Aynil Onur Yüksel
2023
Ange Yayınları

2025 225. kitabı
Okunma: 13 Ağustos 2025 11:17
Aynil Onur Yüksel Aynil Onur Yüksel - Kış Güneşi Kitap İncelemesi Aynil Onur Yüksel’in Kış Güneşi adlı kitabı, psikolojik gerilim ve aşk romanı türlerini harmanlayan, okuyucuyu duygu yoğunluğu yüksek bir yolculuğa çıkaran bir eserdir. Ange Yayınları tarafından 2023 yılında yayımlanan bu roman, Burgazada’nın en tepesinde, karanlık çam ormanlarının kıyısında, izole bir köşkte geçen gizemli ve sürükleyici bir hikâyeyi konu alıyor. Kitap, aşk, nefret, sevgi, korku, gitmek ve kalmak arasında sıkışmış karakterlerin iç dünyalarını ve çatışmalarını derinlemesine işliyor. Konu ve Temalar Kış Güneşi, adını parlak ama soğuk bir imgeden alıyor: Kış güneşi, dışarıdan göz alıcı görünse de içsel bir sıcaklık sunmaz. Bu metafor, hikâyenin ana temalarından biri olan duygusal çelişkileri ve içsel soğukluğu yansıtıyor. Roman, psikolojik sorunları ve geçmişten gelen sırları olan bir karakterle, bu sırların gölgesinde gelişen bir aşk hikâyesini merkeze alıyor. Ana karakterler, bir adanın tepesindeki ıssız bir köşkte, sürekli kilitli duran bir kapının ardındaki gizemi çözmeye çalışırken, aşk ve nefret, sevgi ve korku gibi zıt duygular arasında sıkışıp kalıyor. Hikâye, haklı ile haksızın birbirine karıştığı bir olaylar zinciriyle ilerliyor ve okuyucuyu sürekli bir gerilim içinde tutuyor. Romanın arka kapağında şu sorularla okuyucunun merakı uyandırılıyor: “Hayran olduğunuz kişinin bir caniye dönüşmek üzere olduğunu fark ettiğinizde, kaçmak için ya artık çok geçse?” Bu soru, hikâyenin psikolojik gerilim yönünü vurgularken, aynı zamanda karakterlerin ahlaki ve duygusal ikilemlerini öne çıkarıyor. Yazım Tarzı ve Atmosfer Aynil Onur Yüksel, Kış Güneşi’nde roller coaster benzetmesiyle tanımlanan inişli çıkışlı bir duygu durumu yaratmayı başarıyor. Yazar, Burgazada’nın melankolik ve izole atmosferini,
Alıntı
2025 32. kitabı
Aynil Onur Yüksel yazarından Kış Güneşi kitabını okurken soluksuz okuduğumu belirtmem gerek. Sonay karakteri yaşanılan tüm kötü olaylara rağmen iyiyi temsil ediyor. ( Annesinin onu sevmemesi , babasının pasif ve melenkonik oluşu, kardeşinin ölümü,selen'in ihaneti ) Tüm bu yaşananlardan sonra kimliği İlkay'a kavuşmasını ve yeniden doğuşunu hayranlıkla okudum. Finale gelince bana göre final ilk final idi doğru olan olması gereken . Sonay gibi bir karakter yeniden aşkın kollarına atamaz o kadar ağır hasardan sonra diye düşünüyorum. Hele kendine ihanet eden bir kadına hatta trip atan bir kadına sade türk kahvesi ısmarlayabilecek bir adam değil. Egosu izin vermez buna bir kere Selen gelince kendince o an doğru yaptığını düşünüp 10 yıl boyunca elinde vicdan azabı, kaybedilen bir aşk ve bebek ve koskoca zaman. Onun için üzüldüm mü? Bilemiyorum herkes kendi seçiminden sorumludur. İlkay cok kızdım kitap boyunca lakin bir kere bile yaptıklarının arkasına sığınmadı cidden hapis giderken bile kimseye yalvarmadı yaşadığı her olayın arkasında durdu hiç bir şeyi inkar etmedi. Kaçmadı .... O yüzden İlkay karakterine saygı duyuyorum Soykan karakterine yani maske geçirmiş İlkay'a ise kızamıyorum bile çünkü maskesi olmadan manipüle etmeden yada edemeden nasıl yaşayacağını bilmiyordu ki ve ilk kez biri onu sevmişti. Bu sevgiyi kaybetmemek için çok saçmaladı ama içinde kötü niyet olmadığı okuyucuya kadar geçmişken Selen'in yaptığı şey... İhanet Selen'in annesinden ne farkı kaldı ki. Tüm hayatı boyunca annesinin onu sevmesini isteyen İlkay ile sevgilisini , karısını sevmesini beklerken ikisinden de aldığı darbeler. Aşka dair tek bir kelime yazamadığı o hücre de Selen'in kendisine attığı son darbe ile dağılan adamın safralarla ve 12 metrelik hücre de kendini yaşatmaya çalışmaya
Alıntı
2025 58. kitabı
Kitaba geçmeden önce yazarı hakkında bir iki kelam etmek isterim. Yazarımızın üçüncü kitabını bitirmenin zevkini yaşarken kendisi hakkında az çok fikir sahibi olduğumu düşünüyorum. Üç kitapta da dikkatimi en çok kötü karakterleri işleme şekli çekti. Tam olarak kötü karakterler hakkında hem fikir olmasam da her kötü karakterde iyi yönler arayıp bulmaya çalışan yazarımızın gerçek hayatta da böyle iyi niyetli bir insan olduğundan eminim.Şimdi gelelim kitabımıza... Kış Güneşi’nin dili sade, içten ve akıcı. Betimlemeler, duygusal yoğunluğu destekleyen, karakterlerin iç dünyasınin işlendiği zarif bir üslup taşıyor. Yazar, okuyucuyu olay örgüsüne değil, ruh hallerine çeken samimi ve sıcak bir anlatım dili kuruyor. Selen gözle görülmeyeni hissettirir. Sonay ise olaylara doğruca müdahil olur. Aralarındaki karşıtlık, romanın duygusal dengesi açısından çok etkileyicidir. Bu roman, “Eylül Rüzgarı” adlı önceki eserde tanıştığımız karakterlere de göndermeler yapar. Böylece yazar, bir romanın etkilerini diğerine taşırken okuyucuya tanıdık ama derinleşmiş bir duygusal bağ sunuyor. Finalde ise büyük bir sürpriz ile karşılaşıyoruz. İki ayrı final ile yazar bize seçimler sunuyor. Finalde, kış güneşinin ilk ışıkları altında, “hayat yeniden başlıyor” temasıyla sessiz ama etkileyici bir umut yanında kış güneşinin diğer yüzü olan sönük ışıkları altında, hüzünlü ama gerçek bir kapanış yaşanıyor. Daha ne denebilir ki haydi finali size ait bu romanın kapağını hemen açın. Kış Güneşi Aynil Onur Yüksel
2025 9. kitabı
#okudum bitti# Kış Güneşi Yazan: Aynil Onur Yüksel 309 sayfa Sevgili yazar arkadaşım Aynil Onur Yüksel'in Kış Güneşi kitabını bitirdim. Kitap genç bir yazar olan Selen'in ünlü bir yazar olan Sonay Çelikel'in asistanı olarak işe başlamasıyla başlar. Selen işe alındıktan sonra yazarın adadaki evine yerleşir ve buradan birlikte çalışmaya başlarlar. Fakat adaya gelip eve yerleşmesinden itibaren evde ve Sonay da bir takım gariplikler hisseden Selen, yazara o kadar hayrandır ki gene de işi bırakıp geri dönmek istemez. Zamanla ikili arasında bir aşk başlar. Fakat ünlü yazarımız biraz tuhaf ve tekinsiz bir karakterdir ve evde de bir takım garip olaylar meydana gelmektedir. Yazar bu romanında aşk, gizem ve birazda korku ögelerini birlikle harmanlayarak, hem sürükleyici hem de merak uyandırıcı bir romana imzasını atmış. Konu ilginç ve anlatım dili çok akıcı. Okuyucuyu sıkmadan keyifle okunabilecek bir roman. Bir konuda eleştiri getirecek olursam, karakterlerin özellikle de Sonayın iç dünyasına daha fazla girilip, iç sesi konuşturularak karaktere daha fazla derinlik katılabilirmiş. Bu okur'un Sonay'ın bazı hastalıklı yönlerini ve yaptıklarını daha iyi anlamasına sebep olabilirmiş. Mesela Selen'i neden kıskandığı ya da ona yazarlık konusunda neden destek vermediği Sonay'ın iç dünyasından ya da iç sesinden verilse roman ve karakter daha bir derinlik kazanabilirmiş gibi geldi bana. Ama bu haliyle de keyifli, sürükleyici aşk psikoloji ve Gizem gibi unsurlar içeren bir roman
Kış GüneşiAynil Onur Yüksel · Ange Yayınları · 202365 okunma
Aşk romanı olmayan aşk romanı...
2025 12. kitabı
Okunma: 09 Aralık 2025 14:11
Aslında hiç aşk romanı okumam. Sanki yeminli gibi. Zaten bu da aşk romanı değil. Kapak tasarımındaki naiflik ve renkler öyle bir hissiyat uyandırsa da, değil maalesef. Gerçi ne mutlu mu demeliyim, bilemedim? Her neyse geçelim incelemeye. Yekten söyleyeyim, bu kitap için tek olumsuz eleştirim; (az daha benim başıma da gelecek olduğu gibi) sırf kapağı yüzünden binlerce erkek okuru mahrum bırakmış olmasıdır. Zaten kitabın sayfasında görünen kadın popülasyon oranından da anlaşılıyordur bu. Yazarın hiç ticari kaygıları olmadığı belli ki diğer romanlarındaki kapak tasarımları da benzer maalesef. Yahu biz erkekleri niye yok sayıyorsunuz. O kapaklarla biz aşk romanı sayar, yüzüne bile bakmayız. Neyse bu konuyu fazla uzatmayacağım ama çok kızdım haberiniz olsun:)) İyi tarafları yok mu kitabın, olmaz mı? Bir kere anlatım dili çok başarılı. Akıcı, sıkmayan, tekrara düşmeyen bir tarzı var yazarın. Konuların birbirine bağlanışı ve kurgusal tutarlılık çok iyi. Yerinde ve dozunda yarattığı gerilim ise şahane olmuş. Bize böyle, aşk romanı gibi görünen ama aşk romanı olmayan öykülerle gelin işte... İşin o kısmı da iyi harmanlanmıştı. Usta işi gizem nüansları, heyecanın zaman zaman yükselişi ama arada nefes alma sahneleri... Kısaca, keyifle okuduğum bir eser oldu. Alternatifli son için de bir kaç kelam etmek isterim. Bu SON konusunda insanlar ikiye ayrılıyorlar. Mutlu soncular ve yazar-senaristin takdirine boyun eğenler. Ben ikinci gruptanım. Eğer öykü, akışı gereği mutlu son istemiyorsa sırf okurun gönlü için de mutlu son olmaz kardeşim. Ayrıca yazar-senaristin keyfinin kahyası mısın? O ne yazmışsa, o. Fakat bu romanda yazar her iki alternatifi de sunmuş ki her okura nasip olmaz bu kıyak. Tadını çıkarın... Kalın sağlıcakla...
Kış GüneşiAynil Onur Yüksel · Ange Yayınları · 202365 okunma
Başarılı bir kariyer, duygusal eksiklikleri iyileştir mi?
2026 1. kitabı
Okunma: 05 Ocak 2026 11:42
Romanın merkezinde, istenmeyen bir çocuk olarak büyüyen Sonay'ın, çocukluk travmaları yer almakta. Sevgisiz büyümek ,kabul görmemek küçük bir çocuğa yüklenen en büyük cezadır bence. Görünmez çocuk olmak Sonay karakterini hem kendinden hem de ailesinden kopmasına yabancılaşmasına neden olur. İlerleyen yaşlarda bunun ikili ilişkilere yansımasını işleyen kitap, bize birçok konuda tanıdık gelecek diyalogları yansıtıyor. Kitabın dili sade, türü psikolojik gerilim & aşk romanı türünde ilerlese de bireyin iç dünyasını anlamaya çağıran, kişisel gelişim tadı da barındıran bir romandır.
2024 38. kitabı
Okunma: 21 Nisan 2024 09:34
KIŞ GÜNEŞİ Merhabalar bugün muhteşem bir eserin incelemesini sizinle paylaşacağım. İnsanı birbirinden farklı duygulara sürükleyen, ilk sayfalardan itibaren içine çeken okudukça insanın okuma isteğini arttıran bir eser. Okurken kimi zaman sinirlene bilirsiniz, kimi zaman içiniz hüzünle dolabilir. Psikolojik gerilim ve aşkla harmanlanmış harika bir roman okuyacaksınız. Sürekli konu açıldığında hep söylüyorum bir çocuğun karakterini yaşadığı ailesi belirler ve özellikle annesi. İlgisiz büyüyen, sevgi görmeyen ve sürekli aşağılanan bir çocuk sizce ilerde sağlıklı bir birey olabilir mi? Bir insanın durduk yere kötü olabileceğine inanmıyorum, toplum kötü bir karaktere bürünmesine sebep olmuştur. Eseri okuyup bitirdikten sonra herşeyi daha iyi anlıyoruz . Karaktere çok kızıp ona sinir olsam da sonunda üzüldüm ona. Size spoiler vermeden biraz eserin konusundan bahsedeceğim. Ünlü bir yazar Sonay Çelikel asistan olarak Selen adında genç ve güzel bir kızı işe alır. Bütün işler evden yürütüldüğü için Selen artık yazarın yaşadığı köşke taşınır ve birlikte yaşamaya başlarlar. Bir süre sonra büyük bir aşk yaşanır aralarında ama bu aşkla birlikte bir çok sırlar , yazarın kirli geçmişi ve gerçek karakteri ortaya çıkar. Yazarın kaybetme korkusu yüzünden Selen' e çektirdikleri çok üzücüdüydü. Selen aşkı için ailesini , arkadaşlarını, yazarlık hayalinden vazgeçen biri. Yazarın evinde ikinci katta öyle bir sır saklı ki öğrendiğiniz de şok olacaksınız ve bunu yıllarca Selen' nin fark etmemesi . Bir tek Selen'nin kedisi herşeyi hissedip farkındaydı evde saklanan gerçeğin. Size tek diyeceğim bu kitabı okumayan çok şey kaçırır gerçekten muhteşemdi su gibi akıp gitti okurken. Mutlaka okuyun Sevgili yazarımızın yüreğine emeğine sağlık, kalemi daim olsun inşallah ve bol bol
Roman
2025 100. kitabı
“Kış Güneşi” Çocukken yaşadıklarımız hayatımızı nasıl etkiler. Yıllar sonra büyüyüp yetişkin biri olduğumuzda çocukken yaşadıklarımız ya da yaşayamadıklarımız bizi nasıl biri yapar? Peki, yetişkinken yaptığımız her şeye “sen, ben küçükken ne yaşadım biliyor musun?” diye başlamak bizleri yaptığımız kötülüklerde haklı kılar mı? Evet, yine sorular, sorular… çünkü ben, bu kitabı okurken bu soruları defalarca kez sordum kendi kendime. Bu soruların tamamının cevabını yaşayarak öğreneceğini bilmeden başvurmuştu Selen o iş ilanına. İlanı beren kişinin kim olduğunu bile bilmeden. Ama olmuştu işte işe alınmıştı. Hem de Türkiye’nin en ünlü yazarlarından biri tarafından. Selen, artık Sonay’ın asistanı olacak ve hatta onun evinin çatı katında yaşayacaktı. İşte olaylar tam da burada başladı. Karanlıkları bile karartacak kadar melankolik Sonay ve ona hayran cıvıl cıvıl bir genç kız olan Selen. İşte bu iki zıt kutbun mıknatıs gibi çekimi. Peki, aşk mı bu, tutku mu, saplantı mı..? bu soruların cevabı en azından Sonay için oldukça karışık. Okurken, bir yandan Sonay’a şöyle çok fena kafa göz dalmak isteyecek bir yandan da ah be Selen! Diye hayıflanacaksınız. Çevirdiğiniz her sayfada insanın seçimlerinin hayatını nasıl etkileyebileceğini okuyacak, okurken de dehşete düşeceksiniz. Hele ki sayfalar ilerledikçe öğrendiklerinizle derinden sarsılacaksınız. Şimdiden herkese keyifli okumalar dilerim ve unutmayın ki size zarar veren en sevdiğiniz dahi olsa ondan kurtulmanız gerekir. Kış Güneşi Aynil Onur Yüksel
2024 9. kitabı
Usta bir kalem ,etkisinden çıkamayacağınız bir kurgu, iliklerinize kadar hissedeceğiniz bir aşk ve psikolojik gerilim hikâyesi... @aynilonur Selen Önder; Türkdili Edebiyatı mezunu,iş bulmayı herşeyden çok istiyordu. Hikayeler, makaleler yazıyor, ve basılmasını beklediği dörtyüz kırk sayfalık romanı vardı. İzmir'den İstanbul'a gitmeye bir anda karar verdi. Tıpkı, İstanbul'a gittiğinde,hayranı olduğu bütün eserlerini bildiği dünyaca ünlü Sonay Çelikel 'in asistanı olma şansını yakalaması gibi... Sonay , adada yaşıyordu , Selen otelde kalıyordu. Bunun üzerine Sonay beyden aldığı ‹Ada da Köşkte kendisiyle kalma › teklifi Seleni şaşırtmıştı. Edebi yönüne hayran olsa da Sonay Çelikel gibi gerilim-korku romanları yazan esrarengiz bir adamla aynı evde yaşamak??? Hayatına sihirli bir değnek mi demişti yoksa hiç bilmediği bir kaosun içine mi çekiliyordu??? Ada da , köşkte , Sonay ve Selin için akış ne planlıyordu merak ve büyük bir heyecanla çevirdim sayfaları. Duygu geçişleri okadar muazzam ki karakterlerle beraber duygusal anları da , gerilim dolu tedirginlikleri de iliklerinize kadar hissediyoruz. Ah bir de o köşk; eyer müzik çalmıyorsa , rüzgar, adanın en tepesinde ki eski köşkün etrafında dönerken bazen korkunç sesler çıkarırdı. Buna martıların çığlıkları da eklenince ortam korku filmi sahnesi gibi oluyordu. Selen için herşey sıradışıydı,ama o Sonay'a aşkla bağlanmıştı. Sonay için Selen de bir mucizeydi kalbine iyi gelen. Sonay bile kendisinden korkuyorken , ilaçlarını hiç sektirmeden düzenli kulanmalıydı , kendisine ait olan şeyleri buna Selande dahil başkalarıyla asla paylaşmak istemezdi, belkide bu yüzden harkesten uzak o köşkte yaşamayı tercih etmişti. Peki bu aşk birşeyleri değiştire bilecek miydi? Aslında Selen , Sonay a çok iyi gelmişti. Ama ruhunda kuytu yerlerde
2023 266. kitabı
#kışgüneşi Kış Güneşi Herkese Merhabalar... Sizlere kalemi ile yeni tanıştığın bir yazarımızın kitabı ile geldim. Yazarımızın başkan kitapları da varmış tabi ki bu kitabı okuduktan sonra onları da merak ettim. Selen ve Sonay... Selen aldığı radikal bir karar ile İzmir'den İstanbul'a taşınır. Küçük yaştan beri yazmayı seven Selen iş tercihini de bu yönden yana kullanmış ve adım atmıştır. Yazdığı bir roman da vardır. İzmir'den İstanbul'a da daha büyük medya kurumlarına ulaşabilmek için taşınmıştır. İlanları tararken biri gözüne çarpar. İlan "tüm dünyada tanınmış bir kişi.." olarak başlayınca şansı olmadığını düşünse de başvurur. Başvuru sırasında sırasını beklerken okuduğu bir kitap ise onun hayatini değiştirir. Çünkü bu iş ilanı ünü yurtici sınırlarını aşan kitapları tüm dünya dillerine çevrilmiş gerilim ve korku romanları yazarı Sonay Çelikel'dir. Sonay beye bir asistan alınacaktır isteği üzerine ise mulaktlari gizlice izler. İzlerken sıkılıp etrafa bakarken bir köşede kitabını okuyan Selen'i görür ve görür görmez onun seçilmesini ister. Selen kime asistan olacağını işin ne olduğunu öğrenince ise havalara uçar çünkü o da herkes gibi Sonay Çelikel'e hayrandır. Hiç düşünmeden isi kabul eder ve Burgazadası'nda en ıssız tepede yaşayan yazarın evine taşınır. İkili kısa sürede iyi anlaşır ama aralarında olan çekim harici olan şeylerin ise farkında değildir. Sonay'in geçmişi ve sakladığı sırlar ise gün geçtikçe gün yüzüne çıkacaktır. Selen ise sevgi pıtırcığı gibi ortada gezerken farkına varmıyor olsa da zamanla nasıl hata yaptığını anlayacaktır. Bu evde yaşamak Sonay ile birlikte olmak ve aşık olmak onda çok şeyi götürecek ve kendini kaybedecektir... Ama nasıl neden derseniz onları tabi ki anlatamam... Yazarımız kitabın sonunda bize farklı bir alternatif de

Aynil Onur YükselYazar · 2 kitap
27 Kasım 1969 tarihinde İstanbul’da doğan Aynil Onur Yüksel, eğitim hayatını Erenköy Kız Lisesi’nin ardından Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi’nde (1993) tamamlamıştır. Akademik gelişimini sürekli kılan yazar, İstanbul Üniversitesi’nde Sosyoloji (2023) ve Anadolu Üniversitesi’nde Sosyal Medya Yöneticiliği (2022) bölümlerinden mezun olmuştur. Halen Türk Dili ve Edebiyatı alanındaki eğitimine devam etmektedir. Edebiyat dünyasına "Tolstoy’un Bisikleti" metaforundan hareketle, üretkenliğin ve yeni başlangıçların yaş sınırı tanımadığı inancıyla 51 yaşında adım atan Yüksel, kısa sürede farklı türlerde eserler kaleme almıştır. Yazarlık serüvenine 2021 yılında yayımlanan "Nisan Yağmuru" adlı romantik kurgu eseriyle başlamış; bu eseri polisiye ve romantizm unsurlarını barındıran "Eylül Rüzgarı" (2022) takip etmiştir. Türler arası geçişlerdeki yetkinliğini psikolojik gerilim türündeki "Kış Güneşi" (2023) ve fantastik-gerilim öğeleri içeren "Yaz Ayazı" (2024) romanlarıyla pekiştiren yazar, eserlerinde insan ruhuna dokunmayı ve okurlarında kalıcı duygusal izler bırakmayı hedeflemektedir. İstanbul’da yaşayan Aynil Onur Yüksel, geniş bir okur kitlesiyle etkileşimini sürdürerek edebi çalışmalarına devam etmektedir.