Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Kişilik Bozuklukları

James F. Masterson

Kişilik Bozuklukları Sözleri ve Alıntıları

Kişilik Bozuklukları sözleri ve alıntılarını, Kişilik Bozuklukları kitap alıntılarını, Kişilik Bozuklukları en etkileyici cümleleri ve paragragları 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
Dil, sadece bireyleşmeyi desteklemez, ayrıca nesneyle ilişkilerin bir sonraki gelişimsel aşamasına geçişi de mümkün kıllar. Bu seviyede bütün varoluşsal yaşam durumları hayata geçmektedir. Dil, kişinin, içerdiği bütün potansiyelleri ile hayat hikâyesini anlatabilme yeteneğini oluşturur. Dilin kazanılmasıyla birlikte bazı davranışlar ayrıcalıklı bir statüye kavuşurlar. Böylece birçok mesaj ya da birçok kanal dil tarafından bir hesaba katılabilirlik ve inkâr edilebilirlik hiyerarşisi içinde parçalara ayrılır.
Sayfa 34
Bir çift sık sık kavga ettiği halde neden hala birlikte kalır? Bu sorunun cevabı elbette bu kadar kavga ettikleri için birlikte olduklarıdır. Burada söylenmek istenen, kişinin kendi içsel nesnesiyle ilgili depresyon ve negatif duygularını yaşamaktansa bu içsel negatif nesnesini yansıtacağı dışsal bir negatif nesnein olmasını tercih ettiğidir. İlişki kötü gitmektedir ancak hasta intrapsişik olarak rahatlığını korur.
Sayfa 323Kitabı okudu
Reklam
Anammmmm
Nitekim bilindiği gibi bütün davranışlarımızın altında yatan aksonların, dendritlerin ve sinaps bağlantılarının gelişimlerinin en önemli kısmı erken ve geç çocukluk evrelerinde gerçekleşmektedir. Dendrit ve sinaps gelişimi deneyimlere karşı hassastır ve bu deneyimlere bağımlıdır. Fakat bu deneyimin tam ve gerçek doğası hala sadece kabaca tanımlanabilmiştir. Ancak burada ilk bakıcının en önemli kaynak olduğu da açıktır.
Sayfa 42
Stern, çocukların anımsayıcı (evocative) bellek kapasitesinin üç ay gibi erken bir yaşa dayandığını vurgulamaktadır. En erken anımsama yaşı ise diğer araştırmacılar tarafından genellikle dokuz ve on iki ay olarak bildirilmiştir.
Sayfa 32
"İlk kez kendimi bir bütün hissettim."
Sayfa 209 - Vaka: Dağılıcı Savunmalar ve Baba Kaybının Yasını Derinliğine ÇalışmaKitabı okudu
Reklam
"Dış görünüşün altında hepimizin kalpleri kırık."
Sayfa 211Kitabı okudu
Psikopatoloji Hakkinda Bilgi Veren Bilinc Görüsleri
"Hastalar kendi bakis acilarini esas alarak, ya dünyanin kendi görüslerine uymasi icin cabalarlar(narsistik kisilik bozuklugu) ya da ihtiyaclari ve bu ihtiyaclarin tatmini arasindaki celiskiyi fark edip kendilerini caresizlik ve umutsuzluk duygularina teslim ederler(borderline ve sizoid kisilik bozukluklari)."
Sayfa 49 - LiteraKitabı okudu
BORDERLİNE KENDİLİK BOZUKLUKLARI-YAKINLIK SORUNU
“Birlikte olduğu kişiyi görüşünde bir süreklilik ve istikrar yoktur. Bir andan ötekine değişir ve ya tamamen iyi ya da tamamen kötüdür. Her halükarda sevilen kişi karmaşık, derin, zengin bir ikircikliği olan ve aynı zamanda hataları ve erdemleri olan bir varlık olarak görülemez.”
Sayfa 326Kitabı okudu
Reklam
"Siz beni anlıyorsunuz ve bu benim hayatımda ilk defa başıma geliyor. Bundan vazgeçmek istemiyorum."
Sayfa 293 - Hasta ifadeleriKitabı okudu
Yankılanma, geçmişin etkisi çok güçlü. Kendim olmak çok zor.
Sayfa 267 - Hasta ifadeleri.Kitabı okudu
Çocuk ilk aşamada anneyi sadece aynen diğer nesneler gibi fiziksel bir nesne olarak algılar ve annnenin bakıcılık aktivitelerini sanki kendisinin bir parçasıymış gibi deneyimler. Özneler arası evrede ise çocuk anneyi ayrı, kendisi gibi ihtiyaçları olan bir kişi olarak görür. Çekirdek kendilik döneminde de çocuk anneyi algısal olarak ayrı görmekte, fakat duygusal olarak annenin eylemlerini kendisinin bir parçasıymış gibi deneyimlemektedir. Yani bu evrede duygusal bir ayrılma söz konusu değildir.
Sayfa 35 - Kendiliğin Evreleri -SternKitabı okudu
Sag Beynin Norobiyolojisi ve Kendilik Gelisimi
"Yillar once tip fakultesinde sag beynin gelisiminin tamamen genetik oldugunu ve tamamen gelistikten sonra degismesinin mumkun olmadigini ogrenmistik. Simdi norobiyolojik beyin arastirmalari bu iki onermenin de yanlis oldugunu gostermistir. Sag beynin gelisimi deneyime baglidir ve tamamen gelistikten sonra dahi degisime ugrayabilir. ... Sag beyin duyguyu muhafaza eder ve duzenler. O yasamin ilk 3yilinda baskindir."
Sayfa 27 - LiteraKitabı okudu
Hastanın talepleri yerine gelmediğinde veya kendi narsisistik bakış açısına göre yetersiz karşılandığında narsisist kişilik empati duygusunu kaybeder ve bunu eşine yansıtır. Eşi narsisistin arzularına uygun yaşamadığında onu aşağılar. Narsisistin aşırı şişkin olan kendini her şeyi yapmaya yetkili görme duygusu böyle durumlarda eşine ne yaptığını görmesini imkânsızlaştırır, çünkü narsisist kişilik, eşi üzerine yaptığı yansıtmaların ilişkide ne kadar ciddi tatminsizlik yarattığını hayal bile edemez.
Sayfa 332 - NARSİSİSTİK KENDİLİK BOZUKLUKLARI - YAKINLIK SORUNLARIKitabı okudu
69 öğeden 1 ile 15 arasındakiler gösteriliyor.