Savas zamanlarınin ne kadar cetin gectigi malumunuz.detaylariyla anlatilmis dogudaki tehlikeler ve savaslar..ve o donemde gecen bir aşk hikayesi...akici dille anlatmis yazar.mutlaka okuyun
Kafkas RuletiSelman Kayabaşı · Truva Yayınları · 2012181 okunma
Türk istihbarat teşkilatı ve diğer devletlerin istihbarat teşkilatları hakkında ince işlenmiş bir roman. Yaşanmış bir çok olaya da atıfta bulunulmuş. Türü seviyorsanız güzel bir kitap.
Kafkas RuletiSelman Kayabaşı · Truva Yayınları · 2012181 okunma
Yazarın okuduğum ilk kitabı. Dili akıcı ve sade. Konusuna gelince; Türk istihbarat teşkilatının ve komşu ülkelerin istihbarat teşkilatlarının kendi içlerinde ve birbirleri ile olan karmaşık ilişkilerin anlatıldığı güzel bir kitap.
Kafkas RuletiSelman Kayabaşı · Truva Yayınları · 2005181 okunma
Selman Kayabaşı / Kafkas Ruleti.
Fırat'ın Ayak Sesleri.
23. 02. 1983 yılında Zonguldak, Devrekli doğumlu olan Selman Kayabaşı Boğaziçi Üniversitesi Tarih bölümü mezunudur. Öğrencilik yıllarında Yeni Şafak Gazetesi dış politika bölümünde çalıştı. İnternet Haber yayın grubunda haber müdürlüğü yaptı. Kendine özgü kitaplar yazmaktadır.
Kitabın ilk baskısı 2005 yılında yapılmıştır. Üzerinden 20 yıl geçince özellikle Kafkaslar'da büyük değişiklikler oldu ve Karabağ Azerbaycan'a dahil oldu. Azerbaycan'ın toprak bütünlüğü sağlandı. Ortadoğu'da kaos, kargaşa devam ediyor.
Bölgemizde komşu devletler belki başbaşa kalsa problemler çözülüp, barış sağlanabilir. Ancak İsrail, Amerika ve Rusya kendi menfaatleri için, bölgede huzur, barış ortamı olsun istemiyorlar. PKK'dan Ermeni olaylarına kadar bölgemizin huzurunu dinamitleyen gruplar piyondur.
İstihbarat teşkilatları arasında mücadele esas karakterli romanda, Ortadoğu ve Kafkaslar'da Türk'ün haklı mücadelesinin farklı bir boyutuna dikkat çekilmektedir. Akıcı bir üslup, düşündürücü bir eserdir.
#Kitapşuuruinsanlıkşuurudur.
Kafkas RuletiSelman Kayabaşı · Truva Yayınları · 2005181 okunma
Zonguldak’ın Devrek İlçesi’nde dünyaya gelen yazar, Boğaziçi Üniversitesi Tarih Bölümü mezunudur. Tarih ve siyaset konulu kitapları askeri kurumlar ile polis akademilerinde tavsiye edilmiştir. Pana Film tarafından hazırlanan Kurtlar Vadisi Pusu dizisinin konsept danışmanlığını yapmıştır. Kitaplarının birçok bölümünü Kudüs, Rodos, Saraybosna, İsfahan, Konya, Horasan, Kırım gibi roman kahramanlarının yaşadığı şehirlerde yazmıştır. Roman ve senaryo çalışmalarına devam etmektedir.