Ekim 2019
Hep Kitap
9786051923444

2020 129. kitabı
Okunma: 06 Nisan 2020 18:00
Acının esir aldığı bir hayatın umut serüvenine çıkacaksınız diyor yazar... Kitap akıcı bir dille yazılmış her sayfasını merak ve öfkeyle okuyorsun.. “Buda olmasın ya”diye okutturuyor. Okumak isteyene tavsiye edilir.
2021 49. kitabı
Okunma: 24 Aralık 2021 02:39
İlk önce şunu belirtmeliyim ki bu kitaptan elde edilen gelir şiddet mağduru kadın ve çocuklar için kullanılacaktır. Gözlerim dolu dolu boğazım düğüm düğüm okuduğum bi kitap oldu .Bazı yerlerinden kitabı kapatıp nefes alamadığımı fark ettim ben okumakta zorlanırken bazı insanların bunu yaşamış olması o kadar üzücü ki....Hayata olan olayları bir tokat gibi çarpıyor insanin yüzüne .Kadına şiddet toplumun kanayan yarasi malesef. Çocuk tacizleri nasil bi devirde yaşıyoruz detirdiyor bize .Yıkılmış hayatların bir birine bağlantısı kötü insanların olduğu kadar iyi insanlarinda olmasi ve bu iyi insanların bir birine tutunarak hayata bağlanması çok güzel anlatilmiş. Bu kitabın devamı olan Musa'yı merakla alip okumak istiyorum. İyi okumalar
Kevser
2019 4. kitabı
Okunma: 13 Aralık 2019 01:06
Kitap yaşanmış kadın hikayelerinden derlenmiş, bu sebeple her travmatik olay gerçekleşmiş ve her acı bir kadın tarafından ne yazık ki yaşanmış. Kitabın bu boyutu insanı ürkütüyor. Bununla birlikte gerçek kesit hikayeleri çok iyi bir kurgu ve çok akıcı bir üslupla sayfaları aktarmayı başarmış olan Burcu hanımı tebrik ediyorum. Kitabın bende yarattığı tek sıkıntısı derleme hikâyelerin hepsini bir karaktere yaşatmış olmanın getirdiği zorlama olmuş hissi verdi. Kitap gelirinin kadınlar için harcanacak olması bile alıp kütüphanenize koymak için yeterli bir sebep. İkinci kitap için şimdiden sabırsızlanıyorum.
2021 1. kitabı
Instagramda feminist ruhunu sevdigim kadindir @burcukaratasmetin olurda bukadar olmaz, nolur artik Baska birsey olmasin dediginiz anda, hep daha fazlasi olmus. Allah kimseye bu kitapdaki kaderi yazmasin. Mutlaka okuyun derim! kadin varliginin düsüp düsüp yeniden hayata tutunmasidir Kevser...
Hayat
2020 33. kitabı
Okunma: 09 Kasım 2020 21:23
Öncelikle kitabı okuma sebebim yazarın kitaptan elde edeceği geliri şiddet mağduru kadın ve çocukların korunmasında kullanılması ve bunda dolaylı olsa da benim katkımın bulunması. Kitaptaki olayı anlatmakla başlayayım biraz uzun olacak ama kitaplardaki olayları ve karakterleri kendime hatırlatmak, zaman geçtikçe tekrar okumak için... Kevser çok çocuklu, açlık sefaletle uğraşan ilgisiz anne-babanın, geçim şartlarının çok zor olduğu Diyarbakır 'ın bir ilçesinde dünyaya geliyor. Hayatın tüm acımasızlığıyla erken yaşta yüzleşiyor. Kardeşi dediği Ferhat tarafından defalarca tecavüze uğruyor ne olduğunu bilmediğinden ve abisinin korkusundan susuyor. Ablası Zarife de babası tarafından tacize uğramak üzereyken annesi onu kurtarmıştı. Bir gün annesi eve temizlikten geldiğinde banyoda oğlunun kızının ırzına geçtiğini ve kızının da çaresizce ses çıkarmadığını görüyor. Anne yüreği buna dayanamayınca hastanelere düşüp sinir krizi geçiriyor. Bunun ağırlığını taşıyamayan ve çözüm bulamayan kadın tek çarenin ölüm olacağını düşünür. Soba borusunu açık bırakaeak yatar ve ölüme teslim olur. Zehirlenmeden kurtulan Kevser ve Musa olur. Onlar da çaresiz yurda verilir. Musa'yı öğretmen evlatlık alırken Kevser İstanbul'a başka yurda nakledilir. Evlenmiş olan ablaları Zarife ise olanlara dayanamaz intihar eder. Kevser yurtta İbrahim adında bir ağabey edinir ve asla ayrılmazlar. Osman(yurt müdürü) ve Sevde (eşi) Kevser ve İbrahime sahip çıkar onların okuyup meslek sahibi olmasını sağlarlar. Kevser işletmeci İbrahim ise avukat olur. Hayata bir şekilde tutunup mutlu olmaya çalişan Kevser Haluk adında bir adamı sever ve evlenir. Hayatının en büyük hatalarından olan bu karar hayatını zindana çevirir. Sürekli şiddet görür, ölesiye dayak yer. Sonunda canına tak eder ve boşanmak ister. Ağabeyi İbrahim
2020 20. kitabı
Okunma: 25 Mayıs 2020 15:47
Türk filmi tadında bir kitap okudum. Ülkenin çarpıcı gerçeklerini sürükleyici bir olay örgüsü ile anlatmış yazar. Beğendim mi? Beğendim. Tavsiye eder miyim? Okuyana mani olmam ama özellikle de tavsiye etmem.
2022 122. kitabı
Okunma: 11 Ağustos 2022 16:39
“Kevser “günümüz dünyasının karayan yarası olan şiddet mağduru kadınların hikayelerinden yalnızca biri … Travmatik hayatlar kadınların yaşadığı topluluktaki kalıplaşmış erkek gücünün bir sonucu maalesef. Belli bir bölgeye indirgeyemiyeceğimiz davranışlar bir çok kadının hayatını korku , endişe ve psikolojik sıkıntılarla geçirmesine neden oluyor. Yaşanmışlıklar her zaman okuru kendine çeken , hele de duygusal yönü ağırlıktaysa daha da etkileyen konulardır kitaplarda kendine yer bulan. Ancak kitaptan ne beklediğinize göre değişmekle birlikte Kevser’de edebi bir başarı , usta bir yazarlık , tatmin edici bir anlatım ummamanız gerektiğini belirtmek zorundayım. Küllerinden doğan Anka Kuşu hikayelerinin aşkla çevrilmiş , aslında bir çok filme ve kitaba da konu olmuş tanıdık , bizden ama çoğu zaman yakınımızda olmayan kişilerin yaşanmışlıklarını anlatan okunulabilir düzeyde bir kitap Kevser.
Puan vermedi·240 syf.·
2019 132. kitabı
Işıl parlakyıldız'ın Duygusuna benzettim. Oradaki duygu karakteri ve can bağı olan insanlara.... Birde Gülseren Budayıcıoğlunun 'kral kaybederse' kitabında ki fadiye benzettim. Fadi ile benzerliği; kardeş sayısı, okuma azmi, iyi bir işe sahip olması ama yanlış kişiye aşık olması gibi şeyler.. Kevseri okurken bazı bölümlerde bu kitaplardaki duygu ve fadi gözümün önüne geldi. Eski bir tanıdığı görmüş gibi oldum. Kitaba dönersek kitap aslında hemen hemen hergün duyduğumuz ama kısa süre gündemde olup sonrasında hemen unutulan haberler gibi ama haber değil gerçek bir hikaye... kadın, kadına şiddet, aile içi cinsel istismar, kimsesiz çocukların yurt hayatının anlatıldığı kitap. Bence edebi yönü olmayan ama akıcı yazılmış hızla okunup bitirilebilecek tarzda olan kitap ancak bu yönüyle değilde bu hikayelerin gerçek olması yönüyle bakarsanız çok etkileyici ve yürek yangısı... Geliri ise şiddet mağduru kadın ve çocuklara gidecekmiş sırf bu yüzden bile alınabilir.
2020 5. kitabı
Okunma: 23 Ocak 2020 13:58
Kevser benim için bir merak serüveniydi aslında, lohusa çıldırmalarıyla tanıdığım bir sosyal medya karakterinin bir kadın-ana, avukat, acılı evlat ve ufak ufak bir yazara dönüşmesini, bir kelebeğin kozasından çıkışını izler gibi izledim. Son derece amatör ve hatalarla dolu olmasına rağmen, vuruculuğu şahaneydi kitabın. Musa: Kevser'in Kaderi, seni dört gözle bekliyorum.
2025 5. kitabı
Okunma: 23 Nisan 2025 22:42
Bu nasıl bir kitaptı böyle hayran kaldım yazarın dili çok akıcı ve kadınların yaşadığı toplumsal baskıyı anlattığı için çok teşekkür ederim. Sadece toplum baskısı değil üzülerek yazıyorum ki küçük yaşta bizzat aile üyesi tarafından istirmara uğrayan Kevser ve Zarife adına çok üzgünüm. Bu eseri okuduğumda Kevser gibi nicelerinin olduğunu bilmek insanın içini karatıyor. Kitapta sadece Kevser değil çevresindeki insanların yaşantısını anlatan yazarımız geniş bir çerçeveden diğer karakterlerin hayatını öğrenme imkanını da biz okurlarına sunmuş. Tüm karakterler bir yana beni en çok etkileyen şaşırtan Musa oldu. Burcu Karataş MetinBurcu Karataş Metin
1000k

Burcu Karataş MetinYazar · 3 kitap
1985 yılında İstanbul’da doğdu. Gazi Üniversitesi’nde hukuk eğitimi aldı; staj dönemi sonrası 2009 yılında Karataş Hukuk Ve Danışmanlık Bürosu’nu kurarak Ankara’da hizmet vermeye başladı. 2016 yılında doğan ikiz çocuklarını büyütmek üzere 2019 yılına kadar mesleğine ara verdi ve bu süre zarfında Bursa’da yaşamaya başladı. 2017 yılında Araf Annesi isimli kitabı yayımlanan yazar, halihazırda kadın ve çocukların korunmasıyla ilgili aktif çalışmalar yürütüyor ve mesleğini Bursa’da icra ediyor. Bunun yanı sıra sosyal medyada @burcukaratasmetin adlı hesabıyla birçok kadına yazarak ulaşmaya devam ediyor.