Kar Kristali

Ülgen Yayınları

Kar Kristali
2023 24. kitabı
Okunma: 25 Mart 2023 23:19
Şi’râ geçirdiği trafik kazasından sonra 1 ay komada kalmış ve sonra uyanmıştı. Kazayla ilgili hiç bir şey hatırlamıyor ve geçmişiyle ilgili bazı şeyleride hatırlayamıyordu. Gitmesi gerektiğini hissedip gün (siyah gül)kasabasına gidip orada bir ev tutup orada yalnız yaşamaya başlar. Resim yapıp, kitap okuyup arkadaşları ile vakit geçirerek geçer zamanı. Bir gün İvan ile karşılaşır ve aşık olur. İvan’ın tanıdık gelen hissi yakınlaşöasını kolaylaştırır. Evde geçirdiği bir kazada ayağını burkan Şi’râ arkadaşlarının yardımı ve desteğiylr atlattığı bu üç haftalık dönemde İvan’dan hiç haber alamaz. Mel ile çıktıkları yürüşte öğrendikleri bir şeyleri hatırlamasına yardımcı olur hemen ailesiyle yaşadığı eve döner ve gerçekler onu orada bekliyordu. İvan kimdi aslında ? Kaza günü neler oldu? Bütün cevaplar bu kitapta keyifle okuyup sizlerde benim gibi seversiniz umarım
Aşk
2023 73. kitabı
Okunma: 14 Nisan 2023 19:18
Geçirdiği trafik kazası sonrası bir ay komada kalan Şira, komadan çıktıktan sonra yaşadığı yerde etrafındaki insanlarla eskisi gibi iletişim kuramaz. Aklında hep uzaklara gitmek vardır. Ailesi önce karşı çıksa da sonunda odasına kapanıp kalan Şira’yı hayata döndürmek için gitme isteğini kabul ederler. Şira’nın aklında hep bir kasaba vardır. Daha önce görmediği bu kasabaya yerleşir ve kendine huzurlu rutinlerden oluşan yeni bir hayat kurar. Uzun yürüyüşler, kahve eşliğinde şömine başında okunan kitaplar… Anlayacağınız Şira kendi minik dünyasında kendine doğru bir yolculuğa çıkmışken bir süre sonra telefonuna cevapsız çağrılar gelmeye başlar. Sonra rüyasında hep aynı yabancı adam görünür Şira’ya. Kimdir bu yabancı? Niye Şira bu kasabaya gelmiştir ve rüyalarındaki adam gerçek hayatta da var mıdır? Yoksa Şira kendi hayal dünyasının içinde mi yaşamaya başlar? Karlar içinde sıcacık bir aşk hikayesi okumak istiyorsanız @ozlemaltuntasofficiall ‘ın akıcı diliyle yazdığı #karkristali kitabını #mutlakaokuyun Hem içimi ısıtsın hem de finalinde beni şaşırtsın diyorsanız bu kitabı kaçırmayın. #sağliklavekitaplakalın @ulgenyayinlari
2023 32. kitabı
Şira gözlerini açtığında uzun zamandır kaldığı koma halinden uyanıyordu. Neler olduğunu hatırlamaya çalışsa da, neden orada olduğunu, neler yaşadığını hatırlamıyordu. Yanında bulunan anne ve babası ise onun tekrar hayata dönmesinden dolayı çok mutluydular. Kontrollerinin ardından hastahaneden ayrılan Şira gitmesi gereken bir yer olduğunu hissediyordu. Bu hissin sebebini bilmese de. Siyah Gül Kasabası Şira'yı bekliyordu ve bundan sonra Şira bu kasaba da neler yaşayacaktı? Soğuk ve fırtınalı bir akşamda Şira işten çıkıp evine giderken, sıkışık trafikte beklerken arabasında yalnız mıydı? Çocukkuğundan beri birlikte büyüdükleri Brian ile arkadaşlıkları zamanla sevgi ve aşka evrilmiş ve Brian, Şira'ya evlenme teklif etmişti. O gece araba da Brian da olabilir miydi? Siyah Gül Kasabası 'nda yaşamına devam eden Şira' nın tesadüfen karşılaştığı ama sanki çok uzun zamandır tanıyormuş gibi hissettiği yabancı adam kimdi? Neden bu adama ilgi duyuyor, onu merak ediyordu genç kadın? Huzurlu, sakin bir şekilde devam eden yaşamı ile dostlarının da yardımıyla yaralarını sağaltmaya çalışan bu genç kadına hayatın sürprizleri vardı ve Şira aradığı cevaplara ulaşacaktı az kalmıştı. Akıl oyunlarıyla kurgulanan muhteşem bir hikâye.
2023 5. kitabı
Şira, gözlerini açtığında kendisini hastane odasında bulur. Annesi, babası çok mutludur zira büyük bir trafik kazası yüzünden bir aydır komada olan kızları nihayet uyanmıştır. Zamanla kendisini yavaş yavaş toparlayan genç kız, yaşadığı yerlerden uzaklaşmak ve biraz kafasını toparlamak ister. Günyüzü kasabasına yerleşir, bir çeşit inziva hayatı yaşar. Orada tanıştığı arkadaşlarıyla birbirlerini çok severler ve çok iyi anlaşırlar. Ancak yer yer gördüğü rüyalar ve hayaller kafasını karıştırmaya başlar. Kasabada tanıştığı ve ilgi duymaya başladığı İvan'ı arkadaşına anlatırken büyük bir gerçekle yüzleşir. Peki bu gerçek, genç kızı nasıl etkileyecektir? Sakin ve durağan bir kalemle yazılmış eser olmasına rağmen oldukça akıcı ve sıkmadan ilerliyor. Sıradan bir kurgu, doğrusu oldukça sıradışı anlatılmış. Yazarın kalemiyle ilk defa tanıştım ancak gayet sevdim. Aşk, romantizm, melankoli ve psikoloji ağırlıklı bir eser okumak isteyenler için oldukça uygun.
2023 66. kitabı
Okunma: 10 Mayıs 2023 13:27
Hayat; sen plan yaparken yaşadıklarındır... Kahramanımız Şi'ra; 23 yaşında, hayatının baharında, geleceğe dair planlar yapan genç kızımız. Ta ki; eve dönerken geçirdiği kazadan 1 ay komada kalana kadar... Kendine geldiği zaman, kazaya dair hiçbir şey hatırlamamaktadır. Hastaneden çıktığı zaman evini, odasını değişmiş bulur. Ailesi Şi'ra'ya kazayı hatırlatacak bir şey kalmasın diye evi değiştirmişlerdir. Resim atölyesine kapanıp, sürekli resim yaparak zamanını geçirir. Bu yeni eve bir türlü alışamaz ve gitmiş olduğu Gül Kasabasına yerleşmeye karar verir. Kazada Şi'ra yalnız mıydı? Rüyalarında kazaya dair gördükleri gerçek miydi? Şi'ra'yı Gül Kasabasına çeken neydi? Eğer arkadaş seçimleriniz doğru ise, ne kadar zor bir hayat yaşarsanız yaşayın sığınacak bir liman, saklanacak bir sığınak ve savaşacak gücü kendinizde bulabilirsiniz, çünkü içten içe her ne kadar yalnız olduğunuzu düşünseniz de aslında yalnız olmadığını size hissettirirler. Bilinmeyen bir anda küçücük bir kıvılcım parladı gözlerimin baktığı yerde. O ufak saniye kırıntısı yaşamımdan neler çaldı, beni hangi diyarlara savurdu kimse tahmin bile edemez. Yaşadığı yıkımlara, dünyanın ayaklarının altından kayıp giettiği hissine neyin sebep olduğunu bulabilmek, bu erozyonu yavaşlatabilmek için yeni bir başlangıç yapmalı ve gitmeliydi. Çünkü Gül Kasabası onu çağırıyordu. Akıl oyunları ile iç içe geçmiş gerçeklik ve hayal arasında gidip gelen kayıp zamanlar, kilitli kapılar ardındaki cevaplar.
2023 5. kitabı
Okunma: 02 Nisan 2023 00:00
Kar Kristali //Özlem Altuntaş @ozlemaltuntasofficiall @ulgenyayinlari @okuyankulkedisi2 Kitap sakin ama akıcı ve sıkmadan devam ediyor.Tabi içinde birazcıkta kışı sevmeyenler içinde yaşananlarla melankolik durumlarda var. Şira geçirdiği bir kaza yüzünden bir ay komada kalır ve uyandığında yaşadığı kazayı hatırlamaz.Kaza nedenini düşünür fakat bir türlü hatırlamadığı için kendi sorularına cevap veremez.Şira hastaneden çıkıp eve dönünce kendini eve kapatır.Birgün ailesine yaşadığı boşluğu anlatır.Ailesine bir süre sonra yalnız yaşamak istediğini söyler ve yaşamak istediği kasabadan bir ev alırlar. Şira burada artık yeni bir düzeni ve çevresi vardır.Birgün koşudan dönerken İvan adında biriyle tanışır.Fakat bir süre sonra rüzgarın ritmik melodi sesi gibi gelen kendi adının seslenilmesini duymaya başlar.Şira arkadaşıyla vakit geçirirken İvan'ı anlatırken bazı şeyleri hatırlamaya başlar.Ailesinin yanına döner ve gerçekleri öğrenmeye başlar. Neden o kasabaya gidip yerleşmiştir? İvan kim ve Brian ile olan bağlantısı nedir? Şira neden kaza yapmıştır ve sonucunda unuttuğu şey nedir? Şira İvan ve Brian arasındaki bağlantı nelerdir? "Her bitiş bir başlangıçtır,her kalış bir kabulleniş."
1000k
2024 40. kitabı
•KAR KRİSTALİ • #KİTAPYORUMU tek oturuşta bitirdiğim bir eserleri geldim konusu o kadar sarıyor insanı insanın bitmemesini istiyor yazarın yazımı da çok hoşuma gitti yazradan okuduğum ilk eser olamsina rağmen dili bana çok kolay ve hep okumuşum gibi geldi Konus Geçirdiği trafik kazası sonrası bir ay komada kalan Şira, komadan çıktıktan sonra yaşadığı yerde etrafındaki insanlarla eskisi gibi iletişim kuramaz. Aklında hep uzaklara gitmek vardır. Ailesi önce karşı çıksa da sonunda odasına kapanıp kalan Şira’yı hayata döndürmek için gitme isteğini kabul ederler. Şira’nın aklında hep bir kasaba vardır. Daha önce görmediği bu kasabaya yerleşir ve kendine huzurlu rutinlerden oluşan yeni bir hayat kurar. Uzun yürüyüşler, kahve eşliğinde şömine başında okunan kitaplar Anlayacağınız Şira kendi minik dünyasında kendine doğru bir yolculuğa çıkmışken bir süre sonra telefonuna cevapsız çağrılar gelmeye başlar. Sonra rüyasında hep aynı yabancı adam görünür Şira’ya
2023 21. kitabı
Okunma: 21 Mart 2023 17:20
Kar Kristali.. Hafızanızı kaybedip en sevdiğiniz kişiyi unutsaniz, napardiniz? Gizemli bir kasaba benim ilgimi çeken.Gizemli kısmı sakladığı güzel aşkı. Hep orda yaşamak istemiştim gibi bir his vardı içimde ve oraya yerleştim.. Ama bir gariplik vardı bende. İsmini koyamadigim bir eksiklik. Sanırım kaza bende değiştirilemez eksiklikler bıraktı. Herşeyi hatırlıyorum ama yinede yüreğimde bir eksiklik var nedeni çözemediğim. En iyisi dinlenmek dedim ve Siyah Gül kasabasına yerleştim arkadaş edindim, aşkı buluyorum sandım ta ki hiç birşey beklediğim gibi çıkmadığın da. İçimdeki boşluk kapanıyor, işte şimdi dönüyorum geriye kazaya gecmisime, neyi kaybettiğime.. Benim için hemen okunabilecek güzel bir kurguydu ve kitabın devamı gelecekmiş bu yüzden mutluyum.Bir aşk kitabı karsimizdaki kitap.Severek okusamda bazı şeyler dikkatimi çekmedi değil. Tamamen kendinizi Türkiye'de hissettiginiz, kişilerin türk olduğunu hissettiginiz bir kitapta neden isimler yabancıydı çözemedim.Bu okurken büyük tezat oluşturdu. Teşekkürler, @ozlemaltuntasofficiall @ulgenyayinlari @kaleminpusu @bizbizeokuyoruz #tostoslaokuyoruz #tostoslugünler
2023 33. kitabı
Okunma: 05 Şubat 2023 23:46
(Okumayanlar için spoiler vermeden anlatıyorum) Merhaba Kar Kristali Kitabın Yorumla Geldim : Özlem Altuntaş yazarın okuduğum ilk kitabı . Kitap güzel . Kitap çok akıcıdı ve sürükleyici .Kitabı okuyanlar anladı . Kitabı 2 günde okudum.Yoruma geçmeden biraz konusundan bahsetcem: Yıldızsız bir gecede karanlığın içinde bir ışık yandı ve söndü, ardından bir tane daha ve bir tane daha. Geceyi aydınlatıyordu gökyüzünün öfkesi ama dehşetindeki güzellik büyülü bir serap gibiydi, onu izlememek mümkün değildi. Manzaraya eşlik eden yağmur durmaksızın yağıyor dünyanın en huzurlu sesiyle birleşip radyoda çalan şarkıyla geceyi sonsuzluğa taşıyordu. Ama güzel olan şeyler uzun sürmezdi değil mi?…Soğuk ve fırtınalı bir kış akşamı yaşamının baharında bir genç kız olan Şi’ra mutluydu ve hayata dair planlar yapıyordu ama unuttuğu bir şey vardı, hayatta onun için planlar yapmıştı. 23 yaşında yaşamı ilahi bir fırça darbesi ile yeniden resmedilecekti. Bu küçük kıvılcım onu içten dışa saran bir yangına dönüşecek ve kişiliğini de etkileyecekti. Yaşadığı yıkımlara, dünyanın ayaklarının altından kayıp gittiği hissine neyin sebep olduğunu bulabilmek, bu erozyonu yavaşlatabilmek için yeni bir başlangıç yapmalı ve gitmeliydi çünkü Gül kasabası onu çağırıyordu. Bu sıradan bir yolculuk değildi, aradığı cevapları orada bulacağını biliyordu ama bunu nereden bildiğini bilmiyordu.Akıl oyunları ile iç içe geçmiş gerçeklik ve hayal arsında gidip gelen kayıp zamanlar, kilitli kapılar ardındaki cevaplar. Peki, Şi’ra gerçekten aradığı cevapları orada bulabilecek mi? Yap-bozun parçaları gerçekten orada mı? Ya aşk? Karşısına çıkan o gizemli adam kim? Neden onu tanıyormuş gibi hissediyor? İşte bu soruların cevabını bulmaya hazırsanız hikâyemiz başlıyor ama dikkatli olun çünkü akıl oyunlarında yolunuzu