Bu kitap hediye olarak gelmişti, yazarı da Stephen King sandım okumaya başladım. Belki Robin Cook ve Stephen King nasıl karıştı diyeceksiniz ama öyle dikkatsiz zamanıma denk geldi, yazarın Stephen King olduğunu çok sonra anladım ama neyse bari başladık bitirelim diyip okumaya devam ettim. Bu kitapta 3 arkadaş var, bunlardan biri adlı tıp uzmanı Jack diğeri arkeolog Shawn diğeri de başpiskopos James. Bu arkeolog olan günün birinde Hristiyanlık dünyasını kökünden etkileyecek bir şey buluyor, içinde Hz. Meryem'in kemiklerinin olduğu iddia edilen bir kemik muhafazasını incelemeye başlıyor. Kemiklerin Meryem'e ait olduğu ortaya çıkarsa kilisenin ve kendi otoritesinin sarsılacağından korkan James, Shawn'ı inceleme sonucunda bulduğu sonuçları paylaşmanası için ikna etmeye çalışıyor ama Shawn sonuçları kamuoyu ile paylaşmakta kararlı. Daha sonrasında bu başpiskopos Shawn'ın yanına Luke diye birini yolluyor. Bu Luke Meryem tarikatı üyesi kendini Meryem'e adamış. Neyse işte Luke bakıyo bu Shawn Meryem'in kemiklerini falan inceliyor diye Shawn'a kıl kapıyor. Kendisini ve bunları eve kilitleyip evi ateşe veriyo. Yanıp ölüyolar böylelikle kemikler ile ilgili çalışma yarım kalıyor. Başpiskopos da rahatlamış oluyor ama Shawn öldüğü için de üzülüyor aynı zamanda. Neyse bu kemikleri falan alıp Jack ile beraber Shawn'ın kemikleri bulduğu yere tekrar götürüp gömüyolar. Böyle bir kitaptı. Ayrıca alternatif tıp safsatasını da yazarın güzellemeye çalışması gözümden kaçmadı. Sağlık her şeyden önemli böyle şeyleri dikkate alıp da sağlığınızla oynamayın. Puanım 5.