20 Nisan 2020
Alka Yayınları

Deneme
2020 84. kitabı
Okunma: 11 Mayıs 2020 17:50
Eser: Klivaj Yazar: Hasan Akyüz Yayınevi: Alka Yayınevi Sayfa: 120 Dr.Hasan Akyüz eserine bir tıp terimi olan Klivaj adını vermiştir. Neden bu ismi verdiğini de eserinde açıklamaktadır. Okuyuculara yazdıkları ile bir düşünce kapısı açmayı hedefleyen yazarın eserini okuyarak biz de bir düşünce kapısının açılmasına yol açtığını söyleyebiliriz. Yazarın eseri kısa biyografisi ile başlamaktadır. Ayrıca yazar eserine bir önsöz de koymuştur. Yazar farklı içerikli otuz altı köşe yazısından oluşan deneme kitabını vücuda getirmiştir. Özellikle siyasi hayatımızın son 20 yılı ile toplumumuzu ilgilendiren değişik konuları barındıran yazılarını topladığı eserinde Estetik kavramı, sanatçıların siyasi gelişmelere destekleri, rektörlerin fuzuli harcamaları, bizim Mehmet'e sahipliliğimiz, Ege de işgal altındaki adalarımız, milletimizdeki hamaset hastalığı, dış politika gelişmeleri ve romantizm, siyasi hayatımızda algı ve olgular gibi konulara giriş kısmında yer veren yazar hem olumlu hem de olumsuz yönde eleştiri yazmıştır. İçeride meydana gelen tüm olumsuzluklarda bahanemiz hazırdır; dış güçler. Medyamızın demokrasimize müdahaleleri, geçmişten beri ülkemizde var olan aydın sorununun devam etmesi, Türk Milliyetçiliği üzerine yapılan bir inceleme, ilkokullarımızda okutulan Andımız olayı, Anadolu da var olabilmek, Atatürk'e yapılan saldırıların görmemezlikten gelinmesi, milletimizin varlığında Türk kadınlarının yeri ve önemi, yıllarımızı işgal eden Ergenokan kumpası, Kaşıkçı cinayeti üzerinden ülkemizde vefatı yılan hikayesine dönen ünlü siyasilerimizin durumu, ümmetçi geçinenlerin Doğu Türkistan'a bakışlarının Filistin'e bakışlarından farklı olması, Kudüs meselesi ve bunun kendi elimizle yapılması ve ikinci çözüm süreci gelişmelerine bakışını ve eleştirisini yazmıştır. Ayrıca yazar
KlivajHasan Akyüz · Alka Yayınları · 20209 okunma
2020 22. kitabı
Okunma: 24 Nisan 2020 22:47
Kitabın ilginç ismi olan "Klivaj" aslında kitabın yöntem/üslubunu bildiren ifadeymiş. Şöyle ki cerrahide klivaj yöntemi hedefte bulunan istenmeyen kitleleri almak için sağlıklı ve zarar verilmemesi gereken dokulara dikkat ederek hedef kitleyi ulaşmak demekmiş. Kitapta Türkiye'nin birçok konusu hakkında klivaj yapmış. Maksat kimseyi üzmek yermek boğmak değil. Ama hatalı gidişatı da bir şekilde bildirmek. Konu başlıkları itina ile seçilmiş. Hemen hemen hepimizin üç beş bilgisi olduğu konular. Her biri hakkında iyi literatür veya haber taraması yapılmış. Fikirler olgunlaştırılmış ve klivaj yöntemi ile okura sunulmuş. Güzel akıcı bir dil ile birçok bilgiyi adeta özüt halinde alabileceğiniz bir kitap. Tavsiye ederim.
KlivajHasan Akyüz · Alka Yayınları · 20209 okunma