Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Kudüs Davamız

M. Ahmet Varol

Kudüs Davamız Sözleri ve Alıntıları

Kudüs Davamız sözleri ve alıntılarını, Kudüs Davamız kitap alıntılarını, Kudüs Davamız en etkileyici cümleleri ve paragragları 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
Kudüs'e Müslümanlar sahip çıkmalıdır.
Sayfa 18 - Nida yayıncılıkKitabı okudu
13 Eylül 1993 tarihinde imzalanan Oslo İlkeler Anlaşması'nda Kudüs konusu "nihai anlaşma merhalesi" ne bırakıldı. ABD yönetimi, üzerinde yoğun ihtilaf olduğu gerekçesiyle bu meselenin "nihai anlaşma merhalesi" ne bırakılmasını istemiş "Filistin tarafı" sıfatı taşıdıklarını ileri sürenler de kabul etmişlerdi. Oysa temel meselelerin arkaya bırakılması temeli atılmamış bir binaya çatı örnekten başka bir anlam taşımıyordu. Bu itibarla Kudüs meselesinin "nihai anlaşma merhalesi" ne bırakılması başlı başına bir ihanetti.
Sayfa 8 - Nida yayıncılıkKitabı okudu
Reklam
"Ama bugün ümmetine küsüm"
Kudüs'le ilgili sinsi oyunun başarıya ulaşmasının önlenebilmesi için Müslümanların bu davaya hararetle sahip çıkmaları, Kudüs için çeşitli programlar düzenlemek, broşürler bastırmak, gazetelere ilan vermek, Kudüs'ün İslami kimliğini vurgulayan kültürel programlar tertiplemek vs. suretiyle kutsal Kudüs davasını gündemde tutmaya çalışmaları gerekir. Bunların hepsinden de önemlisi özelde Kudüs'ün genelde bütün mukaddes toprakların İslami kimliğinin korunması ve bu topraklar üzerindeki işgalin meşrulaştırılmasına fırsat verilmemesi için sürdürülen İslami mücadeleyi maddi ve manevi yönden desteklemenin zorunluluğudur.
Sayfa 9 - Nida yayıncılıkKitabı okudu
''Kudüs davası bütün Müslümanların davalarıdır. ''
Kudüs Davası Bütün Müslümanların Davalarıdır.
Sayfa 17 - Nida yayıncılıkKitabı okudu
Oysa Müslümanların, vahyedildiği gibi muhafaza edilen Kur'ân-ı Kerîm'deki ilkelere yapışmakta ve bu ilkelerin ışığında Kudüs üzerindeki haklarına sahip çıkmakta çok daha kararlı olmaları gerekir.
Reklam
Ah şu Avrupa'nın İnsan Hakları Sevdası
Kudüs'ün Batı kesiminin siyonistler tarafından işgal edildiği 1948'den bu yana BM tarafından Kudüs'le direkt veya dolaylı ilgisi bulunan kırk civarında karar çıkarıldı. Bunlardan 10 Mart 1948 tarihli karar Kudüs halkının ve şehirdeki tarihî mirasın korunmasını öngörmektedir. 11 Ekim 1948 tarihli karar bu şehre özel bir uluslararası
Sayfa 88 - Nida YayıncılıkKitabı okudu
Kudüs bir İslam şehridir.
Sayfa 16 - Nida yayıncılıkKitabı okudu
Ama şimdi işgal altında!...
Filistin topraklarının en güzel mevkisinde yer alan bu şehir etrafı akarsularla, yemyeşil arazilerle ve küçük kasabalarla çevrili dört tepe üzerine kurulmuştur. Bu tepelerden biri Zeytin Dağı olarak adlandırılır ve Hz. İsa'nın (aleyhisselam) buradan göğe yükseltildiği rivayet edilmiştir. Hz. Ömer (radiyallahu anhu) bu tepede teberrüken namaz kılmıştır.
Sayfa 23 - Nida yayıncılıkKitabı okudu
Tanınmış tefsir alimlerinden Kasımi, Mescidi Aksa'nın ismi hakkında şu açıklamayı yapmıştır. "Aksa" kelimesi "en uzak" anlamındadır. Mescidi Aksa da Mekke'ye olan uzaklığından dolayı böyle adlandırılmıştır.
Sayfa 13 - Nida yayıncılıkKitabı okudu
Reklam
1948'de siyonist İsrail devletinin kurulmasıyla birlikte Kudüs'ün Batı kesimi bu işgal yönetiminin eline geçti. Bu işgal siyonistlerin askeri başarılarıyla değil bazı çevrelerin ihanetleri ve BM'nin birtakım siyasi oyunlarıyla gerçekleşmiştir.
Sayfa 30 - Nida yayıncılıkKitabı okudu
Halen devam ediyor...
Tarihi kayıtlara göre Kudüs, Kenaniler'in bir kolu olan Yebusiler tarafından kurulmuştur. Bu kayıtlardan Kudüs'ün kuruluşunun M.Ö. 4000 yıllarına uzandığı anlaşılıyor. Coğrafi konumu dolayısıyla birçok kez saldırıya ve işgale maruz kalmıştır.
Sayfa 27 - Nida yayıncılıkKitabı okudu
Kudüs bir peygamberler şehri olduğundan tarih boyunca sürekli ilgi odağı olmuştur. Vahiy kültüründen neşet eden birçok medeniyetin beşiği bu şehirdir.
Sayfa 27 - Nida yayıncılıkKitabı okudu
Nitekim Salahuddini Eyyubi, Kudüs'ü ve Mescid-i Aksa'yı bu inanç ve şuurla haçlılardan kurtarmıştı. Onun haçlı işgalini içine sindirememesi ve o kutsal mekanlar için uykularının kaçması bir Filistinli ya da Arap olmasından değil Müslüman olmasından kaynaklanıyordu.
Sayfa 18 - Nida yayıncılıkKitabı okudu
Kudüs ve Filistin davası sadece Filistinlilerin veya Arapların değil bütün Müslümanların davasıdır. Bugün Filistin topraklarında o toprakların bağımsızlığı, Kudüs'ün ve Mescid-i Aksa'nın kurtarılması için mücadele eden bir tek kişi olmasa bile Müslümanların yine bu davaya sahip çıkmaları gerekir.
Sayfa 18 - Nida yayıncılıkKitabı okudu
373 öğeden 1 ile 15 arasındakiler gösteriliyor.