Kahramanlar

Temmuz 2001
Kastaş Yayınları

2. Dünya Savaşı
2019 100. kitabı
2. Dünya Savaşı özellikle merakımı cezbeden ve hakkında epeyce okuyup araştırdığım bir konu. Kitaptan 2 farklı film çıkar. bu zamana kadar da yapılmamış olması bence insanların ayıbı. Başarılı geçen operasyon ve insanların tekrar operasyona çıkması savaşın insan hayatı üzerindeki etkileri, esirler ve onlara gösterilen değer tek kelime ile mükemmeldi. Burada Kastaş yayınlarına da teşekkür ederim böylesine güzel bir eseri kazandırdıkları için.
Tarih
KahramanlarRonald McKie · Kastaş Yayınları · 200114 okunma
Call of Duty
2025 5. kitabı
Okunma: 22 Ocak 2025 18:31
İkinci dünya savaşı günlerinde geçen bu gerçek hikayelerden edilenin bilgilerle yazılmış bu kitabı ben beğendim. Jaywick operasyonunu okurken sanki Call of Duty oynuyormuş hissi veriyor ki ben aynı zamanda o oyunu da oynadım. Rimeu harekatın başarısız oluşu ve Japonların İngiliz özel kuvvet esirlerine duyduğu saygı beni çok şaşırttı. 1975 basılmış olan bu 13 serilik askerî roman serisinin son sayısı. Diğerlerini bulabilirsem alıp okumak istiyorum.
Roman
KahramanlarRonald McKie · Kastaş Yayınları · 200114 okunma

Ronald McKieYazar · 1 kitap
Yazar ve gazeteci olan Ronald Cecil Hamlyn McKie (1909-1991) 11 Aralık 1909'da Queensland Toowoomba'da dünyaya geldi. Bundaberg Eyalet Lisesine bir yıl kaldı ve sonra da ailesi başkent Brisbane Gramer Okulu'na taşındı. 1930-31 yılları arasında Queensland Üniversitesi'nde eğitim gördü.