Kasım 2018
Wizart Yayınları

Türlerin Ötesinde Bir Deneyim
2025 48. kitabı
Okunma: 26 Haziran 2025 17:59
Dinler tarihi, mitoloji, kutsal metinler üzerine sayısız kitap karıştırdım. Ama Kök , bambaşka bir seviyede. Okudukça hem zihnimdeki taşlar yerinden oynadı hem de içimde daha derin, daha kadim bir bilgiyle karşı karşıya olduğum hissi doğdu. Yazarın ortaya koyduğu yaklaşım, yalnızca alışıldık alıntılarla yetinmeyen, sorgulayıcı ve eleştirel bir bakış açısını yansıtıyor. Klasik yorumların ötesine geçerek Kur'an, Tevrat, İncil ve mitolojik metinler arasında kurduğu paralelliklerle metinler arası derinlikli bir okuma sunuyor. Ayetlerin dili üzerinden yaptığı simgesel ve alegorik çözümlemeler, kutsal metinleri sadece ilahi mesajlar bütünü olarak değil; aynı zamanda politik, tarihsel ve kültürel bir anlatı olarak da değerlendirmemize olanak tanıyor. Hamza Yardımcıoğlu ‘nun asıl farkı ise, bu metinleri teknolojik, kozmik ve ezoterik okumalarla yeniden çerçevelendirmesinde ortaya çıkıyor. Mitolojik anlatılardaki “bulut”, “göğe alınma”, “ışık” gibi imgeleri yalnızca sembolik değil, ileri bir teknolojinin metaforları gibi ele alması; kutsal anlatılarla bilimsel teorileri aynı düzlemde düşünmemizi sağlıyor. Bu yaklaşım zaman zaman radikal ya da spekülatif bulunabilir, ama sorgulamayı seven bir okur için oldukça zihin açıcı. Ayrıca tüm bu mitolojik anlatımları birleştirme biçimi, gerçekten etkileyici. Kitapta yer verilen efsane, destan ve kadim metinlerde insanlık tarihinin benzer kırılma noktalarının anlatılması, bunun yalnızca bir tesadüf ya da kültürel etkileşimle açıklanamayacak kadar derin bir ortaklık olduğunu düşündürüyor. Bu da bizi, geçmişe dair çok daha köklü, ortak bir hafızanın ya da bilgi kaynağının varlığıyla yüzleştiriyor. Yazar aynı zamanda zaman kavramını yalnızca fiziksel değil, metafiziksel boyutlarıyla da ele alıyor. Dinler tarihiyle teorik fiziği aynı
Ben ne okudum!
·180 syf.·
2025 5. kitabı
Bu kitabı nasıl anlatabilirim? Bilmiyorum. Kitapta yok yok. İnsanın anlam arayışını, sürekli sorgulamasını ve sorgularken bilgilerin yetersiz kalmasını, belli şeylere takılıp kalmasını bu kitap bir çırpıda yok ediyor ve önünüze devasa bir bakış açısı koyuyor. Bunu yaparken dinler tarihine giriyor, kutsal metinlerdeki ayetlere farklı bir açıdan bakıyor, kelime kelime inceliyor. Yetmiyor, mitolojiyle bu anlatılanları destekliyor. Efsaneleri tekil hikâyeler olarak değil, farklı bölgelerdeki benzerlikleri birleştirerek sunuyor. Ve şunu iddia ediyorum: Bu kitabı okumadan, hiçbir kitap size bu bilgileri bu şekilde birleştiremez. Bir ara kitabı okurken kapıldığım duygu, “Ben ne okuyorum?” oldu. Ve yazar o kadar iyi ki, tüm kitaplarını kesinlikle okuyacağım. Herkese bu kitabı tavsiye ediyorum.
2023 40. kitabı
Okunma: 03 Mayıs 2023 21:58
"Kök" ve "gök" kelimeleri aynı kökenden gelir. Aslında her ikisi de zaman içinde deforme olarak farklılaşmış tek bir kelimeyi ifade eder. Göktürkler göklerin Tanrı'sına "Kök Tengri" "diyorlardı ve her şeyin kökeni gökyüzüydü. Insanlığın tohumu da göklerden geliyordu. Hamza Yardımcıoğlu ‘ nun bu kitabı Antik toplumların destanlarla günümüze ulaştırdığı hikayeler, Tanrılar , Nuh tufanı , Babil kulesi , Tanrı’nın tahtı , Hızır Aleyhisselam , Kral Arthur ve daha fazlası toplam 18 bölüm ve içlerinde farklı konulardan oluşan muhteşem bir eser….. yazar her olayı en ince ayrıntısına kadar araştırıp kaleme almış herkesin kütüphanesinde bulundurması gereken bir eser diye düşünüyorum……..
KökHamza Yardımcıoğlu · Wizart Yayınları · 2018405 okunma
İnsanlık tarihini hiç bu açıdan okumadınız..
2025 47. kitabı
Okunma: 22 Temmuz 2025 17:31
"Köklere inin ya da göklere çıkın. Ulaşacağınız nokta aynı olacaktır." Dinlerin kökeni nereden geliyor? Hangi toplumlara kadar dayanıyor? İlahi kaynaklı kabul edilen metinler aslında neyi anlatıyor? Mitler, kehanetler ve daha fazlasını göreceğiniz, insanlığın saklı tarihine kapı aralayan bir kitap #k:134621. Dinler tarihi ve dünya tarihi alanında çalışmalar yapan araştırmacı yazar Hamza Yardımcıoğlu bu kitapta, insanlık tarihi ile paralel ilerleyen dinler tarihine muazzam bilgi birikimi ve derinlemesine araştırmalarıyla ışık tutarak bambaşka bir perspektif sunuyor. Göksel inanca dair ne varsa ilk yaratılış hikâyesinden günümüze hatta gelecek senaryoları da dahil olmak üzere her türlü bilgiyi karşılaştırmalı, sistemli ve kaynaklara dayanarak okurun önüne seriyor. Böylece okura geniş açılı ve derin bir sorgulama fırsatı sunuyor. Daha önce belleğinizde yer edinmiş Pagan öğretilerini, ilahi kaynaklı olduğu kabul edilen Hristiyanlık, Yahudilik ve Müslümanlık öğretilerini ve farklı toplumlara dayanan mitolojik öğretileri harmanlayarak 'yaratıcı' ve 'yaratılış' hikâyelerine yepyeni bir bakış açısıyla bakmanızı sağlayacak ve sizi büyük bir sorgulamanın içine itecek... Bu konulara ilgisi olanların kesinlikle ertelemeden ilk sıralarda okuması gereken bir kitap. Şiddetle tavsiye ediyorum.! Keyifli okumalar..
2025 1. kitabı
Okunma: 08 Ocak 2025 15:14
Kitabın son sözünde dediği gibi “Bilmediklerimiz her zaman bildiklerimizden fazla olacak ve daha fazlasını öğrendikçe ne kadar az şey bildiğimizi daha iyi göreceğiz”… Her sayfasını alıntılamak istediğim, kafamdaki bir çok soruya cevap bulduğum bir kitaptı “Kök”. Öyle 1-2 günde değil, her konu için belli bir vakit ayırıp, hatta bittikten sonra dönüp, tekrar tekrar okunması gereken bir kitap. Konularla ilgili bir çok kaynaktan karşılaştırmalar yapılarak, konuyu destekleyen örnekler verilerek, akıcı yalın bir üslupla yazılmış. Dünya ve insanlık tarihine farklı bir pencereden bakmanıza olanak sağlayan Kök’ü mutlaka okumalısınız..
KÖK İNSANLIĞIN SAKLI TARİHİ
2025 71. kitabı
Okunma: 25 Nisan 2025 16:22
KÖK İNSANLIĞIN SAKLI TARİHİ Yazar Hamza Yardımcıoğlu insanlık tarihini, semavi ve pagan dinleri üzerinden yorumlamış ve hepsinin kaynağının aynı olduğu iddia etmektedir. Bunu yaparken semavi dinlerin kitaplarından örnekler vermekte, Latin Amerika, Hint, Uzak Doğu, Orta Asya Mitolojilerinden de destek almaktadır. Özellikle İsrailoğulları’nın tarihi kendi kitaplarından (Eski Ahit, Yeni Ahit, Tevrat, Enok) yola çıkılarak anlatılmış, Kral, Hakim, Hüküm terimleri kendisince yorumlanmıştır. Yahudilerin yasaklı kitabı Enok’un neden yasaklı olduğu, içindeki bilgileri mistik bir havada aktarırken insanlık tarihindeki kırılma noktaları ele alınmıştır. Bu kırılma noktalarının ilki Nuh Tufanı, ikincisi Babil Kulesi’nin inşası ve Tanrılarla Savaş, üçüncüsü ise henüz gerçekleşmemiş, Tanrı’nın hükmünün yer yüzüne hakim olacağı son aşama olarak değerlendirilmiş. Eski Ahit, Yeni Ahit, Enok, İncil ve Kuran’ın benzer olaylara işaret edildiği örnekler verilmiştir. Ben diğer semavi kitaplara hakim olamadığım için yorum yapamıyorum ama Kuran ile alakalı yapılan çıkarımlar ve ilişkilendirmelerde sağlıklı bir köprü kurulmadığı kanısına vardım. Bu kanıya salt ilgili Kuran ayetlerini okuyarak değil, tevsirlere bakarak vardım. Yani, yazar ortaya koyduğu tezleri ispatlamak için, bence biraz zorlama bir yöntem ortaya koymuştur. Özellikle Yahudi kaynaklarında verilen örneklerde, tanrı diye tasvir edilen varlığa çokça eksiklik atfedildiğini de gördüm. Mesela peygamberlerine tanrı ile pazarlık yapıp istediklerini yaptıran bir topluluk, ya da huzurdan kovulan melek/cinlerin tanrının hükmüne son vermek için yeryüzünde insan ırkı ile birleşerek melez bir ırk (devler) ortaya çıkarması gibi iddialar var ki bence iyi bir hayal gücü ürünüdür. Yazar Yahudi kaynaklarından yola çıkarak gerçek ve tek kral
Kalemine Sağlık
2021 1. kitabı
Gerçekten okumaktan çok keyif aldım hatta bir süre sonra dönüp tekrar okuyacağım...tarihe ve insanlığın geçmişine farklı bir bakış açısıyla bakılmış çok güzeldi kesinlikle tavsiye ederim
2021 12. kitabı
Şöyle başlamak istiyorum. Öncelikle kitabın tasarımını sevmedim. Okurken büyük ince olduğundan elde tutmak zor olabiliyor. 5. baskı olmasına rağmen yanlış yazımlar düzeltilmemiş. Şimdi diyeceksiniz buna mı takıldın diye ama 5. baskı olunca insan takılmadan edemiyor. Kitabın içeriğine gelecek olursak, soru sorduktan cinstendi ki bazen kendi kendime düşündüğüm mantıklı gelmeyen (tarihi olarak) olay ya da sıraları bu kitapda yazar da sormuş ve kendine has araştırmaları birleştirip yeni bir tarih yazmış sanki. Ya da şöyle desek daha doğru olur. Yapılan araştırmaları kendi aklına göre sıralanmış ve sıralama örgüsü mantıklı gibi geldi bana. Bunları yaparken dini kitaplardan, mitoloji metinlerinde çokça yararlanmış. Yazarın okuduğum ikinci kitabıydı ve bunu daha çok sevdim. İyi okumalar dilerim.. :)
Araştırma - İnceleme& Din
KökHamza Yardımcıoğlu · Wizart Yayınları · 2018405 okunma
Kökten miyiz Gökten miyiz...
2023 40. kitabı
Okunma: 26 Şubat 2023 18:57
Öncelikle kitabı rahat anlayabilmeniz ve burada ne demek istiyor dememeniz için bazı soruların sizce sorulmuş olması ve bunların yanıtlarını biliyor olmanız gerekiyor.Kısacası bir altyapı gerekiyor. Bunun için size araştırmanızı tavsiye edeceğim şeyler Sirius yıldızı, Lillith , Zülkarneyn ,Harut ve Marut.... Bunun dışında kitapta bu konuların tüm kaynaklarda (Sümer tabletleri, eski ahit, yeni ahit, Tevrat, Kuran-ı Kerim)ortak yanları ele alınmış.Baktigimiz zaman görüyoruz ki olaylar ayni sadece isimlerde değişimler görülüyor. Güzel bir kitap kaynakça tarzında he unutmadan hani hep anlatilan devler vardir ya bulunan kocaman kafatasları,100 cm in üzerindeki uyluk kemikleri onlardan da bahsedilmiş.Nerden ve nasıl oluşmuş olabilecekleri. Kitaplar dışında Hamza Yardımcıoğlu nu Youtube dan da takip etmenizi tavsiye ederim..Sevgiler.
1000k
·180 syf.·
2022 2. kitabı
Orhan Pamuk'un Yeni Hayat kitabında, " Bir kitap okudum, hayatım değişti " sözüyle başlar. Kök, belki benim hayatımı değiştirmeyecek ama hayata bakış açımı oldukça fazla değiştireceğine eminim. Baştan sona kadar, büyük bir merakla, şaşkınlıkla, bildiğim - inandığım bazı şeyler alt üst olarak okudum. O kadar hayretler içerisinde kaldım ki kaynak olarak bildirdiği kitapların bazılarına gittim, gerçekten öyle mi diye kontrol etmek zorunda hissettim kendimi ve evet gerçekten öyleydi. Eğer bu hayata, sonrasına ve öncesine olan bakış açınız kapalı ise, lütfen okumayın. Ama sorgulamaya açıksanız, gerçeklerin peşindeyseniz, lütfen okuyun. Kitaptan birkaç alıntı yaptım ama kopuk kopuk alıntılar anlamsız kalıyordu o yüzden devam etmedim. Kitabın özeti desem, hayır bu özetlenebilir bir kitap değil. Bir bütün halinde okumalısınız. Mitler, kutsal kitaplar, efsaneler, destanlar, Mezopotamya, Mısır, Anadolu , Amerika, Hint, Çİn, Türk yani aslında tüm Dünya milletlerinin geçmişlerini kanıtlarla harmanlıyor. Keyifli, heyecanlı okumalar...

Hamza YardımcıoğluYazar · 7 kitap
Hamza Yardımcıoğlu kutsal metinler, ezoterizm, dinler tarihi, kuantum fiziği, parapsikoloji ve bunların istihbarat örgütleri (ve diğer bazı gizli yapılanmalar) tarafından gerçekleştirilen operasyonel kullanımları konularında inceleme ve çalışmalar yapan Türkiye’deki az sayıda araştırmacı yazardan biridir… Yardımcıoğlu, yazarlığın yanı sıra çevirmendir; “Tarihteki En Büyük Sırrın Açığa Çıkışı: İsa Yazmaları”, “Sonuncu Dünya Düzeni: Bir CIA Ajanının Kaleminden Yahudi Ütopyası”, “Nefes Almayı Bilmek: Adım Adım Nefes Teknikleri” isimli kitapları; National Geographic ve Discovery Channel’e ait çok sayıda belgesel filmi; çeşitli tv kanallarında yayınlanmış birçok tv programı ve filmini İngilizceden Türkçeye çevirmiştir. Yayınlanmış diğer yazılı eserleri arasında 2006 yılında basılan “Kutsal Klon” isimli Roman, 2009'da basılan Sıfır Noktası ve 2014'te basılan "Bir Solukta Evrenin Resimli Tarihi" isimli kitapları bulunmaktadır… Yazar, 2009-2011 yıları arasında TVNET haber kanalında GİZLİ DOSYALAR isimli Tv programını hazırlayıp sunmuştur. Şu anda Perşembe geceleri Cine5'te yayınlanan ZAMAN YOLCUSU isimli tv programını yazar Serhat Ahmet Tan ile birlikte hazırlayıp sunmaktadır.