İşlemediği bir cinayetten, müebbet kürek cezasına çarptırıldığı sıra, Henri Charrière'in özgürlük mücadelesinin bir ifadesi olarak doğdu Kelebek. Çok genç yaşında tutkunu olduğu idealleri ve gelecek arzusu onu 'insanca bir felsefe' ve 'üstün bir uygarlık'la tanıştırdı: Modern sistemin kokuşmuş yolları yerine Kızılderililer'in, cüzzamlıların, okuma yazma bilmeyen yoksul balıkçıların gerçek uygarlığıyla . Bir, iki, üç, dört, beş; bir, iki, üç, dört, beş. Ardı ardına sıralanan bu rakamlar aslında bir hücrenin uzunluğu: Bir uçtan bir uca beş adım. Tüm yaşamın göz önünden geçtiği beş adım. Hayallerle ve tutkularla atılan beş adım. Yargıçlara, mahkemeye ve insan kazanmak yerine kaybetmeye dayalı yargı sistemine atılan beş adım. Modern olarak nitelenen ülkelere atılan beş adım. Tüm duyguları iğdiş eden her türlü korkuyu insanın içine salan beş adım. Özgürlüğe ve geleceğe atılan beş adım. Kelebek bir özgürlük mücadelesi...
Tahmini Okuma Süresi: 16 sa. 0 dk.Sayfa Sayısı: 565Basım Tarihi: Aralık 2019İlk Yayın Tarihi: 1970Yayınevi: E YayınlarıOrijinal Adı: Papillon
ISBN: 9789753901505Ülke: TürkiyeDil: TürkçeFormat: Karton kapak

583 syf.
10/10 puan verdi
Büyük Şef Kanatsız Kelebek
Macera dolu bir kitap... Yazarımız Henri Charriére'nin otobiyografisinden oluşuyor kitap. İlk okumaya başladığımda çok sıkıldım, araya başka bir kitap soktum. Sonra kaldığım yerden ite kaka ilerlemeya çalıştım. Neredeyse pes edip yarım bırakacaktım, bir kaç sayfa daha ha gayret diye diye gazladım kendimi. Ama bir sayfadan sonra öyle akıcı bir
Kelebek
KelebekHenri Charrière · E Yayınları · 19705,7bin okunma
565 syf.
7/10 puan verdi
Nihayet! Ben bu kitabı belki on yıl olmuştur Kurtlar Vadisinde Halo Dayı hapiste okurken gördüm o zamandan beri aklımda, geçen yıl Ezel'i izlerken yine karşıma çıktı, dedim okucam bu kitabı ama 35 lira olduğunu görünce almak istemedim ta ki sahafın birinde 1973 baskısı 2. elini 5 tl'ye satıldığını görene kadar. Aldım aldığım gibi de okumaya
Kelebek
KelebekHenri Charrière · E Yayınları · 20195,7bin okunma
30 öğeden 1 ile 10 arasındakiler gösteriliyor.