Kötü Çocuk #1

Orijinal Adı:
Orijinal Dil:
Orijinal Ülke:
Ciltli

Bir Kitap Daha Ne Kadar "Kötü" Olabilirdi?
2021 88. kitabı
Okunma: 04 Kasım 2021 18:48
YouTube kitap kanalımda Kötü Çocuk kitabını yorumladım! : ytbe.one/q-_bzyWLIGI Işıltılı hayatlar, bol bol ergenlik hormonu, mutasyonla üretilmiş domatesler ve en çok da kendisini dünyanın en bad boy’u zanneden ERRRKEKKKKler… İşte bunların hepsi Kötü Çocuk kitabı arkadaşlar. İncelemeye başlamadan önce yine şunu söylemem gerek. Bu incelemenin altına yazılan her yoruma karşılık olarak bu tür kitaplarla vakit kaybetmemeniz açısından daha nitelikli kitaplar önerdim, yorumlar kısmına bakarak efsane kitap önerileriyle karşılaşabilirsiniz! Kitabın başrolü Kayla’nın bir gün canı sıkılır ve tabii ki de bir bad boy arayışına sürüklenir, sonra da kolejde tanıştığı Meriç ile birlikte olaylar gelişir. Atahan Koleji’ne gidecek olan Kayla, kendisini birden ergenlik hormonlarından dolayı alınlarındaki sivilceleri Etna Yanardağı kadar büyümüş çocuklar arasında bulur. Acaba hayatının en zor kararını nasıl verecek ve hangi bad boy’u seçecektir Kayla, hangi bad boy’un bad girl’ü olacaktır? Kitabın kapağından başlamak gerekirse kapaktaki ismi biraz araştırmam neticesinde isminin Vini Uehara olduğunu öğrendim. Hatta bu çocuk sırf bu kitabın tanıtımları için Türkiye’ye getirilmiş ve hatta onun geleceği yere gelebilecek 1500 insan da sosyal medyada çekiliş yoluyla belirlenmiş. Arkadaşlar biz Dune evreni gibi başka bir paralel evrende mi yaşıyoruz bilmiyorum ama ülkemizde gerçekten çok garip kafada işler dönüyor, buna kesin olarak eminim. Pis Yedili’deki Orço’nun serüvenlerini izlesem zamanımı bunu okumaktan daha verimli geçirebileceğim bu kitabın, televizyonda Arka Sıradakiler dizisi açıkken yazıldığını düşünmekteyim. Hatta Arka Sıradakiler dizisindeki Oktay ile Gamze’nin boyutlarını yarı yarıya küçültüp bir de onları o ergen halleriyle Miniatürk’e falan koysaydık bence Kötü Çocuk
2000 1. kitabı
Okunma: 01 Ocak 2000 00:00
bu kıtabı arkadaşım onermıstı ve onceden okmustum . guzel kıtap.ve meriç karakterını cok sevdım .guzel anlatmış meriç karakterını . ve karakterını begendım .bılgı darcıgı genişlitiyor ve bılgıler ogrenıyoruz. herekse bu kıtap tavsıye ederım .
Şefkatin Eksikliği, Kötülüğün Tohumu
2024 183. kitabı
Bir kitap, yalnızca okuma deneyimini değil, ruhunuzu da sarar. Büşra Küçük'ün Kötü Çocuk adlı eseri de tam olarak bunu yapıyor. Hikâyenin her satırında, kendinizi bir çıkmazın içinde buluyorsunuz; bir yol ayrımına geldiğinizde, bir yandan doğruyu ararken, diğer yandan korku ve heyecanı hissediyorsunuz. Ama tüm bu duygular, yalnızca karakterlerin iç dünyasında değil, sizin içinizde de yankı buluyor. Romanın merkezinde, kendine dair çok şeyi sorgulayan bir karakter var: Zeynep. Zeynep, sıradan bir genç kız değildir; kendi duygusal çıkmazlarını aşmaya çalışırken, aynı zamanda toplumun ona biçtiği kimliklerle de savaşıyor. Bir insan, kim olduğunu anlamak için ne kadar uzağa gitmeli? Zeynep'in arayışı, her okurun kendi iç yolculuğuna dair derin izler bırakıyor. Yazarın kalemi, her bir karanlık köşe ve aydınlık an arasında denge kuruyor. Zeynep'in içsel çatışmaları, yalnızca psikolojik değil, toplumsal ve kültürel bir sorgulamanın izlerini taşıyor. Kitap, gücünü duygusal derinliğinden alırken, bir yandan da sarsıcı bir gerçeklikle yüzleştiriyor okurunu. Zeynep’in içsel dünyasına girdiğinizde, aslında kendinizi de tanıdığınızı hissediyorsunuz. Çünkü Zeynep, bir insanın yaşadığı en karmaşık duyguları en sade şekilde anlatıyor. Kötü olmak, çoğu zaman anlaşılmamaktan kaynaklanır. Zeynep'in kötü çocuk ilan edilmesi, aslında bir başkaldırıdır; bu başkaldırı, yalnızca topluma karşı değil, bazen de kendi içindeki gerilimlere karşıdır. Onun hikâyesi, zorluklarla mücadele etmek ve bir insanın sahip olduğu güçle yeniden doğmak üzerine kurulu. Kitap, aynı zamanda toplumsal normlara karşı yapılan bir eleştiridir. Kötü çocuk olmak, ne demektir? Toplumun size koyduğu etiketlerle mi tanımlanırsınız, yoksa kendi kimliğinizin peşinden mi gidersiniz? Zeynep, bu sorulara cevap ararken,
Sustukça Derinleşen Bir Hikâye Tehlikeli Yakınlık,
2025 2. kitabı
Bazen bir bakışla başlar her şey. Belki bir meydan okumayla, belki içten içe duyulan bir merakla… Kötü Çocuk, ilk anda klişe gibi görünen bir hikâyeyi, satır aralarına gizlediği duygusal derinlik ve karakter çatışmalarıyla başka bir yere taşıyor. Bu yalnızca "iyi kız ve kötü çocuk" hikâyesi değil; bu, kabuklarıyla yaşamak zorunda kalan insanların, içlerindeki kırıkları saklama biçimi. Kitabın merkezindeki “kötü çocuk” Mert, dış dünyaya karşı soğuk, umursamaz ve başına buyruk. Ama onun gerçek hali, görünenden çok daha başka. Büşra Küçük, Mert’in iç dünyasını satır aralarında ustalıkla açığa çıkarıyor. Onun öfkesinin ardında, ihmal edilmiş bir çocukluk, kırılmış bir güven ve bastırılmış duygular var. Ve işte tam bu noktada, karşısına çıkan "iyi" karakter, yalnızca onun kalbini değil, okuyucunun da merakını kazanmaya başlıyor. Hikâye boyunca karakterlerin çatışması bir aşk hikâyesinin çok ötesine geçiyor. Bu, karşılıklı iyileşmenin, birbirine ayna olmanın, hatta birbirinin karanlığına sabırla ışık olmanın romanı. Mert’in tehlikeli, tutkulu ve savruk halleriyle karşı karakterin sakin, mantıklı ve duvarlı duruşu arasındaki fark, sadece kişilik değil, geçmişin ve acının biçim değiştirmiş hali. Büşra Küçük’ün kalemi genç ama sezgisel. Diyaloglar doğal, olaylar hızlı akıyor. Ancak en çarpıcı kısımlar, kelimelerden çok, karakterlerin söyleyemediklerinde gizli. Bazı geceler, bazı sessizlikler, bazı yanlış anlamalar… Aslında hepsi büyümenin, iç hesaplaşmanın ve kendini bulmanın sahnesi. Bu yüzden hikâye, sadece iki kişi arasında geçen bir ilişki değil, aynı zamanda “kendinle yüzleşmenin romanı” olarak da okunabilir. Eğer kitapta eksik kalabilecek noktalar varsa –örneğin duygusal dönüşümlerin bazıları ani olabilir– bunları telafi eden detaylar mevcut: Mert’in geçmişine dair
Kötü ÇocukBüşra Küçük · Ephesus Yayınları · 20214,633 okunma
Zaman kaybı.10-12 yaş kitlesi için ideal.Özellikle çardak muhabbeti cidden baydı. ''Çoğu'' wattpad kitabında aynı muhabbet.Çardak okulun güya ''havalı'' çocuklarına aitmiş vs. O kısmı gördükten sonra yarıda bıraktım.Kitaplarına gözü gibi bakan arkadaşım al senin olsun diye vermişti.Normalde karşılıksız asla vermez. Neden verdiğini şimdi anlayabiliyorum.
2021 167. kitabı
Okunma: 31 Ekim 2021 19:15
Nereden başlasam bilemiyorum. Konu itibari ile klişe. Lise hayatı, kötü çocuk falan filan. Genç okurların sevebileceği hatta eğleneceği türden bir kitap. Çok fazla karşıma çıkınca şans verdim ama kitapta beni sinir eden çok nokta vardı. Birincisi kızın babası hakkında biyolojik gereksiz demesi. Babasını anlamadan dinlemeden yargısız infaz yapması doğru değildi. Hatalı olsa bile bu tabir bence yanlış. Kitapta ana karakterimiz Kayla'nın ısrarla hata yapması ve bunun farkında olması çokta hoş olmadı. Daha bir sürü şeyler var... 2. ve 3. kitapta elimde var. Boş bir zamanımda okuyabilirim.
2021 47. kitabı
Bu kitabı 2 sene evvel okumuştum. Psikopatla bire bir aynı tarzdadır. Bu kitabı lise sondayken abim getirip beni kandırmıştı. Demişti ki psikopat serisinde kaçıncı kitabındaydın ?demiştim 3 Sonra elime bunu koydu. ilk kitap serinin, kitap kapağı siyah karton kapak. Sonra ben bağırdım "inadına 3 yerine okuduğum 1 kitabı getirdin" dedim. Dedi kitaba bi daha bak, baktım sinirden gözüm görmedi. Sonra kahkaha atıp "bu o seri değil"demişti. Öyle bi değişik şekilde başladım. Kitap baya güzel psikopat mı? kötü çocuk mu ?kararsız kalırdım. Kesinlikle tavsiye ederim bazı olaylar suanki gözle okusaydım ilk sayfada kitabı dağa doğru atardım. Öncelik 19 yaş tavsiyemdir. Bu benim nacizane görüşüm fikir size kalmış...
2015 21. kitabı
Bu kitabı wattyde iken okumuştum ve kitabın okuyucuya sağladığı bir yarar veya kattığı en ufak şey olduğunu düşünmüyorum vakit geçirmek için okunabilecek bir kitap diye yorumlayabilirim ancak
2015 32. kitabı
Okunma: 13 Aralık 2015 16:11
Kitabin sadece kapağını begendim , bana göre berbat bir kitapti sadece vakit kaybı. Belki de artık böyle kitaplar ilgimi çekmedigi icin bu kadar itici gelmiştir. Edebi yönden vasat , insana hiçbişey katmayan bir kitap okumak istiyorsanız tercih edebilirsiniz. Ben beğenmedim.
Kötü ÇocukBüşra Küçük · Ephesus Yayınları · 20214,633 okunma
Kitabı Wattpadden okumuştum ama sadece bir kısmını, sonra sıkıcı bulup bıraktım.Zaten bu tür kitaplar ergenlik çağındaki çocukların okuduğunda bundan etkilenip,oradaki karakterin hayatına özenmesini sağlamaktan başka bir şey yapmıyor.Fakat bu tür kitapları da insanlar sevebilir. Ama yazar yine de bu yaşta iyi iş çıkarmış.Almanızı tavsiye etmem

Büşra KüçükYazar · 7 kitap
1994 kışında Kocaeli’de doğdu. Kocaeli Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi bölümünden mezun oldu. 18 yaşında Wattpad’de kendi hikâyelerini yazmaya başladı ve burada yazdığı Kötü Çocuk yayımlanan ilk kitabı oldu. Daha sonra serinin devam kitapları ve Bir, İki, Üç Sen adlı kitabı yayımlandı. Doğup büyüdüğü mahalleden ayrılmasına neden olan 1999 Depremi sonrası bir liman kentinden ayrılıp kışın erken geldiği bir tepede yaşamaya başladı. Etrafı ağaçlarla çevrili evinde kuşları dinleyip doğanın mucizelerini keşfetmeye ve yazmaya devam ediyor.