Bu kitaba nasıl bir inceleme yazacağımı bilemiyorum. Biraz karışık ve eksik olacak kesin ama başlayalım..
Öncelikle konu aslında güzel; fakat işlenişi de bir o kadar kötü. Hikayenin zemini bana göre yeterince sağlam değildi.
Kitapta en sevmediğim şey olay geçişleri oldu. Normalde iyi kurgulanmış geçişler kitabı ileri taşır; ancak bu kitapta tam tersine, bazı yerlerde okuyucuyu koparan bir etki yaratmış bence.
~•~ Beğenmediğim Bazı Noktalar ~•~
✓ Daniel ve Jacop iki özel ajan ve birbirlerine “birimiz kaybolursa mutlaka bir iz bırakalım” diye söz veriyorlar. Jacop kaçırıldığında duvara iz bırakıyor, fakat biz Daniel’in, Jacob'ın kaçırıldığını anladığı ve bu izleri bulduğu anı hiç okumuyoruz. O kısım tek cümlede söylenip geçilmiş bence okusaydık daha iyi olurdu.
✓ Daniel'i göreve gönderen müdür 'Jacop tehlikedeyse geri gönder ve ne olursa olsun sende iki gün kalıp geri geleceksin' diyor. Ama bize o kısımda verilmedi. Niye geri dönmedi, döndü de biz mi bilmiyoruz veya müdür gelmeyince ne yaptı..? Hiç haberimiz yok. Sıfır bağlam yani.
✓ Daniel karakterinin garipliği: SENİ KİM AJAN YAPTI ALLAH AŞKINA, İSTİFA ETSİN O KİŞİ RİCA EDİYORUM. Yazar ajanlar ve polisler için minik bir iki zeka parıltısı sahnesi yazıp bırakmış ve o kadar sanki otelin önünden alelade geçerken olay olduğunu görüp çözmeye çalışan kişiler gibi yansıtmış ki, şaşırdım. Ben gelip araştırayım daha gizli hallederim. Adam göreve gidiyor, önceki ajanın bilgilerini tam olarak umursamıyor, ego savaştırıyor gibi. Bunun yanında izlendiğini ve bir şeylerin iyi olmadığını biliyor, üstüne meslektaşı kayboluyor. Ama o napıyor? Gidip şüphelendiği kişilere 'yeraltı sırrınızı konuşmak istiyorum' diyor ve hazin son... kaçırılıyor aferim aferiim tebrikler yani.
✓ Havada kalan karakterler: Özellikle Fred... Kitabın
Öncelikle okuyucuyu uzun ve gereksiz betimlemelerle sıkmayıp girişi uzatmayan judy wilkinse teşekkür ederim, sonra neden kızgın olduğumu söylıyicem..
Konusu; fazla bilgi ve paradan canı sıkılan bilim adamının oteldeki ilginç deneyleri, ve bunları ortaya çıkarmaya gelen 2 ajan..
Okurken tüm bu caba ne için sorusunu kitap boyunca sordum çünkü tutkusu çok basit geldi.. Yani kim birden bire hadi insanları en ilkel hallerine getirelim artık doyumsuzluk gösterip savasmasinlar der?? Ki ilkel halleriyle insan parcaladiklarindan falan bahsediyo yaratıkların.. yani amacıyla yaratığı şey arasındaki farka güldüm. Kitabın bitmesine 10 sayfa kala hersey çözüldü.. buna daha çok güldüm.
Ayrıca anlam veremediğim bir durum daha var: ajanlardan biri bilim adamini ariyo evet evet dümdüz ariyo diyo ki ben senin deneyleri biliyorum odana gelip konuşalım bunu sonra noluyo dersiniz.. yakalaniyo
Velhasil kelam akiciydi konusu güzeldi keşke daha fazla mantık cercevesinde yazilsaydi mükemmel olurdu.
Bu kitabı beğendim, zaman geçirmelik ve çok akıcı ilerliyor. Üstelik Konudan hiç sapmıyor. Bu müthiş bir şey.
Şimdi kitabı açıklayayım. Kitapta bir tane otel vardır, ismi: CENNET OTELİ. Ancak bu otele gelen bazı müşteriler esrarengiz bir biçimde ortadan kaybolmakta ve bu kişilerden bir daha haber alınamamaktadır. Bu kaybolma olaylarını araştırmak için FBI, otele ajanlarını göndermiştir. Ve ajanları da aynı şekilde kaybolmuştur. Otelin sahibi ise bir bilim adamıdır. Otelden bazı müşterilerini seçip, kaçırtıyor. Ve ardından onları deneyleri için kobay olarak kullanıyordu. Amacı ise, yeni bir insan türü yaratmaya çalışmaktı...
Müthiş bir senaryo idi. Elinize aldığınız gibi, yaklaşık 1s30d veya 2 saatinizi alacak bir kitap. Akıcı bir şekilde ilerliyor ve bunu çok sevdim.
Bir arkadaş yazmıştı çok ani geçişleri var diye . Evet doğru çok ani geçişleri var fakat ben bu geçişleri beğendim .Sıkmadı.
Yazımışlarından dolayı puanı düşürdüm.Fakat konu itibariyle güzel ve orijinal bir kitaptı. Okunmasını tavsiye ederim .
Şuana kadar okuduğum en iyi korku kitabıydı. Benim gibi korku filmi izleyemeyipte kitaplarını okumayı tercih edenler için bu kitap idealdir. Çok begendim iyi ki okumuşum :)
Öncelike herkese ıyi okumalar
Uzun suredir elimde olan bir kitapti kabus oteli ve aradan ciksin diye hemen okudum
Peki nasildi kitap kisa kisa bolumlerden olusan temposu gayet hos ama ikinci sinif bir korku filmi tadi veren bir eserdi
Elinizde varsa cerezlik niyetine okuyun ama yoksa bence zamaninizi baska kitaplarda harcayin
Eh işte diyebileceğim bir kitap.Aslında hikayesi güzel ancak bir yavanlık,uzatma var anlatımda.Başka eller yazmış olsa uçabilecek bir kitapmış aslında…
Geçişleri çok ani ve anlamsız daha bir konu oturmadan geçiş yapılmış.
Yazdığını unutmuş bence yazar yani bazı yerlerin ve detayların yok olmasının başka açıklaması yok.
Hızlı bitmesi iyi yanı o kadar…
Kitap baştan aşağı bir harika. İlk okuduğunuz da esinti gibi gelicek ama öyle değil olay bir seri katil olan otelin sahibi bilim insanı doktor stolzla başlıyor. Otelin adı cennet oteli fakat içi öyle mi? İnsanların çoğu tercih ediyor ama ne olduğunu asla bilmiyor. Bu bilim insanı olan seri katil İnsanları çocukları kaçırıp kendi mahzenine saklıyor bunun yandaşlığı ise kapıcı. Stolz bu insanlar üzerinde deneyler yapıyor onları kobay olarak kullanıyor. Yeni bir İnsan yaratmak istiyor. Dünyaya hükmetmek için ona itaat eden canavarları yaratacağını iddia ediyor. Fakat FBI bu sorunu çözünce yapamicagini anlayıp pes ediyor. Ajan olarak 64 numaralı bir FBI ajanı. Otele müşteri kılığında girer ve ne olduğunu bulmaya çalışır ve ona yardım eden 36 numaralı ajan. Beraber zorlu görevlerden geçiyorlar ve testlerden bu kitapta anlatmak istediklerim bu kadardı sevgili okurlar umarım devamını merak edip kitabı okumak istersiniz.
Düşünmenin hastalık olduğuna inanan bir bilim adamı, lüks bir otelin bodrumundaki laboratuvarında düşünmeyen, sadece bedensel istekleri için yaşayan, "hayvansı" bir insan türü yaratmak için otelin müşterilerini kaçırtmakta ve onları denek olarak kullanmaktadır. FBI, bu gizemli kaybolma olaylarını araştırmak için otele müşteri kılığında ajanlar gönderir.
Kitabın en büyük sorunu mantık hatalarının sıkça olmasıydı. Mesela aynı sayfada karakterin vakit kaybetmek istemediği ve oyalandığı birlikte yazıyor, karakterlerden biri yıllarca onunla olan köpeğini tanıyamıyor, bir dedektifin daha zeki olmasını bekliyorsunuz vs. Ancak onlara takılmadığınızda zevkle okuyabilirsiniz.
Akıcı çerezlik bir kitap. Korku filmi izlemek gibi. Betimlemeleriyle kitabın adında, kapağında vadettiği duyguları sağlıyor. Okuma tembelliğini gidermek için bire bir.