Kitabı yaklaşık üç sene önce okuduğum için tam olarak hatırlamıyorum ama hayran kaldığım bir kitaptı. İyi kalpli ve amacı kötülük olan iki doktoru anlatmakta. Çok etkilenmiştim, bu tarz kitap sevenlerin okuması gerektiğini düşünüyorum.
Aylarca çalıştığı ve tam bitirmişken, aynı konuyla ilgili başka bir psikoloğun makale yazdığını gören ve emeğini çöpe atmak zorunda kalan bir psikolog. Şehrin en iyi Kalp Cerrahı. Tablolarını ve heykellerini kimseye satamayan ve en sonunda kalbini satılığa çıkartarak gazeteye ilan veren bir sanatçı. Psikolog gazetedeki ilanı görür, adama ulaşır ve kalbini almak için anlaşır. Kararlaştırdıkları süre içerisinde, kadın deneyini ince ince işler, adama Paris'in kapılarını açar ve ünlü bir yerden eserleri alınarak, sergi düzenlenir. Bütün bumlar olurken ikili arasında aşk başlar. Bu arada psikoloğa aşık olan ve yasa dışı organ nakli yapan Kalp Cerrahı durumdan haberdardır. Maddi getirisi büyük olan ve adamla dokusu uyuşan bir hasta çıkar. Adama ulaşır ve psikoloğun hemen o kalbe ihtiyacı olduğunu söyler ve adam kalbi vermek için hastane bahçesine gelir. Ancak herkes artık birbirinden haberdardır.
Adeta organ mafyası olan bir doktorla ,idealist bir doktorun kıyasıya hikayesi...Kurgusu muhteşem bir kitap. Yazarın toplam dört kitabı var ve hepside inanılmaz sürükleyici .. Tıpkı bu kitap gibi..
Kitabın sonu sürpriz sonla bitmesi ve o ana kadar tahmin edilememesi çok güzel. Neyseki birbirini delice seven iki aşık kazandı. Sürükleyici ve güzel .
Ram Oren’in Kalp adlı romanı, yaşam ile ölüm, hekimlik ile suç arasındaki ince çizgide geçen sürükleyici bir hikâye sunuyor. Bir hastanenin kaotik atmosferinde, hasta kalplerin ve insan ilişkilerinin karmaşası ustalıkla işleniyor. Kitap, paranın gücüne olan inancı sorgularken, saygının hak edilerek kazanıldığını vurguluyor. Karakterlerin iç dünyasındaki çatışmalar ve hastane ortamının gerilimi, okuyucuyu adeta bir ameliyat masasına bağlıyor. Oren’in akıcı anlatımı, etik ve ahlaki ikilemleri derinlemesine ele alırken, duygusal yoğunluğu da ihmal etmiyor. Kitap, hem gerilim hem de insan doğasının karmaşıklığına dair düşündürücü bir deneyim sunuyor. Özellikle sağlık sektöründeki güç dinamiklerini ve insanlık hallerini merak edenler için etkileyici bir okuma.
Uzaktan seviyorum seni
öyle uzaktan seviyorum seni
elini tutmadan
yüreğine dokunmadan
gözlerinde dalıp dalıp gitmeden
şu üç günlük sevdalara inat
serserice değil adam gibi seviyorum
öyle uzaktan seviyorum seni
yanaklarına sızan iki damla yaşını silmeden
Yazarın okuduğum üçüncü kitabı zaten 4 kitap yazmış ve bütün kitaplarını filmlerle desteklemiş ayrıca bir çok dile çevrilmiş kendi ülkesinde sevilen ve takdir edilen bir yazar olduğunu öğrendim. Ben diğer kitaplarında da aynı akışı bulduğum için yazarın kitaplarını edinmeye çalışıyorum. Son bir kitabı kaldı. Bu kitabı öncekilerine nazaran daha beğendim sonunun hiç beklenmedik bir şekilde bitişine bayıldım hiç bir şekilde okurken bunu tahmin edemiyorsunuz böyle ters köşe yapılan kitapları seviyorum. Kitap hırslı bir doktorun organ mafyalığına uzanan bir öyküsünü anlatıyor herşey güzel giderken bol para ün dünyaca ünlü bir kalp cerrahı şehre hakim birden hayata yeni başlayan genç bir doktorun katılmasıyla değişiyor. İdealist olan doktorla yolları kesişen ünlü cerrahın kendisine rakip görmesiyle işler karışıyor süpriz sona değinmiyorum bile keyifli okumalar ....
Kitap akıcı ve olay örgüsü gerçekten çok güzeldi.Kitapta ilk başta Ardun adında İsrailli bir doktora gelen çaresiz aile ile başlıyor. Aile çocuklarını ameliyat etmesini istiyor ama paraları olmadığı
Edebiyata ilgisi küçük yaşlarda, lisede kazandığı bir öykü yarışmasıyla başlayan Ram Oren 1936 İsrail doğumludur. Hukuk eğitimi alan yazar, uzun yıllar gazetecilik yaptı. Kitaplarının hemen hepsi çok satanlar listesine giren Ram Oren aynı zamanda İsrail'de önemli bir yayıncıdır. Kitapları çeşitli dillere çevrilen, televizyon ve sinema filmlerine uyarlanan yazar birçok ödülün de sahibidir.