim düşüncem ise: Gerçekten çocuklara iyiliği sevdirebilecek, somut iyilik fikirleri sunan, yüz güldüren bir kitap. Ancak biraz ütopik bir havası da var. Çocukların fazlasıyla “mükemmel” oluşu ve mahallenin adeta harika insanlarla dolu olması, gerçek hayattan biraz uzak hissettiriyor. Yine de niyet çok güzel ve küçük okuyucular için ilham verici. Sonuç olarak İyilik Timi, sadece eğlenceli bir çocuk kitabı değil; değerler eğitimine katkı sunan, çocuklara “küçük eller büyük işler başarabilir” mesajını veren kıymetli bir eser.
·144 syf.·
2025 6. kitabı
Anlatılanlar, konusu çok güzel ama aşırı idealize edilmiş, kusursuz karakterler gerçeklikten çok uzak. Büyüklerin bile kolaylıkla başaramayacağı şeyleri halledebiliyorlar. Hangi çocuk bu mükemmel karakterlerle özdeşim kurabilir? Özdeşim kurmadan, heyecan olmadan da okuma isteği kolaylıkla uyanmaz, hele de okuma alışkanlığı kazandırmak istiyorsak çok daha zor. Bu tarz kitaplar sayesinde maalesef okumanın çok sıkıcı bir eylem olduğu düşüncesi oluşuyor. Bu sebeple çocuk kitaplarında öğreticilik artı değil, eksi bir durumdur. Başta belirttiğim gibi çok güzel şeyler anlatılıyor ama sıkıcı. Bunun dışında içeriğinin temizliğiyle çocuklara gönül rahatlığıyla okutturulabilir. Beş puan acımasız mı oldu bilemedim. :)
2024 42. kitabı
Merhaba Sizlere 10 yaş ve üzeri çocuklar ve hatta yetişkinlerin de severek okuyacağı @mozdamarlar kaleminden çıkan @timasilkgenc yayınlarına ait #iyiliktimi isimli kitap ile geldim. İçinde ekip çalışması,  dayanışma ve maceranın yer aldığı sıcacık bir iyilik hikayesi var. Sevgi Mahallesinin 7. sınıfa giden öğrencisi Asel'in Sosyal Bilgiler öğretmeni Zeki Bey, çocuklara proje ödevi verir. Ödev konusu "İyilik Projesi"dir ve bu proje aynı zamanda hayata geçirilecektir. Asel arkadaşları ile bir grup kurar ve çikolata şelalesi yapmaya karar verirler. Projeleri bittiğinde ise çikolata şelalesini Sevgi Evleri'nde kalan çocuklar için bağışlarlar. Bu iyilik burda bitmez ve İyilik Timi'ni kurarlar. İyilik Timi'nin Kuralları ise şöyledir: 1. İyi olacağız, iyi kalacağız ve ne olursa olsun iyiliği yaymaya devam edeceğiz. 2. Her gün küçük de olsa bir iyilik yapacağız. 3. Umutsuzluğa ve karamsarlığa düştüğümüzde birinci maddenin geçerli olduğunu aklımızdan çıkarmayacağız. Kitapta yapılan iyiliklerin ardı arkası kesilmez. En son SMA hastası olan komşularının bebeği için bir yardım kampanyası başlatırlar. Mahallenin sakini Mehmet Amca'nın yaptığı iyilik ise asla unutulamaz cinsten... Kitabı baştan sona anlatasım var ama kısa kesmek için çırpınıyorum. Her çocuk, büyük küçük herkes mutlaka okumalı. Çocuklara alınacak en güzel hediyedir kitap. Belki siz de iyilik timine bir üye eklemiş olursunuz Ayrıca kitabın telif gelirinin bir kısmı SMA'lı çocuklarımızın yardım kampanyalarına destek için kullanılmaktadır. Metin Hocamın yaptığı iyilikler burdan köye yol olur misali. Allah O'nun da karşısına hep iyileri çıkarsın Kitapla kalın @timasyayingrubu #reklam #işbirliğideğildir

Metin ÖzdamarlarYazar · 60 kitap
Metin Özdamarlar, Kayseri’nin Develi ilçesinde doğdu. Çocukluğundan beri hayali öğretmen olmaktı. Hayalinin peşinden gitti. Anadolu Üniversitesi Eğitim Fakültesi Sosyal Bilgiler Öğretmeliği bölümünden mezun oldu. Şimdi Sosyal Bilgiler Öğretmeni olarak görev yapıyor. On beş yaşından beri yazdığı denemeler ve öyküler değişik gazete ve dergilerde yayımlanıyor. 2005 yılında yayımlanan Akide Şekeri isimli öykü seçkisi kitabında “Bütün Yıldızlar Kayar” öyküsü ile yer aldı. 2007 Ümraniye Belediyesi Hikâye Yarışmasında “Ruh Tamircisi” adlı öyküsüyle Mansiyon ödülü kazandı. Aynı yıl “Lâl” adlı romanıyla Ahmet Hamdi Tanpınar Roman Yarışmasında ödül kazandı. “Barbaros-Denizler Fatihi”, “Osman Gazi-Büyük Kurucu”, “Çılgın Kâşifler” ve ortaklaşa yazdığı “Havalı Hobilerim” kitapları Timaş Yayınları tarafından yayımlandı. Kendisi satranç antrenörü ve izci lideridir.