Puan

2.104 kişi
Kafamda Çektiğim Kelebek
2025 69. kitabı
Okunma: 05 Ekim 2025 17:07
Servetini sıfıra indiren, altmış yaşlarına yaklaşmış bir adamın kulağına bir isim çalınır:
Albertine Sarrazin
Albertine Sarrazin
. Oysa bu ismi duymasa, belki de hiçbir zaman kaleme sarılmayacak, dünyanın en çok konuşulan kaçış
2017 86. kitabı
Okunma: 12 Ekim 2017 08:44
Nihayet! Ben bu kitabı belki on yıl olmuştur Kurtlar Vadisinde Halo Dayı hapiste okurken gördüm o zamandan beri aklımda, geçen yıl Ezel'i izlerken yine karşıma çıktı, dedim okucam bu kitabı ama 35
·565 syf.·
2025 10. kitabı
Kitabın başında, yazarla ilgili önsözü okuduğumda, hapisten kaçmaya çalışan bir adamın hikayesini ve nasıl yazmaya karar verdiğini, defterlerden toplanan bu hikâyeyi nasıl devam ettireceğini çok merak ederek başladım. Okuduğum incelemede, daha önce zaten muhteşem bir kitap olduğu belirtilmişti. Yani defterlerden yazılan bir kitap ne kadar mükemmel olabilir diye ayrıca düşündüm. Ama kitap, dehşet akıcı bir şekilde ilerliyordu ve ara ara gelecekte olacak olayları bilmemize rağmen merak hiçbir şekilde düşmüyordu. Yani okuduğum en iyi yazarlardan, en etkileyici hikâyelerden biriydi. Unutulmazdı gerçekten, benim için. Gerçekçiliği mi, yazarın kalemi mi? Sorgulamalar mı? Hissettirdiği duygu mu? Bilmiyorum, ama herkese tavsiye edeceğim. Harika bir kitap; okuyun, herkese okutturun.
2026 1. kitabı
Okunma: 08 Ocak 2026 13:30
Bu kitap gerçekten muhteşem. Bir otobiyografinin bu kadar roman tadında okunabileceğini hiç düşünmezdim. Hatta pek çok romana dönüp “bu da roman mı, bu da yazar mı?” dedirtecek kadar güçlü bir metin. “Bu kadar da olmaz” dediğimiz şeylerin gerçek hayatta yaşanmış olması ve karşımızda gerçek bir hikâye olması, okuma motivasyonumu daha da artırdı. Böyle güçlü bir karakterle, üstelik gerçek hayatta var olmuş bir karakterle karşılaşmak ve onun hikâyesine tanıklık etmek gerçekten harikaydı.
KelebekHenri Charrière · E Yayınları · 20196,5bin okunma
Hayat insanın cesaretine ve umuduna göre şekil alır.
2025 70. kitabı
Bir özgürlük savaşı, Umudu bittiğinde yaşamak kelimesine tutunan, cesaretin, azmin ve her özgürlük uçuşunda farklı hayatlarda deneyim edinen yazarımızın kendi başından geçen özgürlük savaşını Kaleme aldığı otobiyografik bir romandır. Yazarımızın suçsuz yere muebbet hapis cezasına çarptırılması ve birçok kez hapishaneden kaçmayı deneyerek özgürlüğe ulaşma, arzusundan vazgeçmemesi umudunu kaybetmeden yoluna devam ederken Biz okurları da tehlikeli yolculuğunda nefessiz ve merakla bırakıyor. Kaçarken yaşadığı zorlukları yazarın sade akıcı anlatımı ile ruhunuzda hissediyorsunuz. Peki ya bu yazarımızdaki özgürlük ruhu size geçerse? Kitabı okuyarak bunu bir düşünün derim Hayat akışında yolunuz size hangi özgürlüğe uçuracak... Keyifli okumalar.