Kontrast

Ufuk Bulut
26 Mayıs 2022
Tilki Kitap Yayınevi

2022 20. kitabı
Hepinize iyi akşamlar Bugün sayfa sayısı kısa içinde ki hikayesi uzun soluklu olan bir kitabın incelemesi ile sizlerleyim. Sevgili yazarımız Ufuk Bulut hikayesinde tesadüflerin hayatımız da nelere sebep olduğunu anlatmış. Hadi geçelim incelemeye..... Haluk ve Ferda'nın üniversite de tanışmasıyla başlayan hikayemiz iki gencin hayatlarında ki sırlarına saygı duymaları ile devam etse de her sır ortaya çıkmaya mecburdur. Haluk çalışkan bir öğrenci olarak görünse de ailesinden bahsetmeyen , konusu açıldığında ortamdan uzaklaşan esrarengiz biridir. Bir hafta ortadan kaybolduktan sonra Ferda"nın yanına gelir ve olay bundan sonra Pandora'nın kutusunu açmış gibi sırlar bir bir ortaya çıkmaya başlar. Ferda Haluk kadar cesur olacak mı ? Haluk geçmişin izlerinden kurtulabilecek mi? Tesadüfler Haluk için ne ifade edecek ? Abisinin ölümünün arkasında ki perde arkası ne? Doğru bildiğiniz şeylerin yalan olduğunu bilseydiniz ne yapardınız? Tüm soruların cevaplarını bu kitapta bulacaksınız. Yazar devam kitabı olacak şekilde bir finalle bitirmiş inşallah devamı gelir . Bu kitabı güzel bir grupla sevtapeken moderatörlüğünde okuduk. Kitaplar okuyucunun gizli mabedidir. Kitapla kalın..
Kitap yorumum
2022 81. kitabı
Okunma: 02 Temmuz 2022 01:11
‼️Kontrast kitabının yorumuyla sizlerleyim. Akıcı ve yalın bir dil kullanımı ile kitaptaki geçen olayları anlamak kolaylaşıyor. Kontrast, kelime manası "karşıt ya da zıt" şeklinde kullanılır. ‼️Kontrast kitabından bahsedecek olursam; Haluk , Ferda için kardeşten öte kan bağı olmasa da gönül bağı ile bağlandığı bir arkadaşı bir sırdaşıydı. Haluk zeki bir öğrenci okula gitmeden önce o günkü derslerin kendi işliyor notlar çıkarıyor ve derse gittiğinde hocaya sorduğu soruları rahatlıkla cevaplıyordu. Haluk mühendislik öğrencisiydi. ‼️ Haluk kaçtığı geçmişinde neler yaşadı? Haluk, geçmişinin tozlu raflarına kaldırdığı anılarını Ferda'ya anlatıyor. Ferda'ya İhsan'dan bahsediyor İhsan'ı takip ettiğini anlatıyor. Haluk neden İhsan'ı takip? Kitapla kalın dostlar #kitaptanalıntıları ‼️ Bir insanın geçmişini bilmeden o insanı tanıyorum demek mümkün değilmiş. ‼️ "Yeryüzünde bilgi sahibi olan tek kişi siz değilsiniz." ‼️ "Hayat işaretlerle doludur. Ne kadarının varlığını fark edip algılayabilirsen hayatın o seviyede değişir." @birkitap_50 moderatörlüğünde @ufk.bulut yazarımızın kalemimden @tilkikitap yayınlarından çıkan #KONTRAST kitabını okuyoruz. #kitapyorumu #okudumbitti #kitaptanalıntıları #arkakapak #erdeminkitapligi #keşfet #kontrast #ufukbulut #tilkikitap #sayfa58
2022 354. kitabı
#kontrast Herkese merhabalar... Sizlere bir solukta okuduğum bir kitap ile geldim. Aslında kapak bile o kadar çok şey anlatıyor ki... Bizim içimizde, kafamızda olanlar sanki bir hapishane de gibi bu küçük kelebek onu simgeliyor. Aslında salıp özgür bırakmak varken hapsedip, kanat çırpınışları bizim ile kafamızın içinde duruyor. Hiç olur olmadık yerlerde ve anlarda gün yüzüne çıkıp bizi darmaduman ediyor... Haluk ve Ferda... Haluk ve Ferda üniversite öğrencisidirler. Okul sıralarında birbirleri ile tanışırlar. Haluk pek kimse ile arkadaş olan ve konuşan biri olmasa da Ferda ile aralarında bir bağ oluşur. Ferda Haluk'u ailesi ile de tanıştırır ve zamanla aileden biri de olur. Her ne kadar geçmişi hakkında sorular sorulsa da o hep sessiz kalır ve bu kokuyu kapatır. Ama bir gün ki Haluk 'un üstelik de sınav zammında hiç yapmayacağı şey olan ortadan kaybolur. Geldiğinde ise bambaşka bir Haluk vardır. O geçmişi ve yaşadılarını anlatırken onun kadar acılara ve içindeki esarete takılı kalmış Ferda ile tanışır. Bir yandan kendini özgürleştirip, kafasının içinde adeta kanat çırpan kelebeği yok ederken diğer yandan da Ferda 'nın da özürleşmesini sağlar... Biri istismar edilmiş diğeri ise ailesinin elinde oyuncak olmuş bir çocuk... Yazarımız son derece hassas ve insanın içine işleyen, kendini sorgulatan bir hikaye yazmış. Aynı zamanda da o kadar hayatın içinden ki okurken etkilenmemek elde değil... #alıntı Hayatın seni ne zaman hangi noktaya getireceğini yaptığın planlar değil, o planlar arasındaki önemsiz gözüken detaylar belirliyor.
2022 117. kitabı
Kitabımızın hikayesi Üniversite de Haluk ve Ferda’nın zamanla ilerleyen dostluğu ile başlıyor.Haluk zeki ve başarılı bir öğrenci ama aynı zaman da herkese karşı mesafeli,özellikle ailesi konusunda kimseye bahsetmemeyi tercih ediyor. Bir gün Ferda’nın kapısı çalar ve karşısında Haluk’u bulur ama artık Haluk çok farklı bir insandır. Bu iki arkadaşın birbirlerine anlatamadıkları,açıklamadıkları sırlar var. Peki bu sırlar ne ve nasıl gün yüzüne çıkacak? Eseri okumaya başlayınca İnsanı derinden etkileyen olaylar içerisinde buluyorsunuz kendinizi.Hem kızıp,hem üzülüp hem de canınız yanıyor. Çocuk için olumsuz kurduğumuz cümleler veya davranışlar çocuklar da ne kadar büyük iz bırakıyor,bütün hayatını nasıl etkiliyor bunu bir kez daha öğrenmiş oldum. Gerçekten çok büyük travmatik olaylar yaşıyorlar.Özellikle çocuk istismarı konusunda kalbinizin en derininde büyük bir acı hissediyorsunuz. Bir anne olarak beni çok sarstı kitap.Hiç bir çocuk bu olayları yaşamamalı ve biz ebeveynler lütfen çocuklarımızı dinlemeyi,izlemeyi hiç bırakmayalım. Kitap kısacık olmasına rağmen bu denli etkili olması gerçekten büyük başarı.Yazarın kalemi kuvvetli,umarım nice kitaplar yazar biz de okuruz Eseri Okumak için geç kalmayın derim
2022 24. kitabı
Kontrast // Ufuk Bulut Merhabaaa sayfa sayısı az olmasına rağmen içerik olarak dolu olan bir kitapla geldim.Yazarımız çok hassas,insan okudukça etkileyen bir konu ele almış.Okurken her duyguyu yaşıyorsunuz.Çünkü acı ve gizemlerle dolu bir kitap. Haluk ve Ferda üniversitenin ilk gününde karşılaşırlar ve zamanla çok iyi arkadaş olurlar.Her ikisi birbirinin geçmişini sorgulamazlar.Fakat her iki insanın geçmişi travmatik olaylarla doludur.Haluk çok zeki olduğu kadar insanlara karşı mesafelidir.Okulu bitirmeden hemen bir iş bulur.Burada hayatına dahil olan kişilerle hayatının yönü değişir ve bir çok şey ortaya çıkmaya başlar.Haluk tam sınav zamanında birden kaybolur.Tekrar döndüğünde Ferda karşısında bambaşka bir Haluk bulur. Haluk döndükten sonra onunla konuşmak ister ve Ferda'ya geçmişinden bahsetmeye başlar.Ferda da Haluk konuşmaya ve açılmaya başlayınca gölge gibi takip eden geçmişinden bahsetmeye başlar.Haluk ve Ferda artık tamamen birbirlerine neler yaşadıklarını dinledikçe şaşkınlık duyarlar. Bu iki insan küçücük çocuk yaşta yaşamamaları gereken şeyler yaşamıştır.Biri istismar edilen çocukken diğerine ailesinin elinde oyuncak olan çocuk. Hayat işaretlerle doludur.Ne kadarının varlığını fark edip algılayabilirsen hayatın o seviyede değişir. g.deniztel@gmail.com @ufk.bulut yazarımıza ait #kontrast kitabını @haimeli123 moderatörlüğünde birlikte okuduk. Ayrıca yazarımıza çok teşekkür ederim. #kontrast#ufukbulut#tilkikitap#okudumbitti#kitapokuyalim#book#herkitapyenibirdünya#eniyidostkitaptır#kesfetteyiz#kesfet#kitapokutun
1000k
2022 48. kitabı
#okudumbitti #yorum @ufk.bulut @tilkikitap #kontrast @aradagezercokcaokur #ekipgörevde #alıntılar "Fotoğraflar sayesinde geçmişin en karanlık odaları bile kolayca gün ışığına çıkar. Birinin fotoğrafına elinden düşürmüyorsan gerçekler, anıların avucunun içinde eriyor demektir. " "Ferda, yapbozun parçalarını bir araya getirirken herhangi bir parçasına gereksiz diyebilir misin?" Herkese merhabalar Kontrast kelime anlamıyla en aydınlık ve en karanlık arasında ki fark demektir. Daha çok resim ile ilgili bir terimdir. Kitabı okuyunca adı ile kitap arasındaki uyumu çok beğendim. Aslında incecik bir kitap ama o kadar sayfada bile vermek istediği mesajı bence vermeyi başarmış. Aslında sıklıkla karşılaştığımız olaylar ve karakterler anlatılıyor. Ama bakış açısı farkıyla. Kendimizi sorgılamamızla... Alt bilinç, çocukluk, tramva, görünen ve görünmeyen gerçekler.... Hepsi bu kitapta. Son bir alınyıyla bırakıyorum sizi. Yine yeniden farklı kitap yorumlarında buluşuncaya kadar kendinize iyi bakın mutlu kalın kitaplarla kalın "Hayatın seni ne zaman hangi noktaya getireceğini yaptığın planlar değil o planlar arasındaki önemsiz gözüken detaylar belirliyor."
2022 30. kitabı
Ufuk Bulut Kontrast Çocuklarınızın onlara bağırıp çağırdığınız da kalplerinde oluşan korkuyu görseydiniz hiç bağırır mıydınız ? Aile şiddeti ve taciz olaylarının ne kadar sıklıkla yaşandığını malaesef herkes öğrendi etrafımızda da sürekli yaşanmakta bazen duyarız bazen de ölümlerle sonuçlanıyor. Kontrast kitabı aile içi şiddete uğrayan çocukların yetişkinliğe geldiklerinde nasıl bir ruh halinde bulunduklarına aslında degilnilmiş biraz. Çocuk İstismarı denince sadece taciz gelmesin aklınıza.. Çocuğunuza öfkeyle bağırıp veya sizin istediğiniz kalıplarla büyütmekte girer hatta boşanan aileler de sıklıkla görülür çocukları diğerine karşı doldurmak ona karşı Nefret duymasını sağlamakta istismara girer.
1000k