Konstantinopolis

9789750701917

Epik Belgesel Tadında
2025 7. kitabı
Okunma: 06 Mayıs 2025 01:52
Norveç’li yazarın son derece yaratıcı bir hikâye etrafında kurguladığı epik/belgesel tadında kaleme aldığı bir roman. Haçlı seferleri omurgasında farklı coğrafyalardaki politik ortam ve entrikaları göz önüne seriyor. Bu karmaşık ortamı bir aşk hikâyesiyle süslemek romanı daha da ilginç bir hale getiriyor. Ancak çeviriyle mi yoksa yazarın yazım tarzıyla mı ilgili olduğunu tam olarak çözemediğim cümle yapıları zaman zaman rahatsız edici olabiliyor. Gene de en azından kurgu başarısı açısından okumaya değer bir eser.
Roman
KonstantinopolisThorvald Steen · Can Yayınları · 20026 okunma

Thorvald SteenYazar · 10 kitap
1954 yılında Norveç'te dünyaya gelen Thorvald Steen, yazar olmadan önce sanatla uğraşmış ve 19 yaşından başlayarak çeşitli politik, mesleki kuruluş ve komitelere üye olmuştur. 1983 yılında yayınlanan şiir kitabıyla edebiyat dünyasına adım atmış ve bugüne kadar birçok dile çevrilen, farklı yaş gruplarından okurların ilgisini çeken romanlar, çocuk kitapları, şiirler, bir deneme kitabı ve bir de oyun yazmıştır. Thorvald Steen, 1991-1997 yılları arasında Norveç Yazarlar Birliği'nin başkanlığını yapmıştır.