Kelebek Yayınları Roman - 88

Orijinal Adı:
The Keep

The Keep
Puan vermedi
2. Dünya savaşında bir grup askerin, görev için Romanya'da bir şatoya yerleşmesini anlatan bir hikaye. Kitabın çok mükemmel olduğunu söyleyemeyeceğim, zaten hikayeyi ilginç yapan şey olayların 2.Dünya savaşında geçiyor olması. Korku romanı değilde, olaylar daha çok romantizm üzerinden ilerliyor. Spoiler olmaması için hikayeyi daha fazla yazmak istemiyorum. Kitap bütünüyle beraber basit bir korku romanına kaçmış, bu da benim için sıradan bir okuma oldu. Kitapla kalın ve Sağlıcakla.
Edebiyat & Roman
Kan ÇanağıPaul Wilson · Kelebek Yayınları · 198235 okunma
2. D. S.'nda SS'ler Kont Dracula'nın şatosunda kalırsa neler olur?
2022 46. kitabı
Okunma: 22 Temmuz 2022 07:18
“Sıçanlar” başlıklı romanın tanıtım yazısında, “korku” türünün tercihlerim arasında oldukça ender olarak yer aldığını belirtmiştim. Hastalık esnasında kafamı fazla zorlamasın diye okuduğum o kısa- romana, çocukluk arkadaşım tavsiye ettiği için kütüphaneme kattığım “Kan Çanağı” romanı ile devam ettim. Roman, 22 Nisan 1941 günü, emrindeki küçük bir piyade birliği ile Romanya Ploesti yakınlarındaki Dim Geçidi’ne doğru ilerleyen Alman Yüzbaşı Wörmann’ın düşünceleri ile başlar. Kitabın başrolündeki kahramanlarından birisidir. Söz konusu geçit kuzeyden gelebilecek olası bir Kızılordu saldırısına karşı stratejik öneme sahip olduğundan orada bulunan şatoya bir birlik konuşlandırılması gerekmektedir. Söz konusu şatoya ulaştıklarında boş olduğunu, şatonun hemen yanındaki küçük yerleşim yerinde çok az kişi yaşadığını saptarlar. Ayrıca kırk dokuz odadan oluşan şatonun duvarlarına aynı boy ve biçimde, 16.807 adet pirinç ve nikelden oluşan tam olarak benzemese de bir tür haçın yerleştirildiğini görür. Yakındaki bir baba-oğul tarafından her gün temizlenen şatoya onların itirazlarına ve uyarılarına rağmen yerleşirler. Ve ölümler başlar. Bu ölümlerle başa çıkamayınca Bükreş’te ki Alman karargâhından yardım ister ama gelenlerin 1. Dünya Savaşı’ndan tanıdığı bir binbaşının komutasında bir SS birliği olması işleri daha da karıştırır. Onların gelmesi ölümleri durdurmaz ama her iki subayda olayın arkasında doğaüstü bir gücün olduğunu düşünmeye başlarlar. Bu konuda Bükreş’te yaşayan ve Karpatlar tarihi üzerine uzmanlaşmış çok hasta Yahudi bir Profesör ile kızını şatoya getirtince olaylara onlarda dâhil olur. Daha fazla açıklama yapmadan burada bırakıyorum. Olay, hem tarih hem de coğrafya açısından bize yakın olan Romanya’da geçtiği için Kazıklı Voyvoda, Karpatlar, Eflak, Türkler ile ilgili
Roman
Kan ÇanağıPaul Wilson · Kelebek Yayınları · 199735 okunma