Kişisel Edebiyat Atlası

Ali Lidar

Kişisel Edebiyat Atlası Yorumları ve İncelemeleri

Kişisel Edebiyat Atlası yorumları ve incelemelerini, Kişisel Edebiyat Atlası kitabı hakkındaki okur görüşlerini , Kişisel Edebiyat Atlası puanlarını 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
181 syf.
5/10 puan verdi
·
Beğendi
Hangi yazarlari okumaliyim ne gibi romanlar okunmali sorularina cevap bulunabilecek bir eser olmus. Hem turk edebiyatindan hemde dunya edebiyatindan yazarlara yer verilmesi, romanlar arasindaki benzerliklerden bahsedilmesi roman okuyucularina guzel bilgiler veriyor.
Kişisel Edebiyat Atlası
Kişisel Edebiyat AtlasıAli Lidar · İthaki Yayınları · 2017708 okunma
184 syf.
9/10 puan verdi
·
7 günde okudu
KİŞİSEL EDEBİYAT ATLASI “Günah çıkarma olmadığı için bizde roman gelişmemiştir diyenlere ek olarak utanma duygumuz olduğu için de otobiyografi türümüz gelişmemiştir diye ekleyebiliriz belki de.Bu nedenle de kendi geçmişini yazmak yerine başkasının hayatını yazmak daha akla yatkın ve belki daha kolaydır.” Diye belirtmiş sevgili dük. Bize de okumak kalıyor o halde, ne de olsa günah çıkaramıyoruz ve de utanma duygumuz da mevcut! Bu kitapta dük, yazarlara ve eserlerine, yazarların hayatına dair birkaç sayfalık bilgilendirmeler ve kendi yorumunu da katarak bizlere bir başucu kitabı sunmuş, benim için öyle oldu. Sevdiği ölülerden yazarları seçmeyi planlasa da Orhan Pamuk bu istisnayı bozmuş. Oğuz Ataydan Camus’a, Zweig’e, Gonçarov’a,Necip Fazıl’a kadar usta isimlerin olduğu gerçekten de atlas niteliğinde bir kitap. Görsellerle desteklenmesi de çok hoş olmuş bence. Bir de en fazla sayfa Oğuz Atay’a ayrılmış. ( kitabı okuma nedenimi belli etmek istemem tabi ) Ve bu kitapla birlikte Ali lidarın tüm kitaplarını okumuş oldum. Yeni kitap çıkar mı bilmem umarım çıkar, yenisi çıkana kadar da eskileri tekrar okurum artık. Ne de olsa edebiyat, kursakta kalmış heveslerin nimetlerinden yararlanma değil midir? E bizimde heveslerimiz kursakta kalmaya alışkın zaten. Dönüp dönüp okuruz artık …
Kişisel Edebiyat Atlası
Kişisel Edebiyat AtlasıAli Lidar · İthaki Yayınları · 2017708 okunma
Reklam
184 syf.
10/10 puan verdi
·
Beğendi
Ali Lidar beşiktaş marşı falan bile yazsa okurum herhalde diyorum artık, öyle sevdim; öyle samimi buldum adamı ilk kitabından itibaren. Kitaplarından her seferinde etkilendim, dergilerde yazdıkları hep bir farklı geldi bana. Ben de onu daha iyi tanımak düşüncesiyle aldım bu son kitabını. Sevdiği yazarlar ve kitapları atlas haline getirmesi; onlardan kısaca bahsetmesi bizi hem Lidar'a, hem de bahsettiği edebiyatçılara yaklaştıracak bir eser yazmayı amaçladığı fikrini veriyor bana. Durmasın, devam etsin yazmaya, düşündüğünden daha dokunaklı bir Dük o !
Kişisel Edebiyat Atlası
Kişisel Edebiyat AtlasıAli Lidar · İthaki Yayınları · 2017708 okunma
184 syf.
·
Puan vermedi
Edebiyatı çok seven biri olarak müthiş zevk aldım okurken. Sevdiğiniz bir yazardan kitap tavsiyesi aldığınızı düşünün. Öyle samimi öyle içten. Daha çok okumak, araştırmak, tavsiye almak lazım.İçlerinde tanımadığım yazarlar vardı. En büyük kârımın Julio Cortazar’ı tanımak olduğunu söyleyebilirim. Mutlaka seksek kitabını alıp okuyacağım. Tabiki seksek oynarmışcasına okuyacağım. Aşırı merak ediyorum. Sonra Knut Hamsun’un açlık kitabı çok ilgimi çekti. Yazarların siyasi görüşünü baz alarak edebiyata yaklaşırsak çok büyük eserleri tanımaktan mahrum kalabiliriz. Düküm de bunlara değinmiş ara ara. Sonra bir kısım var ki o da Oğuz Atay için ayırdığı sayfalardır. Düküm size neden cümlelerin ötesine geçip böyle bir sevgi beslediğimi daha iyi anladım. Kitaba eklenen her alıntıyı defterime daha önceden yazmıştım. Aynı cümlede takılı kalanların evren daha yaratılmadan karşılaştığını düşünüyorum. Ne de olsa hepimiz mustarip ruhlarımızın dilinden anlayacak birinin tebessümünde dinlenmek istiyorduk. #alilidar #kişiseledebiyatatlası .
Kişisel Edebiyat Atlası
Kişisel Edebiyat AtlasıAli Lidar · İthaki Yayınları · 2017708 okunma
184 syf.
10/10 puan verdi
Ali Lidar'la tanışmamı sağlayan kitabı "Kişisel Edebiyat Atlası" Kitabı ilk incelediğimde çok farklı gelmişti tarzı, farklı yazarları kendi bakış açısıyla değerlendirdiği, bir nevi kendi kişisel edebiyat atlasını oluşturduğu bir kitap olmuş. Severek okuduğum, birkaç kitabını okuduğum, ismini bildiğim ama hiç okumadığım ya da ismini bile bilmediğim 20 yazar var kitapta. Tanıdığım yazarları farklı bir bakış açısıyla değerlendirdiğim, ismimi yeni duyduğum ve okumak istediğim kitaplarıyla tanıştığım güzel bir okuma serüveni oldu benim için. Mesela Julio Cortazar'ın "Seksek" kitabını şimdiden çok merak ettim. Çünkü kitabı anlatırken Ali Lidar, aynı kitapla üç farklı roman okumuş gibi olacaksınız demiş ve benim aklımın bir köşesini tırmalamaya başladı bile "Seksek". Stefan Zweig'dan Oğuz Atay'a, Franz Kafka'dan Yukio Mişima'ya yirmi yazar. Kıta Avrupası'ndan Uzakdoğu' ya, Anadolu'dan Latin Amerika'ya uzanan yirmi edip. Edeyata yön veren yirmi ulu çınar. Bu kitabın sayfalarını açınca karşınıza çıkacak yirmi farklı insan... Keyifli okumalar...
Kişisel Edebiyat Atlası
Kişisel Edebiyat AtlasıAli Lidar · İthaki Yayınları · 2017708 okunma
184 syf.
9/10 puan verdi
·
Beğendi
·
8 günde okudu
Böylesine değerli bir eseri 8 gündür elimde süründürmenin hüznü ve böylesine değerli yazarları tekrar tekrar okumanın sevinci ile yazıyorum. Edebiyat ve edebiyatla ilgili her şeyin güzel olması mümkün mü bilmiyorum fakat %90ı güzel diyebilirim. Edebiyatla ilgili yazılmış kitaplar hep 1-0 önde başlar benim için. Bu kitap Ali Lidar gibi bir ustadan çıktığı için 2-0 önde başlamış olabilir. Kitabı en kısa cümleyle özetleyecek olursam; çok değerli yazarların çok değerli eserlerinin anlatıldığı kitap diyebilirim. Sevdiğim yazarları tekrar sevdim, okumadığım yazarları okuma isteğim arttı. Ben bu kitabı çok beğendim. Ayrıca bu kitap aslında bir üçlemenin ilk kitabı, şimdi bu kitabı bitirdim ikinci kitabına geçiyorum. Ben ikinci kitaba başlamadan sizlere kitaptan paylaştığım alıntıları okumanızı tavsiye edeceğim. Çok güzel kısımlar var.
Kişisel Edebiyat Atlası
Kişisel Edebiyat AtlasıAli Lidar · İthaki Yayınları · 2017708 okunma
Reklam
47 öğeden 11 ile 20 arasındakiler gösteriliyor.