Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Kireç Ocağı

Thomas Bernhard

Kireç Ocağı Gönderileri

Kireç Ocağı kitaplarını, Kireç Ocağı sözleri ve alıntılarını, Kireç Ocağı yazarlarını, Kireç Ocağı yorumları ve incelemelerini 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
Bir lafa bakarım laf mı diye..
Bir şeyi kimin söylediği ve bu Kim’in bir şeyi nasıl söylediği daima bir fark yaratırmış ve ciddi bir insan ya da ciddiye alınması gereken bir insan rahatça istediğini söyleyebilirmiş ve banal bir şey mi ve klişe bir şey mi ve Lapalis hakikati olarak nitelenen bir şey mi söylediğiyle ilgilenmesi gerekmezmiş, çünkü ciddi ya da ciddiye alınması gereken bir insan bunları söylese bile hiçbir şekilde banal bir şey ya da klişe bir şey ya da Lapalis hakikati olarak nitelenen bir şey söylemiş olmazmış.
Kandırmak
Kendilerini katlanılırlıkla kandırmazlarsa, katlanılmazlıklar katlanılır gibi olmazmış, sürekli bir katlanılmazlık halinde sürekli bir katlanılırlık yanılsaması ilerlemenin tek yoluymuş.
Reklam
Sonradan bulunan imkanlar
Sonradan tek başına kaldığında, erkeklik çağında daima, gereken her durumda istediğini hayata geçirmiş, çünkü çocukluk ve gençlik çağında en önemsiz bir konuda bile asla istediğini hayata geçirememiş.
Çocukluk
Çocukluğuna bakarken bir felakete bakar gibi oluyormuş, nereden bakarsa baksın, çocukluğuna bakmak bir felakete bakmaktan başka bir şey değilmiş, tıpkı cehenneme bakmak gibi. Ne zaman çocukluğuna bir kapı açsa, zifiri karanlığa kapı açmış oluyormuş. İçeriden gelen tek şey soğuk ve insafsızlıkmış.
Soru
İnsan sürekli bildiği pek çok şeyi kendine sürekli sormamalıymış.
varoluş
Varoluşumuzun başka hiçbir şeyden değil yanılsamadan ibaret olduğunun ille de dile getirilmesi gerekmezmiş.
Reklam
176 syf.
·
Puan vermedi
Bastan sona doğru ilerleyen bir metin Kireç Ocağı. Kitabı okumaya başladığınızda kitabın sonunu da çözmüş oluyorsunuz . Karakterimiz Konrad, doğa bilimlerini seven, işitme deneylerine özel ilgisi olan, takıntılı, mükemmeliyetçi, öfke ve delilik eşiğinde gidip gelen bir adam. Konrad işitme deneylerini yapmak ve bu konuda bir başyapıt yazmak icin beş yıl boyunca kendini ve yürüme engelli eşini toplumdan yalıtılmış Kireç Ocagi'na hapseder. Kireç Ocagi'nda bu başyapıtını yazmaya çalışır ve başarılı olamaz. Bu yazma daha doğrusu yazamama süresi boyunca okuyucu Konrad'nin buhranlarına da tanık olur. Bu buhranlar ayni zamanda Thomas Bernhard 'ın öfkesinin yansımasıdır. Yazarın otobiyografisini okuyanlar bunu net bir şekilde görebilir. Kahramanımızın, Kropotkin'e olan hayranlığı da, Thomas Bernhard'in dedesinin dünya görüşünün etkisidir. Metin değişik bir anlatıma sahip ve anlatıcı icinde anlatıcı var. Mis'li gecmis zaman metne hakim. Paragrafın olmadığı ve cümlelerin tekrar edildiği dikkat isteyen bir kitap Kireç Ocağı. Beni zorlayan Bernhard metinlerinden biri olduğunu söyleyebilirim. Kitabın icinde varlığa , topluma, yaşama dair sert eleştiriler var. Vurucu cümleler okuyucuyu düşünmeye sevk ediyor. Herkesin sevebileceği bir metin mi bilemem. Ama benim gibi Thomas Bernhard hayranları kesin sever:) "Insan insanlarla sadece kirlenir " cümlesi icin bile okunur Kireç Ocağı. Okuyun tavsiye ederim.
Kireç Ocağı
Kireç OcağıThomas Bernhard · Yapı Kredi Yayınları · 2021308 okunma
İnsanlar akıllı olduklarını iddia ediyorlar ama akıllı değiller, insanlar bir şeyler bildiklerini iddia ediyorlar ama hiçbir şey bilmiyorlar, insanlar her şeyi yalnızca iddia ediyorlar. Bir budala hiçbir şey fark etmez ve hatta çalılıklardan çıktığında bile hiçbir şey fark etmez.
Aslında gerçek arkadaş yok, sadece meraklılar, oh canıma değsin’ciler, arkadaş yok.
Reklam
Çünkü düşünen insan daima gittikçe büyüyen karanlığa doğru yalnız başına ilerlermiş.
Ne zaman çocukluğuna bir kapı açsa, zifiri karanlığa kapı açmış oluyormuş. İçeriden gelen tek şey soğuk ve insafsızlıkmış.
Çocukluğuna bakarken bir felakete bakar gibi oluyormuş, nereden bakarsa baksın, çocukluğuna bakmak bir felakete bakmaktan başka bir şey değilmiş, tıpkı cehenneme bakmak gibi.
Evet, bağırabilirsin, demiş Konrad Wieser’e, ama duyan olmaz.
1.198 öğeden 1 ile 15 arasındakiler gösteriliyor.