Kimseye Söyleme

2023
Orman Kitap
Sıralamalar

Puan vermedi
#OkudumBitti #KitapYorumum #CaseyKelleher #KimseyeSöyleme 326 sy Görmek istemeyen kadar , kör olmak mümkün değildir! En yakın tehlikeler en geç fark edilenlerdendir . ➜ Dışarıdaki dünya, tehtitkar gibi gözüksede gerçek şu ki yabancılar çoğunlukla makul insanlardır ve en tehlikeli yer insanın kendi evidir...!! Çocuklar için asıl büyük tehlike kapalı kapılar ardındaki bir aile bireyidir, geleceğini etkileyen, şimdi ki ''BEN''e şekil veren..!! °°° °°° °°° Merhaba arkadaşlar 🪽 Sizlere kalemi ile ilk kez tanıştığım Casey Kelleher 'ın zihnimizin karanlık tarafına gidip bolca beyin fırtınası yaptırtan “ KİMSEYE SÖYLEME ” kitabının tanıtımı ile geldim İnsan zihni genelde pusuda bekleyen, onları harmanlayan, besleyen kötü anılarla doludur. Geçmişte veya küçüklükte yaşadığımız anların & anıların, kötü şeylerin acısının yavaşça geçip silineceğini düşündürsede aslında hiç bir zaman peşimizi bırakmazlar .! Zihnimizde benliğimizde bastırmaya çalıştığımız bu anılar her an bizimledir, en ufak bir kırılma noktasında dahi bütün bunlar yeniden su üstüne çıkar , avını bekleyen avcı misali.. Kitabımız da tam olarak bunlara şahit olurken, asıl kırmızı çizgi ise Yazarın; sosyal farkındalık & dikkat & hassasiyet gerektiren konuya parmak basarak pedofili & istismar gibi bazı gerçekleri de yüzümüze okkalı bir tokat gibi vurmaktan hiç çekinmiyor olması.. Bir bireyin zaman içinde kayboluşunu, kendi özünde yok oluşunu zamanla nasıl da başka bir bireye dönüştüğünü de.. ➜ Yazar ,sayfalar çevrilirken öyle gerçeklerle yüzleştiriyor ki bizleri, bu da neydi şimdi diyoruz.. Ve bir kez daha ailenin hayatımıza ve benliğimize katmış olduğu getirilerini ve götürülerini tüm çıplaklığı ile görüyoruz
Kimseye Söyleme
2024 62. kitabı
Okunma: 29 Aralık 2024 21:34
Geçmişin karanlık sırlarını aşmak mümkün müdür? Alesia, eşi Carl ve oğlu Jacob ile mutlu bir aileye sahiptir.Ta ki , bir gece evlerinin camından atılan tuğla ile hayatları darmadağın olana kadar… Emma-Jayne kimdi?Oyun evinde oyunlar oynadığı Sarah diye bir kız çocuğu var mıydı,yoksa bölünmüş kişiliğinin bir parçası mıydı?Hayatını altüst edecek cinayeti kim neden işlemişti?Ve mutlu bir hayat süren Alessia’nın tüm bu yaşananlarla bağlantısı neydi? Psikolojik gerilim tarzında okumayı seviyorsanız karanlık içeriği ve şaşırtıcı dönüşleriyle bu kitap tam size göre. Sürprizlerin bitmediği elinizden düşüremeyeceğiniz bir eser. Keyifli okumalar Biri hiç unutmadı. Diğeri hiç affetmedi.
2025 15. kitabı
Okunma: 12 Temmuz 2025 16:28
Bu kitabı alalı birkaç yıl oldu ve merak ediyorum acaba bu kadar seveceğimi bilsem kitaplığımda bu kadar zaman bekletir miydim? Alessia, çocukken arkadaşı Sarah ile birlikte oyun evi ismini verdikleri bir kulübe keşfediyorlar ve bu kulübeye gidip geliyorlar. Ama bir gün oyun evinde biri ölüyor ve herkes Alessia'yı suçluyor. Bu olanlarla ilgisi olmadığını anlatmaya çalışsa da kimse ona inanmıyor. Aradan 20 yıl geçiyor ve Alessia kendine yeni, mutlu bir hayat kuruyor. Ama bir gün evinin camından üzerinde 'Seni buldum.' yazan bir tuğla atılınca tekrar geçmişiyle yüzleşmek zorunda kalıyor. Kitabı öğle aralarında bir kafede okuyarak bitirdim ve sürekli gözlerim dolarak okudum. Ama o ilk ters köşeyi öğrendiğimiz sayfada resmen kafenin ortasında ağlayacaktım. Daha öncesinde de sanki bir incelememde yazmışım gibi hatırlıyorum ama tekrar ediyorum: Seveceğinizi bildiğiniz bir kitabı sevmek çok güzel bir his ama pek bir beklentinizin olmadığı bir kitabı beğenmek çok başka bir seviye. Bu kitapta da bu durumu yaşadım. Öğle aralarında sıkılmamak için rastgele bir şekilde seçmiştim ve bu kadar sevmeyi asla beklemiyordum. Kitap şimdi ve geçmiş bölümleri üzerinden ilerliyor. Geçmiş bölümlerini okurken duygulanmamak ve meraklanmamak imkansızdı. Bir an önce o bölümleri okuyup gerçekte ne olduğunu öğrenmek istedim ama bir yandan da aslında ne olduğunu öğrenmekten korkarak okudum. Böyle hissetmekte de haklıymışım. Düşündüğümden çok daha yaralayıcıydı. Kitap beni beklediğimden çok daha fazla şaşırttı. Aslında içinde ters köşe olacağını bile düşünmemiştim, o nedenle belki de normalde etkileneceğimden daha fazla etkilendim. Tam olarak açıklanmasından birkaç sayfa öncesine kadar olayların aslını da asla anlayamadım. Kitabın sayfa sayısının az olmasını da çok sevdim. Tam olması gereken
2023 39. kitabı
Okunma: 19 Nisan 2023 20:51
Herkese heloooo Psikolojik gerilim severlere tam yerinde bir kitapla geldim. Kitap kurgusu az çok tahmin edilebilir olabilir (en azından sürekli bu tür de okuyanlar için) ama kitap daha ilk sayfadan gizemli ve gerilimli bir açılış yapıyor. Küçük Emma-Jayne’in yaşadığı şeyler asla ama asla kaldırılabilir şeyler değildi. O sebeple ne söylediği, Ne söylemediği ya da ne yaptığı Veya yapmadığı şeyler yüzünden asla kınamam.. Hakkıdır yapar! Yapsın da! Emma-Jayne, yaşadığı travmayı zor yollarla atlatarak on sekiz yaşında yattığı klinikten ayrılır, adını ve adresini değiştirerek yeni bir hayata adım atar. Yıllar sona tanıştığı kocası Carl ve oğlu Jacob ile mutlu bir hayat yaşarken, kocası dahil herkesten sakladığı geçmişi tehdit notlarıyla gün yüzüne çıkar. Bundan sonrası Emma-Jayne, yeni adıyla Alessia için tam bir psikolojik savaş. Yaşadıklarının gerçek olup olmadığını, çocukluk arkadaşı Sarah’ın varlığı ve yokluğu arasındaki ikilemi, sakladığı sırlarla mücadelesi her şey kitabı gizemli ve gerilimli bir hale sokuyor. Kitap şimdi ve geçmiş kurgusuyla ilerliyor ve şahsen ben geçmişi daha çok merak ettim. Özellikle Sarah Bu türü sürekli okuyanlar için ortalamanın bı tık üzerinde bulabileceği, ilk kez okuyanlar için ise çokça sevileceğine inandığım bir kitap. Hiçbir şey değilse de Alessia'nın mücadelesini okumaya değer!!! Görürseniz mutlaka alın OKUYUN ve OKUTUN KitapRüyasından Sevgilerle
Çokkk iyiydi
2026 5. kitabı
Okunma: 10 Mart 2026 00:00
Evet, ikinci el ve beklentisiz bi şekilde aldığım, ayriyeten okumamın pasifleştiği bir döneme denk geldiği için yaklaşık bir ay elimde sürünen bir kitaptı. Ama arkadaşlar.. BAYILDIM. Olay örgüsü, karakterler her şeyiyle çok iyiydi. Yani sanırım hayatımda plot twistini en sevdiğim kitap oldu. Hem inanılmaz mantık çerçevesinde, hemde harika bir güvenilmez yazar örneği olduğu için. Yazarı ilk kez bu kitapla tanıdım kendisini bilmiyordum, mutlaka diğer kitaplarına da bakıcam. Hem gerilim olsun hem psikoloji olsun hem polisiye olsun hemde suç olsun diyenler, plot twist sevenler kesinnnnlikle baksın. Bilinen çoğu yazara taş çıkarır diye düşünüyorum. Ben okurken özellikle kitabın ikinci yarısından sonuna, aşırı keyif aldım.
2023 135. kitabı
Okunma: 10 Ekim 2023 21:05
Alessia geçmişini geride bırakır. Bir eşi ve çocuğu olur.Ancak bir gece evlerinin camından içeri taş atılır. Taşın üzerinde seni buldum yazar. Birkaç gün sonra yine eski günleri hatırlatan talihsiz olaylar yaşar. Alissia nın geçmişi ile yüzleşme zamanı gelmiştir.
Benim için ilkti...
2024 24. kitabı
Okunma: 18 Şubat 2024 23:29
Okudugum ilk psikolojik gerilim tarzında kitaptı. Ve çok çok beğendim. Fazla korkuya kapılmadan sadece endişe içinde okudum. Önce ve şimdi olarak olayları anlatıyor. Kendine yeni bir hayat kurmuş karakterin bir gün eskiyle ilgili anıları canlanıyor ve olaylar başlıyor....Okurken "aa tamam kesin böyle olacak" diyecekken sizi ters köşe yapıyor. Böyle biteceğini beklemiyordum. Sürükleyici , etkileyici , okunası bir kitap
2024 15. kitabı
Okunma: 16 Şubat 2024 03:15
Bir oturuşta okunacak çok keyifli bir kitaptı. Kurgusu oldukça etkileyiciydi ve ters köşelerle dolu bir kitaptı çok beğenerek okudum uzun süre aklımdan çıkmayacak kitaplardan oldu
2023 44. kitabı
Okunma: 18 Ağustos 2023 14:01
Kitap tam anlamıyla mü-kem-mel. Psikolojik gerilim sevenler için harika bir kitap, olayları okurken tüm karakterlerden şüpheleniyorsunuz. Sizi tam bir şeye inandırırken herhangi bir olay olup bambaşka bir şeye inandırıyor. Sonuda çok duygusaldı gözyaşım pıt :')
Puan vermedi
#Caseykelleher #Kimseyesöyleme. Biri hiç unutmadı . Diğeri hiç affetmedi .. GEÇMİŞİNİ GERİDE BIRAKSAN DA SIRLARIN PEŞİNDEN GELİR… Herkese merhaba bu gün size tam da benim tarzım olan harika bir polisiye gerilim romanıyla geldim. Kitabı okumak için neden bu kadar geç kalmışım diyerek okudum resmen çünkü Casey Kelleher kalemiyle bu kitap sayesinde tanıştım ve bayıldım.. Yazım tarzına kitabın akıcılığına.. Her sayfayı merakla bir heyecanla çevirdim. O kadar heyecanlıydı ki resmen bir günde soluksuz bitirdim. Gerçekten hiç sıkıcı olmayan merakımı hep taze tutan bir polisiye romanıydı. Casey Kelleher'i daha önce hiç duymadım ama bunu okuduktan sonra artık bir hayranı olduğumu söyleyebilirim.. KONUSU Genç kızlar olarak Sarah ve Emma-Jayne, Doll House adını verdikleri harap bir kulübede oynadılar. Oyunları ölümcül hale girdi, ancak sadece bir kızın bedelini ödemek zorunda kaldı. Şimdi 20 yıl sonra, diğer bebek geri döndü ve daha fazla kan dökülecek. Geçmişin günahları, bu istismar, sır ve intikam hikayesinde şimdiki zamana musallat olmak için geri gelir. Alessia, geçmişinden hayatını sonsuza dek değiştiren korkunç bir olayı yeniden yaşamak zorunda kalır. Alessia'nın sevgi dolu bir kocası, Carl ve sevimli küçük bir oğlu Jacob'ı vardır. Hayatı harika görünüyor ve artık olmayana kadar öyleydi. Alessia'nın bir geçmişi var. O ve arkadaşı Sarah yapmamaları gereken bir şey yaptılar. Haber kamuoyuna açıldı ve bir şekilde yargılanmaya sadece Alessia geçti. Yirmi yıl geçti ve bazı korkuları yatıştı. Ama sonra, geçmişi kazmaya ve hayatını tekrar mahvetmeye niyetli biri var.