Kelime Avcısı

9786050819236

Kaybolursa kelimeler
2021 7. kitabı
Okunma: 13 Mart 2021 00:00
Çok daha iyi işlenebilecek bir kurguydu aslında. Güzel bir distopya örneği. Insan düşünmeden edemiyor bir gün bunlar gerçek olabilir mi acaba diye... Fahrenheit 451 kadar korkunç
Distopya
Kelime Avcısı
Puan vermedi·%18 (96/528 syf.)·
Kitap fuarından çok heyecan duyarak aldım fakat zorlamama rağmen daha fazla okuyamadım beklentimi karsılamadı.Her sayfasında biraz daha uzaklaştığımı farkederek yarım bırakmak zorunda kaldım.Olumsuz yorumlarımla okuyacak arkadaşların hevesini kırmak istemem belki sizler seversiniz...
2021 64. kitabı
Lisedeyken okumuştum ve çok beğenmiştim. Yazarın, dilin önemini felsefe ile harmanlayarak hemde aşk ekseninde işlemesinden etkilenmiştim. Tavsiye ederim.
2020 10. kitabı
Arkasını okuduğumda çok beğendiğim, beğenerek aldığım, ancak, hayal kırıklığı yaşatan bir kitap. Konusu ne kadar iyi olsa da anlatış berbat. Resmen yazar kalemiyle konunun içine .... Almayın paranıza yazık
2020 14. kitabı
Okunma: 03 Şubat 2020 23:33
Aslından yıllar sonrasına gönderme bir kitap bu aslinda dilimize sahip çıkmazsak sonunda ne hale geleceğimizi anlatmış ve bunu da çok iyi bir kurguda vermiş kitabı elinizden bırakamıyorsunuz insanlık için kelime hazinesinin ne kadar geniş olursa okadar ileriye gidilebilirin kaniti
2015 36. kitabı
Okunma: 07 Aralık 2015 00:00
İlk olarak kitap hakkında bilmeniz gereken en önemli konu, benim gibi ilk görüşte kitap ilginizi çektiyse ve o heves ile okumaya başladıysanız maalesef küçük bir hayal kırıklığı yaşayabilirsiniz. Bu durum beni biraz kitaptan soğuttu. Kitabı ilk gördüğüm zaman birkaç yorum okumuştum ama bu yorumlar bende kitaba karşı herhangi bir olumsuz etki yaratmamıştı. Konusundan bahsedersek aslında bizim çokta yabancı olmadığımız bir dünya var kitapta. Sadece teknoloji biraz daha ilerlemiş durumda. Kitap, dergi, gazete vs. okumanın gittikçe bırakıldığı, insanların kendilerini teknolojiye teslim ettikleri ve "Mem" lerinden vazgeçemedikleri bir dünya. Başlarda konu biraz detaylı anlatılıyor tabi bu detayları okurken 'ee hadi hala olaya gelemedik' dediğiniz anlar olabiliyor. İlerledikçe okuma hevesiniz artıyor ama dediğim gibi beklentilerim daha yüksekti kitaba başlarken. Sonuç olarak kitapta verilmek istenen mesajın gayet yerinde olduğunu düşünüyorum. Okuduğunuz için pişman olacağınız veya okumasam da olurmuş diyeceğiniz bir kitap değil bu konuda da emin olabilirsiniz.
Teknoloji

Alena GraedonYazar · 2 kitap
Alena Greadon, Durham, Kuzey Carolina doğumlu. Carolina Friends Lisesi’nin ardından Brown Üniversitesi’nde okudu ve Columbia Üniversitesi’nin Güzel Sanatlar programından mezun oldu. Knopt’ta ve PEN American Center’da çalıştı. İlk romanı Kelime Avcısı pek çok sanatçı kolonisinden alınan burslarla tamamlandı. Kitap şimdiye kadar sekiz dile çevrildi. Yazar Brooklyn, New York’ta yaşıyor.