Tuğçe Işınsu’nun "Kısmet" kitabı, kişisel gelişim ve spiritüel rehberlik türünde kaleme alınmış, okuyucunun hayatındaki "blokajları" kaldırmayı ve arzu ettiği gerçekliğe ulaşmasını hedefleyen bir çalışma. Kitap, yazarın diğer eserlerinde olduğu gibi kuantum fiziği, enerji çalışmaları ve kadim öğretilerin harmanlanmasından oluşuyor.Kitabın ana teması, adından da anlaşılacağı üzere "nasip ve kısmet" kavramları üzerine kurulu. Işınsu, kısmetin sadece "beklenen bir talih" olmadığını, kişinin kendi enerji frekansını değiştirerek bu akışı hızlandırabileceğini savunuyor.Kitap, teorik bilgilerden ziyade pratik uygulamalara ağırlık veriyor. İçerisinde yer alan esmaül hüsna çalışmaları, dualar ve niyet ritüelleri, okuyucunun aktif bir şekilde sürece dahil olmasını sağlıyor. Bu durum, kitabı sadece okunup kenara koyulacak bir metinden ziyade, bir "başucu rehberi" haline getiriyor.Tuğçe Işınsu, oldukça samimi, kapsayıcı ve motive edici bir dil kullanıyor. Okuyucuyla bir dost gibi konuşan üslubu, spiritüel konulara mesafeli olan kişiler için bile anlaşılır bir zemin sunuyor. Karmaşık terimler yerine daha çok duygulara hitap eden bir anlatım tercih edilmiş.