The Checquy Files Serisi 1

Orijinal Adı:
The Rook
Sıralamalar

2021 13. kitabı
“Önder gibi davranan güç sahibinin arkasındaki kişi” anlamına gelen 2015 yapımı Kamarilla, özellikle arka kapak yazısıyla ilgi çekici bir başlangıç yapıyor. Myfanwy Thomas, özel yeteneklere sahip bir kadın ve kendisi gibi yeteneklere sahip diğer çocuklarla birlikte Checquy isimli bir kuruluşun yönetimindeki malikânede büyütülüyor. Peki nedir bu Checquy? Kısaca bahsedecek olursak Dünyayı doğaüstü insan ve olaylardan koruyan yüzlerce yıllık bir kuruluş. Buraya kadar kitabın X-Men’e oldukça benzediğini söylemekte fayda var. Myfanwy’nin hafızasını kaybettikten sonra iki seçeneği var: ya kimlik değiştirip başka bir hayat yaşayacak ya da aynı kimlikle kalıp kendisine bunu yapanları bulacak ki Myfanwy, ikinci seçeneği seçiyor. Öncelikle kitapta hafızasını kaybetmeden önceki Myfanwy’nin, yeni olana yazdığı mektupları görüyoruz ve bu mektuplar, kitabın başlarında ilgi çekici olmasına rağmen bir süre sonra aşırıya kaçıyor. Çünkü yazarımız her bir bölümden sonra bir mektup koymuş ve bu mektuplar da aşırı uzun, haliyle hikâyenin temposunu baya bir düşürüyor. Tam olayın içine girdiğinizi düşünüyorsunuz ve pat diye bir mektupla kesiliyor. Yazar, bu mektuplarla yarattığı evren hakkında bilgi vermeye çalışmış ama bunu “bakın şu şudur” şeklinde bize doğrudan söylemesindense tüm kitaba yaymasını tercih ederdim. Onun haricinde kitap heyecanlı başlıyor ama sonraki 50 sayfa oldukça karışık, haliyle okuyucuyu yormaya başlıyor. Lakin yorulsanız bile kitabı elinizden bırakmanız da oldukça güç çünkü tüm bunların arkasındaki kişiyi merak etmeden de duramıyorsunuz. Yazar, Myfanwy’nin karakter gelişimini çok iyi yansıtmış. Ayrıca genel olarak karakterlerin zekice yaratıldığını da söylemeliyim. Hepsinin ayrı bir hikayesi, ayrı bir özelliği var ve bu, okuyucuya çok güzel
2020 12. kitabı
Sürükleyici ve temposu hiç bitmeyen bir kitabın daha sonuna geldik. Taşıdığın beden eskiden bana aitti sözleriyle başlayan kitabımız mektup ile sona eriyor . Fantastik bilim kurgu tadında okurken zihninizşn görüntüleyeceği bir kitaptı
2018 1. kitabı
Okunma: 07 Temmuz 2018 13:11
Uzun zamandır okuduğum en iyi romanlardan biri olduğunu rahalıkla söyleyebilirim. Kurgu o kadar iyi bir şekilde temellendirilmiş ki içinde kaybolup okumaktan büyük zevk alacağınız kitaplardan biri olacağına emin olabilirsiniz.
2016 16. kitabı
Hiç dikkatinizi çektimi bilmem ama bir kitap sizi arka kapağındaki yazıyla etkileyebiliyorsa içine de çekebilir. Öncelikle arka kapağına bakarak aldığım bir kitap. "Aklından bir sayı tut" gibi sizi içine çekebilecek bir kitap. Pişman olmadan okuyacağınız bir kitap.