İz Peşinde

2020
Beyaz Fil Yayınları

2023 222. kitabı
Okunma: 29 Aralık 2023 14:19
İZ PEŞİNDE-İSMİHAN ÖZEN,271 sayfa “Her mirasın bir bedeli varsa eğer,bu bedeli kim ödeyecek?” Bir tarafta yarım kalmış,yıllar sonra çıkıp gelmiş bir aşk,diğer tarafta yeni filizlenen ama sanki yıllardır sürüyormuş gibi başlayan ve sizi duygu selinde dolaştıran başka bir aşk ve gizemlerle dolu beş harita;Midas’ın hazinesinin yerini gösteren beş harita….Soluk soluğa,bu haritaya ulaşmak isteyenler arasında geçen bir macera.Keyifle,akıcı,elden bırakılmadan okunan kitap yazar tarafından adıma imzalı geldi ama sonu çok hüzünlüydü ve beni ağlattı.Keşke sonu böyle olmasaydı. Kitabın konusu Eskişehir’de geçiyor.Eskişehir Frigya uygarlığına ev sahibi olmuş ve o dönemden kalma Yazılıkaya vadisi denilen bir yere sahiptir.Kitapta,hazine haritalarına ulaşmaya çalışan bir arkeoloji ekibi ve onların etrafında geçen olaylar anlatılıyor ve bir yandan da geçmişimizden gelen tüm antik yaşamlar, bulgular ve kültürel mirasımıza sahip çıkılması gerektiği mesajı veriliyor. Bu heyacanlı ve gizemli maceranın yanısıra iki de çok güzel aşk öyküsü var ki arkeolog Arın ile Damla’nın aşkı kitaba damgasını vuruyor. Kitaptan Alıntılar; -Hayatın tezatları ne kadar ilginçti.Sırf öptü diye nefret ettiği varlık en sevdiği ve uğruna yaşadığı varlığa dönüşmüş,yeniden o ilk anı yaşamak için tüm hayatını feda edebilecek seviyeye gelmişti.Anlamlar nasıl da değişiyordu… ~~~~~~~~~~~~~~~~ -Özlemekten daha kötü bir şey varsa o da asla gelemeyecek birini özlemekti. ~~~~~~~~~~~~~~~~~~ -“Bazen tanımak için zamana gerek olmayabiliyor…Doğru kişinin o olduğunu hissediyorsun.” ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ -Hem sevgi öyle büyüktür ki önüne çıkan bütün olumsuz şeyleri süpürüp geçer. ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ -Ayrılmaktan daha kötüsü;ardında bıraktıklarının senden sonra
kitap yorumu
2021 4. kitabı
Tarih , aşk, gizem ,pişmanlık her birini okuyabileceğiniz bir kitap sonu için yazara kızgın olsam da (spoi olur diye yazamıyorum ).Başlar da kitabı okurken zorlansam da devamında keyif aldığım bir kitap oldu. Eskişehir'i merak ediyorsanız hele de okuyun derim. Ben çok beğendim yazarın kalemini devam kitaplarını da kesinlikle alırım .
2023 7. kitabı
Okunma: 23 Ocak 2023 00:08
OKUDUM BİTTİ Kitap Adı: İz Peşinde Kitabın Yazarı: İsmihan ÖZEN Kitabın Yayınevi: Beyaz Fil Sayfa Sayısı: 271 Kitap Yorumu: Güzel bir macera kitabı okumuş oldum. Yazarımızın hayal gücü gerçekten çok güzel. İki aşk arasına sıkışmış bir kadın karakter aynı zamanda karakterlerin etrafında dönen oyunlar. Kim iyi kim kötü ayrımına başlarında varamadığımız ve tarihi eserlerin değerinin önemi anlatılmış. Tarihi eserleri korumaya çalışırken başlarına gelen olaylar ve bir dizi insan ilişkileri anlatılıyor. Heyecanla ve dur durak bilmeden okunacak macera romanı. Sonu biraz hüzünlü olsa da severek okudum. Geçmişe gömdüğümüz belki de kişiler değil de kendi kalbimiz olsa gerek, yıllar sonra karşılaştığınızda içinizden bir şeylerin kopması mümkün. Belki de ailenizi veya çevrenizdekileri iyi tanımıyorsunuzdur. Kitapta bu konuların hepsi bir ahenk içinde ilerlemiş. Keyifli okumalar dilerim şimdiden. Kitap: 28 Bölümden oluşmaktadır. (Alıntı) : " Her mirasın bir bedeli varsa eğer, bu bedeli kim ödeyecek? '' #kitap #okumak #yazmak #mavi #ismihanözen #izpeşinde #beyazfil
2021 20. kitabı
Okunma: 30 Mart 2021 23:49
Arkeoloji'nin aslında hayatımızda ki önemli yerini ve arkeologların hayatında olabilicek gerçeklikten harmanlanan bu kitabımız Orhan ve Meyra ile başlasa da Damla ve Arın ile bitiyor. Karakterlerin hepsini tek tek tanıdığımız bu kitapta aslında başrol sizssiniz. Tüm karakterlerin hayatını okuyarak onlara bir nebze dokunuyorsunuz. Ve bu duygu tüm karakterleri sahiplenerek sevmenize veya sevmemenize neden oluyor. Ve Arın üzümlü kekim seni çok seviyorum... Gizem veya aksiyon karışımı aşk kitapları seviyorsanız kesinlikle öneriyorum.
2020 75. kitabı
Okunma: 23 Eylül 2020 21:14
Umut, işi gereği katıldığı bir arkeolog konferansında aradığını bulamayınca arabasına atlar ve yola düşer. Hava karanlıktır. Bir süre sonra bir karaltı görür ve yaklaştıkça elinde bir de silah olduğunu görür. Ancak bu bir kadındır ve üstelik tanıdığı bir kadındır. Kadın tabancayı ona doğrultarak araca yürür ve yan koltuğa biner. Araba yeniden yola koyulduğunda çoktan yoldan çıkmıştı yaşamları. . Eskişehir'de, Yazılıkaya'daki Midas'ın hazinesinin haritalarından bazıları bulunmuştur. Toplamda 5 harita vardır ve neredeyse hepsi bir araya gelmiştir. Ancak hazinenin peşinde olanlar yalnızca iyi düşünceli kimseler değildir. Bir gece patlayan bir silah, birçok kişiyi de o kayalara yazacaktır. Kimisi varsıl olmanın kimisi ise ülkesine katkıda bulunmak istiyordur. Ancak işin içine bir de gönül işleri girince, durum çıkmaza giriyor. . Umut kendini, eski sevgilisinin yeni sevgilisini ararken bulur. Ev arkadaşı ise duruma aydıktan sonra yardım edecektir. Profesör ise onlara yardım için beklemektedir. Ancak ölen adamın kardeşi işin içine girdiğinde beklenmedik olaylar da akışa girmeye başlar. Bir yandan eski defterler diğer yandan ülkenin onuru söz konusudur. . Kaçırılan suçsuz bireyler, ardı ardına gelen yeni harita bilgileri ve bir yandan yıkılan bir yandan yapılan yaşamlar, göründüğü gibi olmayan kimseler. Suça bir kez bulaştınız mı, damarlarınızdaki adrenalini durdurması pek kolay olmuyor. . Bir ilk betik olan İz Peşinde, hem kovalamaca hem bir sevda kurgusunu harmanlıyor. Biçemi akıcı, duru bir anlatımı var. Okuması oldukça kolay. Yazarın yazarlığa adım attığı bir ilk betik için başarılı. İlgisini çekenlere öneririm. Betikle ve esen kalın.
Beyaz Fil Yayınları
2021 4. kitabı
Okunma: 12 Şubat 2021 22:03
Aşkı, sevgiyi, vatan ve tarihin harmanlanıp,  sevgisini hissetiren çok güzel bir kitap olmuş. Akıcı ve oldukça özenle yazılmış, okurken çok keyif aldım. Ancak kitabın sonu beni ağlattı. Arın ve Damla' nin sevgilerine aşık oldum... Psikiyatrist olan Umut' un umutsuz Meyra aşkı ile  sonundaki sürprizleri çok duygulandırdı beni. Psikiyatrist Umut ile Arkeolog olan Arin ev arkadaşı gibi gözükse de, gerçek kardeşleri kıskandıracak muhteşem bir dostlukları olan iki arkadaş.  Umut' un yıllar önce kaybettiği sevdiği kız Meyra' nın tekrar hayatına tesadüf gibi gözüken bir şekilde girmesi ile başlıyor olaylar. Arkeolog olan Arın ve ekibinin Eskişehir / Yazlikaya da olan Midas Kralın' ın hazinesine ait 5 parçadan oluşan ama ellerinde henüz 3 haritanın olduğu olaylar ile geçiyor. Profesör ve ekibi hem geriye kalan 2 haritayı bulmak için çaba sarfederken, bir yandan da tarih kaçakçıları ile mücadele ediyor. Bu arada bu kazı ile hiç ilgisi olmayan kişilerde kaçırılıp zarar görüyor. Aksiyon, gerilim, göz yaşı, aşk herşey var bu kitapta.
2021 51. kitabı
İsmihan Özen ~~ İz Peşinde . Yaşlandıkça Değerinin Artmasını İstiyorsan Arın İle Evlenmelisin Damla. Çünkü O Bir Arkeolog. . 🗨 Umut arabası ile Eskişehir'e dönerken elinde silah olan bir kız yolunu keser ve arabasına biner. Birde ne görsün bu kız eski sevgilisi Meyra'dır. Cok korkmuş ve gergin görünüyordur. . 🗨 Meyra sabah sevgilisi Orhan İle birlikte Yazılıkaya'ya gitmiştir. Sevgilisi orda birileri ile buluşup elinde olan kıymetli bir parçayı para karşılığı onlara verecektir. Ama isler ters gitmiş Orhan vurulmuştur. . 🗨 Arın ve Profesör Midas'ın hazinesinin yerini gösteren beş haritadan üçünü bulmuş diğerlerini bulmak için ugrasmaktadırlar. . 🗨 Umut Meyra'yı eve getirmiş ne olduğunu anlamaya çalışır. Ev arkadaşı Arın da ona yardımcı olacaktır. Meyra en sonunda neler olduğunu anlatır. Hep birlikte Orhan'ı bulmaya giderler fakat ortada kimse yoktur. O zaman Orhan ölmedi mi yoksa cesedi birisi mi yok etti ? Meyra Orhan hakkında duyduklarına çok şaşıracaktır. Çünkü anlatılanlar onun tanidigi Orhan'a hiç benzemez. . 🗨 Kitabın sonunda ağladım Duyguyu o kadar iyi aktarmış ki yazar kalemine sağlık. Kimileri ülkenin mirasının ülkede kalması için çabalarken, kimileri de haritaları para karşılığında satmanın peşindedir. Bir solukta okuyacağınız harika bir roman. bu kalem ile tanıştığıma çok mutluyum. Maceranın içinde harika bir de aşk hikayesi var Yazarin dile çok sade ve akıcı. Okumadıysanız mutlaka tavsiye ederim . Kitapla kalın
2021 113. kitabı
Kitap müthiş bir aksiyon ile başlıyor. Eskişehir'deki Frigya bölgesinde Yazılıkaya arkelojik kazısı.. Olaylar; Dr.Umut'un Meyra'ya olan sadakat öyküsü, Arkeolog Arın'ın Profesörünun kızı Damla'ya olan aşkı ile ilerliyor. Ve hepsini icine alan arkeolojik bir kurgu. Yazarın okuduğum ilk kitabı olmasına rağmen çok beğendim. Heyecan, merak, sevgi, sadakat hepsi var.
2021 59. kitabı
Okunma: 18 Mayıs 2021 20:12
Meyra ve nişanlısı Orhan, bisikletle Eskişehir Yazılıkaya'ya giderler. Orhan internetten tanıştığı kişilere Kral Midas'ın beşe bölünen haritasının bir parçasını satacaktır. Meyra bunu onaylamasa da onu yalnız bırakmaz. Uzakta beklerken nişanlısının vurulduğunu duyar. Yanına gittiğinde Orhan'ı kanlar içinde bulur. Psikiyatrist Umut arabasıyla Yazılıkaya'dan geçerken silahlı bir kadın arabasına atlar. Şoka giren kadına baktığında onun yıllar önce ayrıldığı Meyra olduğunu görür. Umut'un arkeolog olan ev arkadaşı Arın, eniştesi ve profesör de işin içine girince her şey arapsaçına döner. Hem tarihi eser kaçakçıları hem de arkeologlar Midas'ın haritalarının, dolayısı ile hazinenin peşindedir. Sonunda kazanan, Kralın hazinelerini bulan kim olacaktır? Kitap çok heyecanlı başlıyor. Sürekli yükselen bir tempo ve akıcı anlatımla hemen kitaba tutunuyorsunuz. Meyra ile Umut'un geçmişteki ayrılığının ve Arın'ın ailesinin düşmanları ile ilgili sırların merak uyandırması güzeldi. Arın yan karakter gibiyken kitabın ileri sayfalarında büyük bir yer kapladı. Bir de Damla ortaya çıkınca Meyra ve Umut biraz arka planda kaldı sanki. Olayların Meyra ile yükselmesini bekliyordum oysa. Ama sonuç olarak okunmaya değer güzel bir çalışmaydı. *Onu kaybetti, buldu ve yine kaybetti. *Söyleyecek kelimeleri çoktu. Ancak konuşmaya gücü yoktu. *Ona göre iyi ve kötü insan yoktu. İyiye bulaşmış kötüler, kötülüğe bulaşmış iyiler vardı.
2021 5. kitabı
Merhaba sizlere MÖ738-MÖ696 yılları arasında, Frigya'nın Polatlı'da kurulmuş olan başkenti Gordion'da yaşamış olan efsanevi Frigya Kralı Midas' ın hazinesinide konu alan güzel bir kitap ile geldim. _İZ PEŞİNDE_ Eskişehir günümüze kadar değişik uygarlıklar altında varlığını sürdürmüştür. Üzerine kurulan medeniyetlerden bir olan Frigya ve kralı da efsanevi Midas' tır. Midas'ın kayıp olan hazinesinin 5 haritası vardır. Bunlardan 2 tanesi arkeologlar da eksik haritalarda maalesef gözlerini altın hırsı bürümüş define avcılarının ellerindedir. Ve bunlara kan dökerek sahip olmuşlardır. Biri psikolog, biri arkeolog olan iki yakın arkadaş Arın ve Umut aynı evde yaşamaktadır. Birgün Umut'un enteresan bir şekilde karşılaştığı, hayatında önemli yeri olan Meyra'yı eve getirmesiyle hayatları hareketlenmeye başlar. Meyra'nın hali hal değildir. Nişanlısı Orhan'ın gümüş renkli bir arabanın içindeki insanlar tarafından harita takasında vurulduğuna şahit olmuştur. Ve bu evde o haritaya benzer bir harita görünce bunu Umut ve Arın' a anlatmıştır. Haritanın peşinde kana susamış başka insanların olduğunu kazı ekibine anlatan Arın ve diğerlerini bakalım neler bekliyor olacak? #izpeşinde polisiye-macera türünde yazılan bir kitap içinde aşk ve gerilimi de tam tadında bulacaksınız. Kitabı okurken biraz #indianajones film serisi tadı aldım ve bu çok hoşuma gitti. Bu tarz kitapları hep sevmişimdir, çocukluk hayallerimden biri olan arkeoloji yüzünden sanırım bu. Gizem çözmeye bayılırım. Kitap çok güzel ve keyifliydi. Kullanılan betimlemeler ne eksik ne de çok fazlaydı. Kitabı okurken gizli bı karakter olacaksınız.

İsmihan ÖzenYazar · 1 kitap
1977 yılında Eskişehir’de doğdu. İlk ve orta öğrenimini Eskişehir’de tamamladı. 1993 yılında Eskişehir Atatürk Lisesini bitirdi. 2001 yılında Anadolu Üniversitesi İktisat bölümünden lisans mezunu oldu. Şu an Anadolu Üniversitesi, Türk Dili ve Edebiyatı (Açıköğretim) bölümünde lisans eğitim görmeye devam ediyor. 1996 yılında kısa bir dönem yerel radyolarda DJ’lik yaptı. 2004 yılında İkieylül Gazetesi Çerçeve ekinde editörlük ve muhabirlik yaptı. Birçok özel şirketlerde muhasebe alanında görevler aldı. Küçük yaştan itibaren yazar olma hayaliyle büyüyen İsmihan Özen, İz Peşinde ile yazarlık kariyerine ilk adımını attı. Evli ve bir kız annesi olan İsmihan Özen, Ankara’da ikamet etmekte olup, Güneş Enerjisi üzerine çalışmalar yapan bir dernekte aktif olarak çalışmaktadır.