Susan planlı, düzenli ve katı bir kişiliğe sahip olan biridir. İşi için ailesinden uzakta yaşıyordur. Günün birinde annesinin ölüm haberi gelir ama bu durumu sakinlikle karşılıyor bana göre. Diğer günse hiç bir şey olmamış gibi ise gider. Kardeşini de hiç sevmiyor kendisinin aksine plansız, düzensiz biri olduğu için büyük ihtimalle. Tabi bu sıra da sussan'ın sürekli midesi bulanıyor ve başı dönüyor. Sanırım hamile ama bunu hiç aklından bile geçirmiyor.
Susan'ın bazı tavırlarına gıcık oldum, bazı haraketleri katlanılabirdi ama çoğu kısmına ah gerçekten mi modunda okudum.
KaktüsSarah Haywood · Yabancı Yayınevi · 202093 okunma
Başlarda biraz yavaş ilerlesede sonlarada dogru hızlı ilerledi.
Aşırı katı kendi hayatının her anını planlayan ve evlilik cocuk mevzularından tamamen uzak kızımız hiç beklemeden 45 yaşında erkek arkadasında hamile kalıyor bu sırada annesini kaybediyor fakat annesinin alzheimer oldugunu varsayarak kendi evini kardeşiyle paylaşmasını istedigi bir vasiyet bırakıyor . Tabi kardeşinden pek haz etmeyen kızımız , evin satılmasını ve paranın eşit dagıtılmasını ister ama kardeşi kabul etmez. Hukuk burosında çalışan kızımızda dava acar işte bu süreçte olaylar pekde düşündügü gibi gitmez cunku kendi geçmişi ve ailesiyle ilgili bazı gizli bilgilere ulaşacaktır. Tabi bu süreçte hamile oldugu için ve bebegindende vazgeçmek istemedigi için tüm süreç daha zor gececektir. Fakat onu gerçekden hoş biten bir kitap olmuş sıkılmadan devam edin seveceginizi düşünüyorum.
KaktüsSarah Haywood · Yabancı Yayınevi · 202093 okunma
Sonunun boyle olacagini asla tahmin etmedigim bir romandi. Son 100 sayfasi resmen akip gitti. Anlatimi cok guzel. Ortalara dogru biraz bunaltsa da asla yarim birakmayin, yuzunuzu gulumseten bir kitap olacagi kesin.
45 yıl plan ve programla yaşayan bir kadının , hayatının alt üst olmasıyla mutluluğu tatması ...Başlarda sıkılsanızda sakın bırakmayın ve okumaya devam edin
KaktüsSarah Haywood · Yabancı Yayınevi · 202093 okunma
Birinci baharını yaşayamamış Susan Green 45 yaşında, kariyer odaklı bir hanımefendi. Her şeyi kontrol altında tutmak isteyen, rutinlerine oldukça önem veren, kendi kuralları ile yaşan biri. Edward’ın tek başına eve konduğu yetmezmiş gibi yanına bir de en iyi arkadaşını yerleştiriyor: Rob. Ve işte Susan’ın ailevi gerçeklerini ve aşkı keşfedişi için reçete hazır!
Yorumun devamı için: kitapmagarasi.blogspot.com/2023/06/kaktus-...
45 yaşındaki bir kadının, kendi kurallarından hiç çıkmadan yaşadığı hayatın bir parçasını görüyoruz. Okurken beni az da olsa düşündüren bir kitaptı. Bütün hayatımızı tabular oluşturarak ve onları yıkmayarak geçirmemize rağmen, gün geliyor o tabuları istemeden de olsa yıkmak zorunda kalıyoruz. Susan'ın feministliği, özgür ruhu ve kimseye ihtiyaç duymaması kitapta en çok sevdiğim şeylerdi fakat bence insan arada sırada yardım istemekten kaçınmamalı. Hayatımızı kontrol edebiliriz ama bir yere kadar. Kitap kısaca bunu anlatıyordu. Bazı yerleri biraz sıksa da okunmaya değecek ve ders çıkarılabilecek bir kitaptı.
KaktüsSarah Haywood · Yabancı Yayınevi · 202093 okunma
Çok sıradan bir konu olmasına rağmen yazar çok akıcı ve sürükleyici yazmış. Gizem katmayı çok iyi başarmış. Sonunu merak ederek okudum kitabı. Sıcak bir hikayeydi.
Çok çok kötü bir kitap. Yani romantik bir kitap yapılmaya çalışılmış ama alakası yok, karakterimiz o kadar itici ki aldığı kararların yarısı mantıklı gelse de yine de sinir oluyorsunuz. Kesinlikle tavsiye edebileceğim bir kitap değil, daha güzel kitaplar var tabii ki. Yazarla da yollarımız burada ayrılıyor, bir daha başka bir kitabını okumak isteyeceğimi hiç sanmıyorum.
KaktüsSarah Haywood · Yabancı Yayınevi · 202093 okunma
It is very precious to me as it is the first English novel I have read. It is very enjoyable to read, i read it like watching a TV series, because this book has an interesting subject and its narration is very fluent.