Kayıp Elementler

14 Haziran 2023
Memphis Yayınları

2023 155. kitabı
Okunma: 27 Ekim 2023 09:19
Kayıp Elementler ~°•☆ Meryem Rana Yavuz Sfy 348 @memphisyayinlari ️Kalbim yıllarca onu tutsak eden zincirlerini kırmıştı. Artık özgürdü. Kuşlardan bile daha özgür.... ️Lisa Ayla Aksoy babasıyla kamp yapmak için geldikleri ormanda kamp ateşi yakmak için çalı çırpı topluyordu. Onlar için her zaman yaptıkları kamptan faklı değildi. Ateşi yakmak için bir çakmakları olmadığını anlayana kadar. Ne yapacağını düşünürken topladığı kuru dallar elinde birden alev aldı. Telaş içinde babasını durumu anlatan Lisa, nedendir bilinmez bunu oldukça sakin karşılayan babasından o an şüphelenmedi. Ertesi gün konuyu tekrar konuştuklarında babası tekrar denemesini istedi ve Lisa ellerindeki ateşe hayretle bakıyordu. Eve geldiklerinde annesine durumu anlattığında tüm gerçeği öğrendi. Aslında onların kızı değildi, yıllar önce onlara emanet edildiğini ve ilerideki bazı özel yeteneklerinin ortaya çıkacağı söylenmişti.18 yıldır bir yalan içinde yaşadığını düşünen Lisa gördüğü tuhaf rüyaları düşünürken onu çağıran kızla buluşmaya karar verdi. Artık öğrenmeliydi açılan portaldan bilmediği dünyaya adımını atmıştı. Milon gezegenindeydi.Kral Barış ve Kraliçe Sofia ile görüştükten sonra yeteneğinin aslında kayıp element ateş olduğunu bununsa aslında 100 yıl önce yok olmuş bir gezegen Merlon a ait olduğunu öğrendiklerinde herkes çok şaşırmıştı.Kendisi de buradakiler gibi NADİRLER dendi.Kendi yaşlarında ve farklı yeteneklere sahip bir arkadaş grubu içinde yeteneğini kontrol etmek için egitime alındı ve tüm macera ise böyle başladı... ️Genç yazarımızın serisinin ilk kitabını oldukça sevdim, sade ve kolay anlaşılır dili, olaylar kurgusu, tüm yan karakterleri ve eğlenceli dialogları ile nasıl bitti anladım fakat...Wiskor beni çok fazlasıyla şaşırttı devamını merakla bekliyorum. Fantastik sevenlere
2023 127. kitabı
Selam canlar.Bugün sizlere yeni tanıştığım bir yazarın kitabı ile geldim.Kitabımız eğlenceli bir fantastik türde.Güzel ve akıcı bir konusu var.Genç bir yazarın kaleminden çıkmış kitabımız fantastik bir serisini ilk kitabı.Tam giriş kitabı özelliğini taşıyor.Bence genç okurlar için güzel bir tercih olacaktır.Kitap heyecanlı bir yerde bitti.Bakalım ikinci kitapta bizleri neler bekliyor diyip kitabın konusuna geçiyorum. #konusu herkes gibi sıradan bir hayat yaşayan Lisa Ayla Aksoy o gün de babasıyla baba-kız günü yapmak için ormana kampa giderler. Güzel başlayan kamp Lisa’nın çakmağı evde unutmasıyla farklı noktalara gelir. Çünkü çakmağı evde unuttu için üzülen Lisa nasıl ateş yakacağını düşünürken elindeki odun bir anda alev alır. Bunun nasıl olduğunu anlamayan Lisa Ayla şaşkına dönerken, babasının bu duruma tepkisiz kalması onu daha çok şaşırtır. Apar topar eve döndüklerinde ise onu daha büyük bir süpriz beklemektedir. Çünkü ailesi bildiği kişilerden hayatı ile ilgili bir sürü önemli sırrı öğrenecektir. Bu sırlar doğrultusunda Lisa Ayla aslında çok önemli biri olduğunu ve dünyaya ait olmadığını öğrenir. Gördüğü rüyalar, işittiği sesler ve ailem dedilerinden öğrendikleri ile kim olduğunu ve ailesini deli gibi merak etmeye başlar. bu sebepten dolayı duyduğu sesleri kayıtsız kalmaz ve ona gelen çağrıların peşinden Milan Gezegeni’ne gider. İşte her şey burada başlar. Kendine hem çok candan arkadaşlar edinir hem de kaybolmuş bir ırkın parçası olduğunu ve çok özel güçleri olduğunu öğrenir. Bu öğrendikleri de Lisa Ayla’yı daha çok araştırmaya iter. Çünkü ailesini bulması ve gerçekleri açığa çıkarması gerekmektedir. Bakalım Lisa Ayla bu arayışda nelerle karşılaşacak? Hepsi ve daha fazlası kitapta sizleri bekliyor.
2023 57. kitabı
KAYIP ELEMENTLER Babanızla gittiğiniz bir kampta evde unuttuğunuz çakmak sizin ateş gücünüzü anlamanıza vesile olsaydı ne yapardınız ? Bugün sizlere fantastik evreni Türk kültürüyle harmanlamış bir kitap incelemesiyle geldim. Lisa'nın kalbinin derinlerde alevlenen gizli bir yeteneği var. İlk etapta gücü anka ateşi olarak ön görülse de Ejderha Kraliçe olarak da anılan Merlon Prensesimiz son derece güçlü bir kara büyüyü de damarlarında taşıyor. Peki bunu kontrol edebilecek mi dersiniz ? Dünyadan Milon gezegenine yaptığınız bir yolculuktan sonra Lisa Ayla Aksoy'un başından geçenleri okumak, nefesinizi tutarak sayfaları çevirmenizi sağlıyor. Üstelik aşırı güçlü hissettiriyor çünkü Lisa'nın dostlarından Damla'nın su, Leyla'nın demir, Kardelen'in doğa ve şifa, Rana'nın ise teknolojiyle ilgili yeteneği var. Zero'nun ışıldayan gözlerini ve kalkan yeteneğini saymıyorum bile. Nadirler olarak da bilinen kızlarımız, vampirlerin, kurtlar ve dragonların da olduğu bir gezegende eğitim görüyor. Pembe saçlı, kurda dönüşebilen, geleceği öngörebilen ve daha birçok yeteneği olan özel çocukların arasında ise zorlu görevlere çıkıyorlar. Bazen bir lavla dolu bir yanardağda şifalı bitki ararken, bazen canavarlarla mücadele edip, Semiramis ve baş belası ejderhasıyla uğraşıyorlar ya da bir vampirle atışıyorlar. Lisa'nın kendini ve ailesini, gezegenini keşfedişinin ışığında Alex ve Alexa ikizleriyle antrenman yapıyor, Tayla'ya gıcık oluyor veya Jeff'e üzülüyorsunuz. Fakat esas soru şu: Lisa ablasını Wiskor'un elinden kurtarabilecek mi ? Werola'nın sakladığı sırlar neler ? Merlon gezegeni yeniden düzelebilecek mi ? Lisa'nın ikinci yeteneği ne..? Bu ve daha birçok sorunun cevabı için ikinci kitabı beklememiz gerekiyor. Öyle bir yerde bitti ki merak etmeden duramıyorum. Kitapta sevemediğim
2023 86. kitabı
#neokudum #novellaneokuyor Videolu post yorumum geldi Kayıp Elementler Kapak tasarımına bayıldım Gerçi her kapak tasarımına bayılıyorum @memphisyayinlari nın ama olsunduOnun dışında eserimizin bir diğer benim için can alıcı yeri Fantastik bir roman olması . Ah ah fantastik candır can . Şimdi gelelim konumuza ; Eserimiz Lisa Ayla ve babasının ormana gitmesi ile başlıyor .Baba kız ormanda ve birden aralarında bir tartışma neden çünkü kızımız çakmağı evde unutmuş . İşte şimdi nasıl yakacağız çalı çırpıyı diye dert yanarken babamız Lisa Aylanın anlam veremediği şekilde elindeki dal aniden alev alıyor .Kızımız tabiki şokta kim şokta olmaz kiGel gör ki durumu babasına anlatıyor ve bunun gerçek olmadığına kendisini inandırabilmesi ve ailesine inandırmak istemesi için ancak babası gayet rahat cevaplar ile geçiştirince işin içinde bir iş var diyor Lisa Ayla . Ee şüpheleniyor tabiki eve gidince anne babasına da soru yağmuruna tutuyor ve ailesinden hayatını tamamen değiştirecek bilgiler alıyor . Aslında ailesinin onlar olmadığı ,kimin çocuğu olduğunu bilmedikleri vs … Büyük şokun etkisi devam ederken daha önceden bilmediği görmediği şeyleri görmesi ve duyması ile kendini Milan Gezegeninde buluyor . Ailesi kim kendi kim ve aslında benliğini bulmak adına gittiği bu gezegende dostluklar ,gizem ,merak ,güç,krallık ve daha nicelerini buluyor desek daha doğru olur . Peki Lisa Ayla kim ve bu macerada onun yeri nasıl merak ediyorsanız mutlaka esere göz atmalısınız diyorum .Benden demesi Anlatım ve kurgusal açıdan beğendiğim bu eser karakter anlatımları ve aralarındaki dostluklarla yeri geldi beni güldürdü hoşuma gitti diyebilirim. Ayrıca Lisa Ayla’nın macerasına tanık olmak son derece keyifliydi. O zaman yorumu şu alıntı ile bitirsem iyi olacak gibi . “Her savaş bir kaybedişten