Olvido Kitap

Puan vermedi·128 syf.·
2026 53. kitabı
Gözünüzdeki fırtınayı, sesinizdeki sessizliği, kalbinizdeki ağırlığı fark edenleri içeri almanız gerekir. Steve Maraboli Geçmişin ve onun Arjantin diktatörlüğünün kurbanlarının arzuları ve hayalleri üzerindeki etkilerinin yürek parçalayıcı, etkileyici ve acımasız bir dokunaklı hikâye yım okuduk geçmişlerinden bihaberdir. Hayat sana öylesine büyük altüstlükler yaşatır ki, en masum arzuların bile büyük bir suç gibi görünebilir. Arturo Balz kış ortasında Uruguay sahillerine doğru çıktığı yolda, Camboya adlı genç bir otostopçuyu arabasına alır. Her ne kadar sahile vardıklarında ayrılsalar da, Camboya bir süre sonra Arturo’nun kulübesine gider. Dışarıda fırtınalar koparken sahilin ıssız bir köşesindeki kulübede ateşin başında sohbet ederler. Bu sırada ikisi de birbirlerinin Arjantin askerî diktatörlüğünün sırlarıyla dolu geçmişlerinden bihaberdir. Ta ki şaşırtıcı bir şüphe, geçmişin labirentlerinde yollarını kesiştirene dek O halde #Buyurun Kör Sahil
Roman-Edebiyat
Kör SahilCarlos María Domínguez · Olvido Kitap · 011 okunma
2025 18. kitabı
Okunma: 22 Mayıs 2025 17:14
Kör Sahil kırklı sayfalarda zor diline alışabildiğim bir kitaptı. Sürekli yeni karakterler dahil oluyor, kimin kim olduğunu anlamaya çalışıyor insan. Bununla beraber başka bir anlatıcı karakterlerin yaşadıklarını başka bir dinleyiciye anlatıyor. Biz de oradan takip ediyoruz. Kırklı sayfaları aşınca bu şikayetlerim yerini meraka bıraktı. Belki de karakterlerin kim olduğu oturmaya başladığı içindir. Belki de sırları öğrenmeye başladığımız için. Arturo yolda Camboya adlı genç bir otostopçuyu arabasına alır. Biz de ikisinin hayat hikayesine konuk okuruz. Hikaye açıldıkça onlar ve aileleri hakkında yeni şeyler öğreniriz. Aslında Arturo ve Camboya bilmiyor ama geçmişleri iç içedir. Uruguay'daki askeri diktatörlük zamanında yaşanan olayların karakterler üzerinden insan hayatına etkilerini okuyoruz. Bu dönemde işkenceler, ortadan kaybolan ve hapis yatan insanlar var. Aileler yaşadıklarını çocuklarına, torunlarına anlatarak onları ailenin hafızası haline getiriyorlar. Zaman yaşananları, kişileri yutmasın diye. Yazarla tanışma kitabım. Belki siz yazarı Kağıt Ev kitabıyla tanıyorsunuzdur.
Kör SahilCarlos María Domínguez · Olvido Kitap · 011 okunma

Carlos María DomínguezYazar · 2 kitap
Carlos Maria Dominguez (d. 23 Nisan 1955'de Buenos Aires'te doğdu.) 1989'dan beri Montevideo'da yaşayan Arjantinli yazar ve gazeteci. Kariyeri Arjantin'in Kriz Dergisinde başladı. Daha sonra Uruguaylı haftalık Brecha, Búsqueda'ya ve EL PAIS'in kültürel desteğine katılarak edebi eleştiri üzerine uzmanlaştı. Dominguez romanlar, kısa öyküler, seyahat kronikleri, biyografiler ve oyunlar olmak üzere yaklaşık 20 kitap yazdı. Türkçeye de çevrilen Kağıt Ev ve Waldemar Hansen’in Ani Ölümü adlı kitapları ilgi gördü.