Müjde Aklanoğlu | Komplo
“İnsan yapamadıklarının pişmanı, sustuklarının suçlusudur. Başkasının acısına bilinçli olarak kör, sağır olanların sonu aynı acıya eş değer başka bir acıyla sınanmaktır.”
İlk sayfadan itibaren, yazarın kurduğu dünyaya adım attığınızda bir girdabın içine düşüyormuş gibi hissedeceğiniz, karanlık, gizemli ve bolca entrika dolu bir hikaye ile geldim
Yıldırım Dağlı ve onun içine sıkıştığı kaotik aile yapısı…Geçmişin hayaletleri peşini bırakmazken, c*nayetle gölgelenen bir düğün gecesi hikayeye yön veriyor.
Yıldırım; güçlü ve stratejik bir karakter. Hayatı boyunca güvenmekte zorlanmış, ailesinin gölgesinde büyümüş ve kendi yolunu bulmaya çalışırken büyük mücadeleler vermiş biri. Güçlü bir iş adamı olarak tanınsa da, geçmişi ve ailesiyle olan bağları onu sürekli bir çıkmaza sürüklüyor. “Dost mu, düşman mı?” sorusu onun hayatında büyük bir yer kaplıyor.
Vera; dışarıdan bakıldığında güçlü ve bağımsız bir kadın gibi görünse de, iç dünyasında büyük çatışmalar yaşıyor. Geçmişindeki olaylar ve içinde bulunduğu durum, onun psikolojisini de derinden etkiliyor.
İkilinin zorla gerçekleşen evlilikleri, ikisi arasında dinamikleri daha da karmaşık hale getiriyor. Vera, Yıldırım’a karşı hem bir çekim hissediyor hem de ondan kaçmak istiyor.
Vera, Yıldırım’ın dünyasında var olmaya çalışırken, kendi kimliğini de korumak için mücadele ediyor. O, sadece bir kurban değil, aynı zamanda kendi kaderini belirlemeye çalışan bir kadın…
Yazarımız, ilişkilerdeki güven ve ihanet temasını ustalıkla işleyerek karakterlerin psikolojisini gerçekçi bir şekilde ele almış. Ayrıca c.nayt ve gizem unsurları, olayların sürekli olarak bir adım ötesini merak ettiren bir tempoda ilerlemesini sağlıyor.
Özellikle karakterlerin arasındaki duygusal bağlar, zaman zaman iç burkucu ama