Felsefe Nedir?

La Philosophie

FELSEFE NEDİR
2024 19. kitabı
Okunma: 02 Haziran 2024 20:54
Felsefe nedir sorusuna, kitabın son bölümünde cevap bulabilmek çok manidardı. Kitabı okurken bu soruya cevap verilmez diye düşünüyordum. Çünkü işin felsefesi buradadır diye düşünüyordum. Kitap oldukça kısa olmasına rağmen okurken sıkıldım. Çok fazla parantez içinde açıklamalara yer verilmiş. Bu açıklamaların fazla olması estetik açıdan hoş değildi. Felsefik soruların milattan önceki ve sonraki filozoflarla cevap verdildiği bir eser... Felsefe Nedir? Andre Comte-Sponville
Felsefe
Felsefe dünyası
2022 119. kitabı
Felsefik düşünceler dünyasına bir gezintiye varsanız ilginç bir okuma deneyimi olabilir .İyi felsefeler.Düşünce koridorları felsefe için bulunmaz hazine kaynağı .Orijinal bakış açıları için farklı felsefi disiplinleri birleştirmek için faydalı olabilir ...
2023 307. kitabı
Kant felsefenin alanını dört soruya indirgiyordu: 1. Ne bilebilirim? 2. Ne yapmalıyım? 3. Ne umabilirim? 4. İnsan nedir? Birinci soruya metafizik, ikinciye ahlâk, üçüncüye din, dördüncüye de antropoloji yanıt verir."

Andre Comte-SponvilleYazar · 7 kitap
12 Mart 1952 Paris doğumlu, Fransız eğitimci ve filozof. Ateizm ve Materyalizm'i savunur. Felsefe derecesi alarak école Normale Superieure'ü bitirdi. Halen Sorbonne Üniversitesinde profesör olarak ders vermektedir. Büyük Erdemler Risalesi adlı kitabı Türkçeye çevrilmiştir. Diğer eserleri: -Traité du désespoir et de la béatitude (1984-1988), -Une éducation philosophique (1989), -L'amour la solitude (1992), -Valeur et Vérité (Etudes cyniques, 1994), -Petit Traité Des Grandes Vertus (1995) -Impromptus (1996), -L'étre temps (1999), -Présentation de la philosophie (2000), -Le bonheur désespérément (2000), -A-t-on encore besoin d'une religion? (2003), -L'esprit de l'athéisme (2006), -Le capitalism est-il moral? Sur quelques ridicules et tyrannies de notre temps (2004) [Kapitalizm Ahlaki midir? Zamanımızın Kimi Gülünçlükleri ve Zorbalıkları Üzerine, çev. Dilek Yankaya, İletişim Yayınları, 2012], -Le Sexe ni la mort: Trois essais sur l'amour et la sexualité(2012) [Cinsellik, Aşk ve Ölüm, çev. Canan Özatalay, İletişim Yayınları, 2013].