Ekim 2017
Pegasus Yayınları
Orijinal Adı:
Live by Night
Sıralamalar

Gecenin kanunu yeniden yazılıyor...
2023 13. kitabı
Okunma: 23 Nisan 2023 15:48
Kitabı okurken kendimi aksiyon konulu bir filmdeymişim gibi hissetim. Ölen gangsterler, havada uçuşan paralar, her karakterin göz nuru olan içkiler, dostuz biz dedikten iki dakika sonra birbirini vurmaktan çekinmeyen kanun kaçakçıları... Bu kadar aksiyonun, suçun, kanın içinde tabi ki de kitaba renk katan aşk serüvenleriii Kitabta tek sorun çok yabancı kelime var bu da kitabın anlaşılmasını zorlaştırıyor. Bu kitap sayesinde kendime ait bir ingilizce aksanı oluşturmuş olabilirim :))
KanunsuzDennis Lehane · Pegasus Yayınları · 201743 okunma
2021 763. kitabı
Okunma: 28 Eylül 2021 10:36
Sene 1926, konu mafya ve içki kaçakçılığı olunca gözlerim Al Capone’i aradı durdu. Hatta durmadı da diyebilirim. Sürekli gözlerim aramaya devam etti. Kurgu muhteşemdi diyebilirim, okurken uzun zamandır etkilendiğim çok az roman vardır böyle. Çünkü tam içki yasağının ve mafyanın olduğu dönem. Yazarın bazı durumları nasıl yansıttığını filmi yapılan ve ödüllü olan Zindan Adası kitabından da biliyordum. Beklentilerimi karşılaması önemliydi. İçki satan yerler, mafya ve rüşvet alan polislerden oluşan bir teşkilat var ki orada artık kendimi bir anda Mafia II oyununun içerisinde gördüm diyebilirim. Anlatım tekniği işte bu yüzden çok önemli. Çeviri kalitesi de öyle. Özellikle Joe adlı karakter ve onun yaşadıkları, bilhassa geçmişe döndüğümüzde bana Mafia oyununu daha çok anımsattı. Bu tarz benzetmeler daha doğrusu sevdiğim bir tür olan Mafia türünde yazılmış eserleri daha çok beğeniyorum. Yani bıraksalar sabaha kadar överim. Hepimize iyi okumalar dilerim..
KanunsuzDennis Lehane · Pegasus Yayınları · 201743 okunma

Dennis LehaneYazar · 6 kitap
Dennis Lehane (4 Ağustos 1965) ABD'li yazar ve senarist. Kızımı Kurtarın, Gizemli Nehir, Zindan Adası gibi eserleri filme yazar, aynı zamanda The Wire ve Boardwalk Empire adlı dizilerde senarist olarak görev yapmıştır. Hayatı 1965 yılında Boston'da, 5 çocuğa sahip İrlanda kökenli bir ailenin en küçük çocuğu olarak dünyaya geldi. Florida International University'nin yaratıcı yazarlık bölümünden mezun oldu. Kariyeri 1994'te yayınlanan ilk romanı "A Drink Before the War" ile yazarlık kariyerine başlayan Lehane'ın dördüncü romanı olan "Gone,Baby,Gone" 2007 yılında Ben Affleck tarafından Kızımı Kurtarın adıyla beyaz perdeye aktarıldı. 2003 yılında Clint Eastwood; yazarın Gizemli Nehir adlı eserini sinemaya uyarladı. 2010 yılındaysa yazarın "Shutter Island" adlı eseri, başrolündeLeonardo DiCaprio'nun olduğu ve yönetmenliğini Martin Scorsese yaptığı Zindan Adası filmiyle beyaz perdeye taşındı. Yazarlık kariyerine devam eden yazar aynı zamanda The Wire,Castle ve Boardwalk Empire adlı dizilerin bazı bölümlerinin senaristliğini yapmıştır.