Kör İçgüdü

Mayıs 2016
Pegasus Yayınları

2018 6. kitabı
Okunma: 27 Şubat 2018 23:29
Anne babanın evlatlarına karşı tutumlarının nelere yol açtığını bi kez daha okudum. Kendini değersiz görerek büyüyen çocukların hepsi ilerde psikolojik sorunları olmasa da, psikolojik sorunları olan kişilerin geçmişlerin de illa ki anne baba sorunu oluyor... Roman genel anlam da iyiydi. Akıcıydı. İlk kaçırılan kızın akıbetini merak ettim. Kaçıtıldıktan sonra neler yaşadı.. Sonu bence biraz hava da kaldı.
Kör İçgüdü
2023 19. kitabı
Okunma: 17 Kasım 2023 19:43
Kör içgüdü Anlatim cok yalın Ilk bölümü okunyunca almaya karar verdim ama O kadar cabuk belli oldu ki sOnunu zorla getirdim Okunmasada olur diyebilecegim bir kitap
2018 20. kitabı
Okunma: 08 Haziran 2018 11:20
Seni görüyor , seni avlıyor ve bir daha asla bırakmıyor kaçırılan bir kız ,yaslı bir ağabey ve soğukkanlı bir piskopat Çok fazla heyecan,gerilim beklentisine girilmeden okunduğu müddetçe beğenilebileceğini düşünüyorum.
2016 58. kitabı
İnsan psikolojisinin en karanlık kuytularına inip karakterlerin ruh hallerinin başarılı bir şekilde işlendiği, bazen duygulanıp bazen de ürkerek okuduğum harika bir kitaptı... Tavsiye ederim, okuyun bence. .
2016 21. kitabı
Okunma: 11 Kasım 2016 21:56
Çok güzel bir psikolojik gerilim. Detaylar çok güzel anlatılmış konular arası kopukluk yok. Sonu ile hiç beklenmedik. Bu tarz kitap severlerin mutlaka okuması gereken bir hikaye.
2017 39. kitabı
Okunma: 13 Haziran 2017 16:42
Bu kitabı tüylerim diken diken okudum. İnstastory'imde bahsettiğim gibi; yazar, fobim olan yılanı, öyle bir tasvir etmişti ki... bu sebeple bazı kısımları atladım ama konuda kopukluk hissedecek şekilde değil. Kitap öyle bir başlıyor ve gerilmene sebep oluyor ki, çok fazla işkence tarzı bir şey beklemeye başlıyorsun ama bu, gerçekleşmedi. Ama genel olarak psikopat karakterin, başka yaptığı şeyler ne derece psikolojik sorunlu biri olduğunu ortaya koyuyordu ve onu ürkünç yapan, bizi geren şeyler de onlardı. Yazar, özgün bir kurgu sunmuş bizlere ama sanki daha mı hissedilir yazsaydı diye düşünmedim değil. Ben sadece fobimin geçtiği yerlerde tepki gösterdim, bunun dışında mantık çerçevesi ile yaklaştığım bir kitaptı. Kitap akıcıydı; olaylar nasıl gelişecek, çocuğa ne yapacak, nasıl yakalanacak, nasıl izini bulacaklar falan gibi soru işaretleriyle hızlıca okudum ama suçlunun kim olabileceği konusunda ayrı bir merak içerisine girmedim, daha çok olaylara odaklandım. Bir konuda tahminde bulundum ve sonunda onun doğru çıkmış olmasına çok mutlu oldum. Genel olarak seriyi bakarsak ve kitaptaki çocuklarla empati kurarsak; gerçekten kimsenin yaşamasını istemeyeceğimiz ve yaşayan kişilerin psikolojisinin ne derece berbat olabileceğini görebiliriz. Kitabın konusu; Helena Vakfı Engelli Yurdunda gece Sarah adında doğuştan kör olan, 8 yaşındaki bir kız çocuğu kaçırılır. Polislerin araştırması ile aynı benzerlikte olan, Sina adında başka bir çocuğunda 10 yıl önce kaçırıldığı ortaya çıkar ve bu, akla suçlunun aynı kişi olabileceğini getirir. Suçlunun psikopatça davranışları, polisin iz sürme ile kaçırılan Sarah'ı bulma uğraşı, bir abinin kardeşinin katilini bulma çabası ve kaçma, kovalamaca derken kendinizi olayların içinde, psikolojik bir serüvende bulacaksınız.
Vasat
2022 181. kitabı
Okunma: 03 Aralık 2022 21:09
Okudum, bitti. Fena değil ama çok da beklentiniz olmasın. Konu biraz basit kalmış ve kolay çözüldü. Yazar olmazsa olmaz bir aşk hikayesi de katıp renklendireyim demiş. Okumazsanız da pek bi şey kaybetmezsiniz yani...

Andreas WinkelmannYazar · 1 kitap
Aralık 1968'de Aşağı Saksonya'da doğan Andreas Winkelmann, fırıncı, asker, spor öğretmeni, taksi şoförü, sigorta uzmanıydı ve kendini tamamen yazmaya adamadan önce bir bal fabrikasında çalıştı. Bremen yakınlarındaki ormanın kenarında dört yüz yıldan daha eski bir evde yaşıyor. İnsan uçurumlarına dalmadığı zamanlarda Alpler'i yürüyerek geçiyor veya Kuzey Kutup Dairesi'nde yürüyüş yapıyor, Kanada vahşi doğasında yay ve ok ile balık tutuyor ve avlanıyor veya İskandinavya'da bisikletle dolaşıyor. "Sınır deneyimleri ufku genişletiyor," diyor.