Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Kalbin Akletmesi

Abdurrahman Arslan

Kalbin Akletmesi Sözleri ve Alıntıları

Kalbin Akletmesi sözleri ve alıntılarını, Kalbin Akletmesi kitap alıntılarını, Kalbin Akletmesi en etkileyici cümleleri ve paragragları 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
İslam ne diyor? Şüpheli şeylerden uzak durunuz.
Sayfa 33
İslam ne diyor? Şüpheli şeylerden uzak durunuz. Dikkat edin, bu son 30-40 yılın içinde Müslümanların ilim ehline sorduğu soruların büyük bir çoğunluğu şüphe içeren konular hakkındadır.
Malayani
Malayani
Sayfa 33
Reklam
Müslümanlar Kur'an'dan , sünnetten kalkarak hayata soru soruyorlardı. Günümüzün müslümanları hayattan kalkarak, Kur'an'a ve sünnete soru soruyorlar. Bu ise onların zihni dönüşümlerinin, ideallerinin tersi bir istikamete yönelmesini beraberinde getiriyor.
Sayfa 26 - BEYAN
İslâmda hakikat verilidir. Biz hakikati aramıyoruz. Bizde hakikat verilmiştir. Ancak hakikatın önündeki engellerin kaldırılması gerek.
Sayfa 22
Hikmet dediğimiz şey herhangi bir düşünce yöntemi değil, ama aynı zamanda bir ahlâktır, bir tavırdır.
Sayfa 52
Reklam
Entelektüel söylediğiyle uygun yaşamak gibi bir zorunluluk ve sorumluluk taşımaz. Öyle bir sorumluluğu yoktur, sadece söyler. Kendi aklına güvenerek ürettiği bilgilerden birtakım çıkarımlar elde edilir. Bu nedenle biz entelektüelin bilgisiyle onun ameli arasında bir tutarlılık aramayız. Niye? Çünkü sebeplerden birisi de şudur: Entelektüellerin temsil ettiği bilgi biçimi zaten bilgiyle ahlakı peşinen ayırmıştır. Onun temsil ettiği bilginin ahlaklı olmak gibi bir kaygısı yoktur. Oysa öbür tarafta âlimin temsil ettiği bilginin ahlâklı olmak gibi bir derdi, tasası ve mesuliyeti vardır. Sizin de dediğiniz gibi, onun maksadı toplumun birinci dereceden ilerlemesi, kalkınması, zenginleşmesinden önce insanın kemale erdirilmesidir, iyi bir kul haline getirilmesidir. Bundan dolayı ahlaklı olmak zorundadır, çünkü adaleti savunmaktadır. Adaletse Allah'tan bağımsız düşünülecek bir şey değildir. Adaletin, nihayetinde kendisini amele döktüğü kalıp ahlakta gösterir kendini.
Gerçekten akletmenin yeteri kadar cereyan etmediği bir dünyada yaşıyoruz artık.
..akletmenin yeteri kadar cereyan etmediği bir dünyada yaşıyoruz.
Sayfa 20 - Beyan YayınlarıKitabı okudu
Şimdi burada akla dayanan bir dünyada yaşıyoruz. Sorun bununla ilgili. Akla dayanan bir toplumun yine akıl tarafından çıkartılan yeni akıl hastalıkları ile karşı karşıyayız. Tasavvuf akıl ve gönül ayrımı yapmıyor ya da daha doğrusu Müslümanın düşünme merkezinin kalp olduğunu söyleyerek bizi asla davet ediyor. Kalbin akletmesi diye önemli bir kavramla tanıştırıyor bizi. Onun bilgisi İRFAN... Müslüman zihnin gerçekten olağanüstü kirlendiğini kabul etmemiz gerekiyor. Zira kışkırtılmış, nefsi kışkırtılmış bir insan. Nefsi kışkırtılmış bir insanın aklının temiz olmasını düşünmek çok abes bir şeydir. Onun için belki aklı bu kadar kirlenmiş bir Müslümanın gerçekten aklının temizlenebilmesi ancak bu cemaate dayalı hayat ve O Irfani bilgiyle mümkün olabilir. Belki o zaman ancak ondan sonra biz kendi geleneğimizle irtibata girip, o geleneğin içindeki olumlu ve sonradan içine bulaşmış bazı yanlışlıklardan dolayı kirlenmiş geleneği yeniden ayıklayıp, temizleyebiliriz de düşünüyorum.
Reklam
Günümüzde doğruyla hakikat arasında bir kopukluk vardır. Artık günümüzün doğrusunu, hakikat değil, bizim toplumsal ilişkilerimizin dünyası tanımlıyor.
Sayfa 27
akletmenin yeteri kadar cereyan etmediği bir dünyada yaşıyoruz artık.
..bu hayatın içinde sosyalleşmiş zihinlerimiz mevcut hayatın kendisini sorgulayamaz.
Sayfa 29 - Beyan YayınlarıKitabı okudu
Tasavvuf,Müslümanların entellektüel muhayyilesinin zirvesidir. Ama aynı zamanda Allah’ın ahlakı ile ahlaklı olmaktır. Bunun için de her daim Peygamber Efendimize dönmektir. Onda tecessüm eden ahlakı,örnekliği yani sünneti hareket noktası kılmaktır.
Yakın döneme kadar Müslümanlar Kur’an‘dan sünnetten kalkarak hayata soru soruyorlardı. Günümüzün Müslümanları hayattan kalkarak kurana ve sünnete soru soruyorlar.
166 öğeden 1 ile 15 arasındakiler gösteriliyor.